Misterul monumentului de la Stonehenge – elucidat printr-o noua descoperire uluitoare!

O echipa de cercetatori a descoperit date noi despre vestitul monument de la Stonehenge! Oamenii de stiinta dezvaluie lucruri in premiera despre misteriosul loc din Marea Britanie! Vezi VIDEO!

O echipa de cercetatori din Birmingham, Bradford si Viena dezvaluie lucruri nestiute pana acum despre acest loc plin de mister.

Oamenii de stiinta au facut noi descoperiri la monumentul istoric Stonehenge, relevand faptul ca situl era considerat sacru cu 500 de ani inainte de ridicarea primei pietre a acestuia. Mai mult, cercetatorii aduc dovezi noi legate de credinta religioasa solara din perioada preistorica si venerarea soarelui. Astfel, ei au putut sa deduca modul de desfasurarea a unora dintre procesiuni si ritualuri anuale care aveau loc la nord de Stonehenge.

Dovezile arheologice au fost descoperite in timpul cercetarilor de la Cursus, un sit preistoric important, situat in apropierea Stonehenge. Aici, oamenii de stiinta de la Birmingham si Viena au folosit tehnici cu raze X pentru a cartografia zona. Astfel, ei au descoperit doua gropi, una in extremitatea estica si una in cea vestica.

Cu ajutorul unui software specializat, specialistii au analizat relatia dintre gropile de la Cursus si Stonehenge. Cercetatorii au aflat ca, vazute de la Hell Stone (piatra de la intrarea in Stonehenge), gropile erau aliniate cu rasaritul si apusul din cea mai lunga zi a anului, cea a solstitiului de vara.

In ziua solstitiului de vara nu au loc doar doua momente cheie, ci trei. Pranzul este momentul cand soarele atinge punctul cel mai inalt din ciclu. Luand in considerare aceasta informatie, specialistii au descoperit ca in etapa intermediara (punctul atins la pranz), soarele se alinia direct cu centrul Stonehenge-ului.

Descoperirea nu sugereaza doar importanta covarsitoare pe care soarele o avea in vietile oamenilor preistorici, ci si ca Stonehenge era considerat drept loc sacru cu mult inainte de ridicarea pietrelor de aici.

Monumentele de la Cursus au fost create cu 500 de ani inaintea celor de la Stonehenge. De aceea specialistii considera ca este posibil ca Stonehenge sa fi fost un loc sacru dupa care sa fi fost calculate si create monumentele de la Cursus.

Acest lucru este sustinut de exactitatea cu care au fost create monumentele de la Cursus in functie de alinierea soarelui cu Stonehenge. Mai mult, Heel Stone trebuie sa fi avut o semnificatie speciala dinainte ca gropile de Cursus sa fi fost create.

Specialistii au anuntat ca analizarea acestei zone va mai dura cel putin doi ani, timp in care nu este exclus ca noi descoperiri sa aiba loc.

Advertisement Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.