Acuzatii grave. Aproape 150 din cele 232 de pagini ale tezei de doctorat a ministrului Sanatatii, Florian Bodog, ar fi plagiate. Lucrarea, intitulata „Managementul si marketingul unitatilor sanitare”, a fost sustinuta in 2008, la Universitatea de Vest din Timisoara.
CITESTE SI: Locul din Timisoara prin care toata lumea trece pe rosu, chiar si politia. Video
Doua dintre cartile din care Bodog ar fi copiat masiv sunt semnate de un consilier personal de-al sau − decanul unei facultati de la Universitatea de Medicina si Farmacie din Bucuresti si de o colega − conferentiar universitar la Facultatea de Medicina si Farmacie a Universitatii din Oradea.
Autorul uneia dintre carti este conferentiarul universitar Lucia Daina, subordonata si colega a lui Bodog atat la Facultatea de Medicina unde el a fost decan, cat si la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta din Oradea, pe care Bodog l-a condus ca manager. Lucia Daina este in prezent directorul medical al acestui Spital.
„Am avut discutii cu domnul Bodog, dar nu despre teza dumnealui. Nici nu stiu cum sa reactionez. Nu am vazut teza dansului, nu stiu cum a lucrat. O sa ma gandesc sa vad daca e ceva de făcut. Este o informatie tare asa… de dimineata”, a declarat Lucia Daina, citata de stiripesurse.ro.
De asemenea, primele 47 de pagini din teza ministrului Sanatatii sunt plagiate, in cea mai mare parte, din volumul intitulat „Management: de la teorie la practica”, publica in 2003, la Editura Universitatii din Bucuresti.
Ministrul Sanatatii a raspuns acuzatiilor prin intermediul biroului de presa.
„Informatiile pe care le detinem arata ca teza a fost redactata cu respectarea tuturor standardelor de calitate si de etica profesionala, iar originalitatea acesteia apartine integral autorului tezei, domnului Florian Bodog”, a transmis Ministerul Sanatatii.
Citeste mai mult pe stiripesurse.ro.
Sursa foto: Mediafax
Pareri
„Lucrarea, intitulata „Managementul si marketingul unitatilor sanitare”, a fost sustinuta in 2018, la Universitatea de Vest din Timisoara.” Time traveler :)))
Cand apar astfel de „situatii delicate” care trebuie elucidate spre a nu se cadea in derizoriu cu „doctoratele” si – in particular – in Romania, se pune si problema „si cine si cum a condus teza”.
Nu odata cadrele didactice din inv. superior, conducatoare de doctorat, ajung sa fie „acuzate” pe nedrept de multe aspecte colaterale care decurg din astfel de situatii.
Problemele sunt serioase si ar trebui tratate ca atare.