TIMISOARA. O noua masura de combatere a coroavirusului la Timisoara. Societatea de Transport Public dezinfecteaza autobuzele, tramvaiele si troleibuzele cu lampi cu lumina ultravioleta.
Dispozitivele sunt pornite timp de 20 de minute in fiecare mijloc de transport si distrug microbii, anunta reprezentantii STPT.
„Mijloacele de transport în comun din Timisoara vor fi dezinfectate si cu ajutorul a 15 dispozitive bactericide cu lumina ultravioleta UV-C tip tun de 440 W. Dispozitivele bactericide distrug bacteriile, virusurile, sporii de mucegai si alte impurutati din interiorul mijloacelor de transport în comun. Acestea vor fi distribuite în toate mijloacele de transport în comun ale Societatii de Transport Public Timisoara, pe rand, timp de 20 de minute în fiecare unitate, perioada în care lampile bactericide vor îndeparta virusuri, bacterii, spori de mucegai etc. Lampile bactericide sunt prevazute cu cate 8 tuburi generatoare de lumina, fiind montate pe un stativ mobil dotat cu un dispozitiv de orientare care permite dezinsectia pana la 360 de grade. Durata de viata garantata a tubului bactericid este de minim 9.000 de ore de functionare.
Angajatii S.T.P.T. vor dezinfecta mijloacele de transport în comun si cu cloramina si detergenti„, transmit reprezentantii Societatii de Transport in Comun din Timisoara.
FOTO: Forum STPT
Pareri
Au facut poze cu aparatura iar apoi si-a luat fiecare cum au avut nevoie pe acasa.
Acțiune făcută doar ca sa ne aflam în treabă și care acoperă doar o parte din parcul auto. Cate mijloace se dezinfectează pe noapte, cu un număr de 15 echipamente UV, cred ca nu mai mult de 40 pe oră.
Atenție! Sterilizarea UV e eficientă doar dacă incinta a fost in prealabil bine curățata. Dacă e praf in interior, cu 20 de minute de uv nu făci nimic..
Aceste dispozitive au efect la o distanta bine stabilita de lampa UVC. Ar trebui mutate din loc in loc pt dezinfectia suprafetelor. Aerul e intr-adevar sterilizat. Era mai simplu si eficient sa tratezi suprafetele cu un atomizor si solutiiile aferente in toata incinta autobuzului la intrarea in garaj ( pret atomizor : 500 -600 lei ). In schimb autobuzele sunt pline ochi pe timpul zilei. Romanului ii place la inghesuiala, asa ca nu va mai agitati degeaba. Singurul beneficiar e firma care a vandut echipamentele.
As fi curioasa sa știu daca aceasta dezinfectare se face conform unei proceduri/protocol supervizat de DSP, sau, in conformitate cu tradiționalul dicton românesc : las’ că-i bine și așa că alții nici atât nu fac!