Miliarde de lei au ajuns în județul Timiș. Alfred Simonis: ‘La București trebuie să impui respect’ (P)

Mai bine de 30 de ani, Timișul și Timișoara au fost văduvite de investiții din fonduri guvernamentale, cel mai important județ al țării fiind mereu la coada listei banilor. Această abordare a început să se schimbe după ce Marcel Ciolacu a a devenit prim-ministru al României, dar, mai important, odată cu accederea lui Alfred Simonis în funcția de președinte al Camerei Deputaților și a lui Sorin Grindeanu în cea de ministru al Transporturilor.

La București trebuie să te lupți, să impui respect și să bați cu pumnul în masă dacă e nevoie pentru că altfel nu te aude și nu te ia nimeni în seamă. Au fost momente grele, tensionate, în care am negociat la sânge orice leu care a ajuns în Timiș”, spune Alfred Simonis, candidatul Alianței PSD-PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Timiș.

Rezultatul negocierilor despre care vorbește liderul social-democrat s-au văzut în obiectivele realizate sau în curs de realizare, iar primul ar fi noul terminal al Aeroportului Internațional Traian Vuia, o investiție ianugurată deja care s-a ridicat la peste 180 de milioane de lei.

Într-un ritm alert avansează și centura de sud a Timișoarei, care urmează să fie dată în circulație la finalul lunii iulie, lucrare au fost investite peste 400 de milioane de lei, dar și Centrul de Mari Arși pentru care au fost alocate 65 de milioane de lei.

Un alt proiect susținut puternic de Alfred Simonis și Sorin Grindeanu este centura de vest, porțiune care va închide practic inelul centurii Timișoara, investiție care urmează să fie demarată în vara acestui an și care va costa 1.7 miliarde de lei. cea mai arzătoare dorință a timișorenilor, un nou stadion, este pe ultima sută de metri a documentelor de avizare, iar în câteva zile se va adopta o Hotărâre de Guvern de aprobare a indicatorilor tehnico-economici, urmând apoi să se demareze procedurile de demolare ale actualei arene, ceea ce trebuie să fie făcut de Consiliul Județean Timiș, iar investiția totală se va ridica la 900 de milioane de lei.

Infrastructura de sănătate este un alt domeniu spre care se îndreaptă sume importante de bani, cea mai mare sumă – 970 de milioane de lei – fiind destinată Institutului Regional de Oncologie Timișoara, bani obținuți prin Programul Național de Redresare și Reziliență. Alte sume, de ordinul zecilor de milioane de lei, au ajuns către spitalele orășenești din Deta și Jimbolia, Institutul de Boli Cardiovasculare Timișoara sau Spitalul Municipal Timișoara.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. au furat 10 miliarde au dat inapoi 2. puneti o lista cu procentul pe judete taxe/investitii. ar trebui ca doar 16% din taxe sa mmearga la bucuresti: 2% armata, 6% sanatate 8% educatie

  2. Nu stiu de ce se lamenteaza politicienii locali in a se plange ca Timisul e uitat de Bucuresti cand vine vorba de investitii. Au fost ani multi cand Timisul, desi unul din cei mai mari contrinutori la bugetul de stat, a primit mai mult decat a dat. E o scuza buna pentru incompetenta sa dai vina pe altii. Investitii in infrastructura au fost facute, mai e loc de mult mai bine, dar a arunca mereu vina pe altii devine o scuza penibila pentru toti politicienii de pe aici. Sa se uite la Bihor ce face cu bani mult mai putini, daca vb de judete, la Oradea sau la localitati si mai mici, ca Ciugud, Alba unde cu bugete infime fata de Timis/Timisoara au facut lucruri extraordinare fara sa caute scuze la Bucuresti

    • Nu stii de ce? Pentru ca le merge, e cel mai usor sa dai vina pe „centru” si tu sa-ti vezi de invartelile tale. Iar populatia abia asteapta sa i se zica cat e ea de minunata fara sa aiba vreo responsabilitate pentru ca „altii sunt de vina”. Si-apoi te mai miri ca mai apare cate unul habarnist sa explice ce bine era pe vremea austriecilor.

      • Faptul ca s-au facut tot felul de invarteli la nivel local nu exclude faptul ca nu s-au primit bani de la centru. Fiind un stat ultracentralizat, asa functioneaza lucrurile mai ales cand primarul nu este membrul unui partid aflat la putere. De altfel Fritz a si mizat foarte mult pe fonduri europene ca sa nu depinda de centru astfel ca peste 40% din bugetul de investitii provine din acest tip de finantare.
        Legat de perioada interbelica este vorba de administratia teritoriului Banat, nu de nivelul de trai sau drepturile minoritatilor conlocuitoare, situatii care iarasi nu se exclud reciproc.

    • Care au fost acei ani, cat a fost contributia la bugetul national si ce bani au venit pentru investitii? Altfel sunt vorbe goale de campanie. Ca nu s-a facut cat se putea face pe modelul Oradea, este adevarat. La fel ca nu s-a facut o reforma reala in administratie. Nu degeaba este aparatul administrativ de la Oradea si din judetul Bihor mult mai suplu decat cel de la noi.

  3. Cum si a castigat respectul mascariciul asta ?

  4. Vise maica, vise, el crede ca va castiga cu pesedeu in Timis, mare mirare ar fi sa nu ia nici Roibu, primaria, sa vedeti atunci jale.

  5. Bisnitarii nu-si tradeaza partenerii de “afaceri”…acest claun nu are nici un merit pentru banii care au ajuns in judet !!!!