Minunea de la margine de Timisoara. Locul in care legumele si fructele se vand pe incredere, cu autoservire. Foto si video

TIMISOARA. Ardei, rosii, vinete, dovlecei, castraveti si pere proaspat culese din gradina iti fac cu ochiul de pe o masa asezata-n poarta si nimeni nu pazeste locul. Langa legumele si fructele puse in pungi de cate 1 kilogram, sunt trecute preturile pe foite de hartie si e asezata o cutie metalica deschisa. Oricine isi poate alege ce doreste, iar mai apoi lasa banutii in cutie.

CITESTE SI: ‘Cand la Dabuleni li se termina pepenii, vin sa cumpere de la Gottlob’, singura localitate din Romania care are un Festival al Lubenitei. Video 

Langa Timisoara, la Giroc, de mai multa vreme bunatatile se vand pe incredere, cu autoservire, direct la poarta unei familii de agricultori. Oricine doreste sa cumpere rosii, ardei, castraveti sau fructe din gradina ia punga gata pregatita, lasa banii si isi vede de drum. Pana acum nimeni n-a plecat cu marfa fara sa plateasca.

Cei din familia Lupusor din Giroc spun ca nu au timp sa stea toata ziua in piata sau la poarta ca sa vanda legumele si fructele. Au gospodarie mare, 2 sere, pasari, livada si lucreaza cat e ziua de lunga. De unde atata incredere in clienti?

Eu, fiind un copil muncitor, prin munca mi-am castigat existenta. Ma gandesc ca toti care vin si cumpara o sa fie la fel de cinstiti cum ma consider eu„, spune capul familiei, Nicolae Lupusoru.

Pana acum nimeni nu i-a inselat pe agricultori. Toti cei care au cumparat au lasat banii in cutiuta metalica.

Cum aveti incredere sa puneti banii, asa avem si noi incredere sa lasam banii acolo sa isi ieie omul restul. Cand au bani mari striga la poarta, ca cineva sa vina sa schimbam. Asta daca e cineva la indeamana. Daca nu, se duce, schimba banii si vine si ia marfa„, a mai spus Nicolae Lupusoru.

Cea care conduce ‘businessul pe incredere’ pornit cu succes acum cateva luni este sotia, Marioara Lupusoru.

Cel mai mult am vandut la poarta 22. Deci 22 de kg, deci 22 de pungi. Altadata mai putin si, in general, oamenii vin dimineata si dupa ora 16.00, cand ies de la lucru. La inceput nu am dovedit sa culegem, sa se coaca, cum le-am dat la poarta„, explica Marioara Lupusoru.

Daca Nicoale si fiul lui se ocupa de udat, ingrijit si cules legumele, doamna Marioara este cea care cantareste marfa si e mereu foarte atenta.

1 kg pun in fiecare punga. Nicioadata mai putin. Deci sa fie. Uitati, pana la 1 kg si 100. Si asa le las„, adauga Marioara Lupusoru.

Clientii se arata uimiti de incredere cultivatorilor.

Chiar l-am intrebat pe domnul, are incredere? Ca nu vine cineva sa ii ia banutii din cutiuta? Si a zis, nu, ca merge pe incredere. Apai, sa speram ca vor fi bune si sa ne bucuram de ele„, a povestit incantat unul dintre musterii care cumpara de la poarta de pe strada Trandafirilor 90 de multa vreme.

Cei din familia Lupusor se gandesc ca pe viitor sa puna legumele in lazi si sa aseze langa si un cantar pentru cei care vor cumpere mai mult de 1 kilogram. Sunt convinsi ca si atunci cumparatorii vor fi corecti si vor lasa banutii potriviti in cutia de… incredere.

VIDEO: George Stefanita

Advertisement Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Mdaaa …până vine, unul și ia cutia !!! Credeți că, nu au pus ochii pe ea ?!

    • Tu esti Ion de la oltenia,dupa cum gandesti.Plaga Banatului…oltenii…numai la furat va sta gandul…

      • Te numesti dupa cum gandesti, JON DE LA APROZAR. Frumos nume !

    • Da ma, ca si da lovitura anului daca ia cutia! hai sa fim seriosi!

  2. Felicitari!

  3. E bine ca ati facut reclama, acum borfasii stiu unde sa mearga.

  4. In Elveția am văzut prima oară sistemul ăsta și mă gândeam că în România nu se poate…Dar uite că faptele oamenilor de bine mă contrazic. Și chiar mă bucur, e super

  5. Se numeste „honesty box” și se practică în multe țări .

  6. Foarte frumos! Felicitări! O să vin să cumpăr.

  7. Buna ziua,
    Are cineva numar de telefon sau email ptr familia Lupusoru?
    Multumesc

  8. …foarte frumos model de viata si educatie prin acest mod de a vinde.. practicat in mai multe tari..ma bucur ca si in Giroc sa luat acest exemplu bun.. felicitari..aceste-i familii…sper ca nimeni sa nu distruga acest exemplu…Romanii sunt experti la asa ceva…