Moartea la televizor

Dan Negru

12 mai e o cotitura in lumea televizunii… Bulversanta, controversata, discutabila…scandaloasa. Culmea, vine de la o institutie onorabila pentru care scandalul, controversa nu exista…BBC ! Pe 12 mai, BBC transmite moartea unui batran de 84 de ani, Gerarld (numele intreg nu va fi difuzat) care suferea de cancer in stadiu terminal si s-a stins din viata pe 1 ianuarie 2011, in locuinta sa, inconjurat fiind de familie. O sursa BBC a declarat ca scena mortii dureaza mai putin de cinci minute, timp in care o voce explica dintr-o perspectiva stiintifica ce se intampla cu corpul lui Gerald pe masura ce se apropie de moarte.

Decizia postului e dur criticata peste tot in lume…
Campania de promovare a evenimentului va include momentele memorabile ale BBC-ului…De la transmisia prabusirii dirijabilului Hindenburg din 1937 la cea a procesului de la Nurenberg din 1946, de la primul interviu dat de Beatles pana la transmisia in direct a aselenizarii lui Neil Armstrong…Toate transmise de renumita televiziune…
BBC e cel mai faimos trust media de pe planeta, potrivit unor sondaje facute in 2010…Pe locul doi, la o mare distanta se afla CNN… BBC a inceput sa emita in 1922 iar CNN in 1980…
12 mai e o cotitura in lumea televizunii…Pentru prima data moartea unui om e difuzata la televizor, secunda cu secunda…

Conteaza mult onorabilitatea televizunii care face acest gest. Cu siguranta, daca era FOX sau NBC sau SKY, devoratoare de audienta cu orice pret, altul era impactul, mult mai negativ… Staiful televizunii joaca un rol determinant, pe asta de fapt se si mizeaza, campania de promovare a evenimentului e gandita din perspectiva traditiei…
Ideea nu e noua doar ca multora le-a fost frica sa o exploateze, precum o face acum BBC… Mai mult ca oricand in lumea televiziunii de azi conteaza vizionarii, pionierii… Zvonurile spun ca SKY pregatea demult un astfel de eveniment doar ca PR-ul televiziunii nu si-a dat acceptul pentru ca nu puteau controla impactul mediatic de dupa.
BBC a avut curajul…Moartea unui om, secunda cu secunda, explicata. O fi bine?

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.