Metaphor Coffee Project, locul de poveste unic in Timisoara, in care mergi cu o carte si primesti o cafea de cea mai buna calitate de la specialisti in domeniu. Foto

TIMISOARA. „Cafea, ceai si dezvoltare personala”. Astfel se poate rezuma proiectul unei cafenele cochete din Timisoara, una cu adevarat speciala, unde cafeaua de calitate se imbina cu lectura si dezvoltarea personala.

Metaphor Coffee Project a luat nastere in urma cu 4 ani si a fost revigorat cu un nou concept, dupa o scurta pauza in timpul pandemiei. Din toamna anului trecut, cafeneaua a fost reinventata, iar locatia complet reamenajata dupa un concept inedit.

Metaphor se afla pe bulevardul Take Ionescu, intr-o cladire incantatoare, veche, dar restaurata, unde inca de la intrare clientii sunt intampinati cu un citat despre cafea, ce apartine baronului de Montesquieu, un spirit liber si fascinant: „Cafeaua este astfel pregatita incat ii face pe cei care o beau spirituali; nu exista nimeni care la iesirea din cafenea, dupa cateva cesti, sa nu se creada mai destept si mai sigur pe sine decat era cand intrase”.

Gina Veverita si Andrei Ianosi, artizanii Metaphor Coffee Project, cei care stau in spatele acestui proiect, ii invita pe timisoreni sa deguste o cafea sau un ceai de calitate, dar si sa descopere literatura sau pe ei insisi. Cei doi au conceput o experienta fara precedent in Timisoara.

Aici, pasiunea pentru cafea se imbina cu dragostea pentru carti. Cei care apreciaza o cafea buna sunt invitati sa treaca pragul Metaphor, dar nu oricum, ci sa aduca cu ei o carte, intre paginile careia sa lase o notita pe care sa scrie cateva randuri, motivand ce le-a placut cel mai mult in acel volum.

Urmatorul pas este ca cititorii sa intre pe Facebook sau Instagram si sa dea like paginilor Metaphor Coffee Project si astfel obtin doua tokenuri. Pe baza lor, primesc doua cafele sau o cafea si o alta carte de imprumut care isi continua calatoria.

Prin intermediul acestei campanii, ne dorim ca cei care ne calca pragul sa contribuie cu ganduri si cuvinte pentru viitorii cititori, incurajand astfel lectura si cartile care ne incanta sufletul, transformandu-ne intr-oameni mai buni si mai intelepti. In paralel, avem intentia de a promova cultura cafelei de specialitate„, spune Gina Veverita, fondator Metaphor Coffee Timisoara.

In viitor, creatorii Metaphor Coffee Project intentioneaza sa organizeze dezbateri literare pe marginea cartilor, schimburi de idei si comentarii în cafenea. Astfel, iubitorii de lectura vor putea sa se bucure de cafea din diferite zone ale globului, precum si de blend-ul casei, creat de Andrei Ianosi, dupa mai mult de un an de cercetare și dezvoltare.

Pentru mine cafeaua este mai mult decat o pasiune, e un mod de viata. Eu beau cafeaua din dorinta de a descoperi tot timpul lucruri noi. Cand am lansat proiectul impreuna cu Gina, ne-am propus sa educam oamenii cu privire la cafeaua de specialitate; cum sa o aprecieze corect, cum se prepara corect, care se face bine, nu precum cafelele lungi cu lapte pe care multi dintre noi am fost obisnuiti sa le bem…

Proiectul cu cartea se impleteste perfect cu munca in domeniul dezvoltarii personale pe care partenera mea o desfasoara… Eu ii invat pe oameni cum sa aleaga o cafea buna pe gustul lor. Printr-un set de intrebari, pot sa imi dau seama cam ce si-ar dori omul respectiv, sau ce isi doreste de la o cafea, și în același timp, sa o descopere pe aceea care ii place in momentul respectiv. Gusturile se mai schimba„, spune Andrei Ianosi, fondator Metaphor Coffee Project Timisoara.

Metaphor Coffee Project dispune si de o prajitorie proprie, aflata chiar langa cafenea. Aici boabele de cafea sunt prajite si apoi macinate, astfel incat timisorenii si cei care viziteaza Timisoara sa aiba parte de aroma perfecta.

Cafeneaua de poveste, Metaphor Coffee Shop, se afla pe bulevardul Take Ionescu din Timisoara, la numarul 71, in apropierea intersectiei cu strada Eric Baader.

Pentru mai multe informatii puteti consulta pagina de Facebook sau pe cea de Instagram.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.