Metoda Loverboy sau cum ajung sa se indragosteasca fetele naive de cei care apoi le nenorocesc, la Timisoara

TIMISOARA. In 2015 a crescut la 106 numarul tinerelor care au cazut victime traficului de persoane, in judetele Timis, Caras Severin si Arad. Dintre acestea, 54 au fost exploatate prin munca si 50 sexual. Majoritatea fetelor provin din orase din vestul tarii si s-au trezit duse si fortate sa munceasca ori sa se prostitueze in Italia, Danemarca, Germania, Franta sau Irlanda.

In cazul tinerelor exploatate sexual, s-a constat ca acestea au fost racolate in proportie de 70% prin prin metoda LOVERBOY, o metoda prin care traficantii de persoane le determina pe femei sa se indragosteasca de ei si apoi le obliga sa se prostitueze.

Loverboy” este una din cele mai utilizate metode ale traficantilor de persoane, in special a recrutorilor, prin care se urmareste inselarea victimelor. Recrutorii reprezinta prima veriga a unei retele de trafic de persoane. Tehnica de recrutare a tinerelor de catre retelele de trafic de persoane este denumita metoda ‘prin indragostire’, iar cel care o practica este denumit de catre specialistii structurilor de prevenire si combatere a fenomenului ca “Loverboy”.

Politistii si reprezentantii mai multor organizatii incearca sa le previna pe tinere.

“Iubirea nu ar trebui sa te transforme in sclav!” Asa se intituleaza o campanie demarata de Centrul Regional Timisoara din cadrul Agentiei Nationale de Lupta Impotriva Traficului de Persoane impreuna cu partenerii sai:  AIDROM Timisoara, Organizatia “Salvati Copiii” – filiala Timis, Societatea pentru Parinti si Copii SCOP Timisoara, Fundatia Filantropia Timisoara, Asociatia Generatie Tanara Timisoara, Fundatia Missio Link International si Fundatia ProPrietenia Arad.

Campania urmareste cresterea gradului de constientizare al populatiei cu privire la traficul de persoane, reducerea vulnerabilitatii tinerilor in fata fenomenului traficului de persoane – metoda de racolare lover boy,  prin informare directa, precum si imbunatatirea procesului de identificare precoce a potentialelor victime prin informarea persoanelor ce pot intra in contact cu potentiale victime.

Centrul Regional Impotriva Traficului de Persoane Timisoara va organiza 21.07.2016, impreuna cu Institutia Prefectului pentru Judetul Timis, o intalnire a grupului de lucru interinstutional impotriva traficului de persoane, constituit la nivelul judetului Timis, grup din care fac parte institutii guvernamentale si organizatii nonguvernamentale.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.