Miroslav Ilić, Florin Ristei, Ansamblul Timisul si numerosi interpreti de muzica populara in frunte cu Nicoleta Voica, in concert de Ziua Timisoarei

TIMISOARA. Vor fi patru zile de sarbatoare de Ziua Timisoarei. Timisorenii se vor bucura de teatru de opereta si musical, concerte si spectacole folclorice. Pe scena din Parcul Rozelor vor urca Florin Ristei, Miroslav Ilić, Nicoleta Voica, Mioara Velicu, Constantin Enceanu, Roby Lakatos si Mihai Teaca.

CITESTE SI: Cu traseul pregatit, muncitorii lui Umbrarescu lucreaza la foraje pe bucata lipsa de autostrada intre Margina si Holdea. Ultimele imagini de pe santier. Video

Iata mai jos programul complet al evenimentelor care celebreaza 105 ani de la intrarea trupelor romanesti in Banat, sub comanda colonelului Virgil Economu, la data de 3 august.

Evenimentele organizate de Primaria Timisoara vor avea loc in Parcul Rozelor, incepand cu ora 20:00, in fiecare seara, timp de patru zile. Intrarea este libera.

1 august
„Timisoara Remember” – Spectatorii vor viziona opereta „Voievodul tiganilor”, de Johann Strauss, a Teatrul National de Opereta si Musical „Ion Dacian” Bucuresti;

2 august
„Timisoara Simfonic” – Publicul va vedea spectacolul „Mesterul Manole”, de Josef Kappl, a Teatrul National de Opereta si Musical „Ion Dacian” Bucuresti;

3 august
„Timisoara Young” – Florin Ristei va urca pe scena alaturi de Orchestra Simfonica „Lira”;

4 august
„Born in Timisoara” – Spectacol folcloric cu instrumentisti si interpreti de muzica populara, alaturi de Ansamblul Timisul.

Va reamintim, in 3 august 1919, la luni bune de cand se formase Romania, prin Unirea de la 1 Decembrie, trupele romanesti intrau in Timisoara.
In fruntea armatei era colonelul Virgil Economu, iar in Piata Unirii soldatii au fost intampinati de prefectul de atunci al Timisului, Aurel Cosma, si primarul Timisoarei, Jozsef Geml.
Din acea zi, era indepartata administratia sarba, iar Timisoara devenea teritoriu romanesc.

Advertisement Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Cică „Born în Timișoara”. Chiar nu aveți pic de rușine? Ne lăudăm cu întrarea trupelor românești în Timișoara, dar ne e rușine de limbă română.

    • Din pacate, in zilele noastre doar putzini inca mai au dreptul chiar si la expresia aia.