Miscarea – prietenul nostru in atingerea telurilor de zi cu zi

TIMISOARA. În ce relație ești cu mișcarea? Mergi de mai multe ori la sală pe săptămână sau de obicei aștepți să te sune un prieten ca să-ți dea imboldul de a face activitate fizică? Oricare ar fi răspunsul tău, este bine să știi care sunt avantajele mișcării pentru organism, deloc puține. Tocmai din acest motiv este recomandată pentru toate vârstele, indiferent de anotimp.

Unul dintre principalele avantaje ale mișcării este acela că ajută la menținerea unei greutăți corporale sănătoase. Indiferent de tipul de mișcare de care vorbim, ea contribuie la păstrarea unei greutăți normale, mai ales atunci când este asociată cu o alimentație corespunzătoare. Important este să ne păstrăm perseverența în ce privește mișcarea, nefiind de ajuns să facem activități fizice sporadice. Constanța este cheia în ce privește activitatea noastră și fiecare exercițiu contează. Dar haide să vedem de ce este mișcarea atât de benefică.

Reducerea stresului

Este dovedit științific faptul că cei care practică regulat orice tip de mișcare, dezvoltă o rezistență mult mai mare la stres. Este recomandat, în acest sens, mersul zilnic pe jos sau pe banda de alergare, timp de o jumătate de oră sau chiar o oră. Nu este necesar să fim sportivi sau să ne extenuăm fizic. Important este să găsim timpul pentru acele plimbări zilnice sau măcar să ne stabilim un set de exerciții pe care să le practicăm regulat.

Îmbunătățește activitatea inimii

Este un fapt cunoscut acela că sportul previne apariția și dezvoltarea bolilor cardiovasculare. Cercetătorii au identificat faptul că un stil de viață sedentar și lipsit de o activitate fizică se menține în topul factorilor de risc, în ce privește apariția bolilor cardiovasculare.

Un somn mai bun

Dacă ai probleme cu somnul sau și mai grav, te confrunți cu insomnii, mișcarea este mai mult decât recomandată. În cazul copiilor, Organizația Mondială a Sănătății recomandă o oră pe zi de mișcare moderată, de trei, patru ori pe săptămână, pentru întărirea musculaturii, a oaselor și pentru creșterea flexibilității. În cazul adulților, este recomandat 30 de minute de activitate moderată pe zi sau o oră și jumătate de aerobic săptămânal.

Ajută concentrarea și atenția

Activitatea fizică la intervale regulate ne ajută să ne păstrăm abilitățile mintale cheie, cum ar fi gândirea critică, învățarea sau memoria. Cercetările ultimilor ani au demonstrat că este foarte util să încercăm un mix între activități aerobice și unele de întărire a mușchilor. Practicarea lor de trei până la cinci ori pe săptămână, timp de cel puțin 30 de minute, poate oferi multiple beneficii pentru sănătatea mintală.

Mai multă încredere în sine

Exercițiile fizice ne vor ajuta să căpătăm mai multă încredere în forțele proprii și vom trece mai ușor peste greutățile de zi cu zi. Cu vigoarea și energia căpătate în urma activității fizice intense, cresc șansele să reușim în țelurile propuse. Acest lucru va fi vizibil în sala de antrenament, dar mai ales în afara acesteia, în viața de zi cu zi.

Și pentru că tot am vorbit de sală, poate este momentul ca, odată cu venirea primăverii, să îți faci acel abonament la sală de care tot vorbeai cu prietenii. În rețeaua World Class poți alege din zeci de clase de fitness de grup, în care vei combina exercițiile fizice cu distracția, alături de cei mai talentați antrenori. De exemplu, în Timișoara găsești cluburile Iulius Town, Vox și Dumbrăvița, iar în curând se va deschide clubul ISHO. Nu uita, fiecare mișcare contează. Găsești mai multe informații pe site-ul lor, la www.worldclass.ro.

Advertisement Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.