TIMISOARA. Curățenia de primăvară nu este reprezentată doar de cea din curți și grădini, ci și de cea din case și apartamente, care constă și în înlocuirea unor piese de mobilier, saltele sau covoare. RETIM preia și acest tip de deșeuri.
Mobilierul intră în categoria deșeurilor voluminoase, astfel că nu trebuie depus lângă tomberoane.
De asemenea, dacă mobilierul conține și elemente de sticlă, acestea nu își au locul în clopotele verzi și nici lângă acestea.
Atât piesele de mobilier lăsate lângă tomberoane, cât și bucățile de sticlă plasate lângă clopotele verzi, vor fi considerate deșeuri abandonate, iar amenzile pentru această faptă sunt consistente – între 30.000 – 45.000 lei pentru persoane fizice, respectiv 50.000 – 70.000 lei pentru persoane juridice, conform Legii 17/2023 pentru aprobarea OUG 92/2021 privind regimul deșeurilor.
RETIM pune la dispoziția clienților variante legale de a scăpa de mobilierul deteriorat. În Timișoara și zona periurbană, compania preia acest tip de deșeu, de la locuința sau sediul clientului, dacă acesta face o comandă.
Paturile vechi, dulapurile, comodele de care nu mai aveți nevoie vor fi ridicate de echipele RETIM, însă piesele de mobilier trebuie dezasamblate de proprietar.
Serviciul pus la dispoziție RETIM este unul contra cost, fiind dedicat doar clienților care locuiesc in Timisoara si zona periurbană. Persoanele fizice, dar și firmele care doresc preluarea deșeurilor voluminoase trebuie sa urmeze câțiva pași simpli:
– sa facă o comanda online la adresa de email: [email protected];
– sa plătească contravaloarea serviciului in AVANS, urmând ca RETIM sa programeze preluarea deșeurilor voluminoase de la adresa menționată, de la poartă sau de la intrarea în bloc.
Tariful RETIM include manipulare, ridicare, transport si neutralizare.
Sistemul utilizat de RETIM la Timișoara este similar cu cele folosite de companiile de salubritate la București, Iași, Cluj sau Craiova. Și în cazul respectivelor orașe serviciul de preluare de la domiciliu a deșeurilor voluminoase este tot unul contra cost. Sistemul de tarifare diferă însă de la un oraș la altul.
A doua variantă legală prin care timișorenii scăpa de mobilierul vechi este să îl ducă la cele 4 puncte de colectare ale Primăriei Timișoara și gestionate de RETIM.
Conform HCL 405 din 19.07.2019, deșeurile voluminoase vor fi preluate gratuit în cantitatea de 5 mc/ persoană/lună. Și dacă duceți mobilierul la aceste centre, acesta trebuie demontat sau dezasamblat. Pentru depunerea deșeurilor este necesară prezentarea unui document de identitate în vederea verificării domiciliului în municipiu.
Mai jos vă prezentăm adresa și programul centrelor de colectare:
Calea Torontalului, nr. 94 (L-V: 9:00-19:00, S: 8:00-16:00)
Calea Moșniței, nr. 2-4 (L-V: 9:00-19:00, S: 8:00-16:00)
Str. A Imbroane, nr. 70 (L-V: 9:00-19:00, S: 8:00-16:00)
Str. Ovidiu Cotruș, nr. 201 (fosta adresă: Calea Chișodei, Str. Mile Cărpenișan, nr. 3) (L-V: 9:00-17:00, S: 8:00-16:00)
În mai multe localități din județ, în care operează RETIM, pentru preluarea mobilierului și altor deșeuri voluminoase, sunt organizate campanii trimestriale de colectare. Una dintre acestea va demara la data de 1 aprilie, în Zona 0 Ghizela.
Informatii despre colectarea corectă a deșeurilor voluminoase și nu numai puteți găsi și în ghidurile de colectare de pe site-ul oficial al companiei sau puteti consulta pagina de Facebook RETIM Timiș.
Pareri
Pe vremea lui Robu se colecta gratuit orice. Sigur au strigat toți papagalii că Robu e în sus și în jos. Nicio problemă, acum vă pune eco-marxistul Fritz la plată deși va taxează de vă sar capacele iar la realizări, mai nimic, toate întârziate deși au termene generoase. Dar asta meritați din moment ce votați masiv habarnisti, dilii și escroci. Că de securiști infiltrați în politică nici nu mai are rost să discutăm.
Ce se intampla cu gramezile de crengi din oras? Le mai colecteaza primaria sau raman in fata caselor pana putrezesc? De ce nu se spune clar ca sa nu mai scoata oamenii gunoaiele in strada?
Deseurile vegetale din propria curte se arunca la pubela verde, care necesita abonament suplimentar. Colectarea se face din martie pana in noiembrie. S-a dat mail in acest sens tuturor abonatilor Retim + s-au pus flyere in cutiile postale. Dar toti vor gratis, daca se poate (in alte tari exista 4-5 tomberoane diferite, in functie de deseu, cu abonament aferent… lumea se plange ca la noi exista 2-3 categorii)
În care țări? Alea unde ține prosteală verde ca să mai ia o piele de pe om? Alea cu taxe de 70% pe salarii și TVA de 25%? Sunt o grămadă de naivi care mușcă la fente și acolo doar că votează alt gen de șarlatan decât românii. Asta ca să nu mai vorbesc de diferența de salarii. După care se miră că oamenii ar deserturile vegetale și apar incendii care produc costuri și mai mari dar așa e cu eco-marxiștii ăștia.
Ce mult îmi place mie regulile voastre………………. Hai să vedem…… La clopotul str Garofiței colț cu str Mistral unde este și intrarea în parcul frații Constantin este prăpăd, mai exact și azi (fiindcă marți e zi de gunoi) VIN DOMNII ȘI ARUNCĂ MORMANE, DA, DA, MORMANE DE GUNOAIE (HAINE, CÂRPE, MOLOZ, CARTOANE ETC ETC) ȘI CE CREDEȚI DVS? CEI DE LA RETIM FĂRĂ SĂ COMENTEZE FAC CURĂȚENIE LUCIE. aCUM PROBLEMA SE PUNE ȘI INVERS, PROPRIETARII DE LA CASELE DIN JUR NU POT LĂSA GUNOI LA STRADĂ, DOAR DACĂ E PERFECT AMBALAT (ÎN SACI, ÎN TOMBERON ETC ETC) ALTFEL RETIMUL NU ÎL RIDICĂ. ATUNCI OAMENI BUNI, CE SĂ ÎNȚELEGEM CĂ FACEȚI CURAT ȘI STRÂNGEȚI ABSOLUT TOT, DOAR DACĂ VENIM NOAPTEA ȘI ARUNCĂM GRĂMEZI DE MIZERII SAU …………….CĂ PT NOI CEI CARE NE LUĂM DUPĂ REGULI VĂD CĂ NE IGNORAȚI!!!!!!!!!!!!!!!!MAI FACEȚI RAZII PRIN ZONĂ, FIINDCĂ CE AȚI ,,RIDICAT” DE LA secția 1, ESTE NIMIC FAȚĂ DE CE MATERIAL AVEȚI AICI ÎN ZONĂ, DE REZOLVAT!!!!!!!!!!!!!!!!!