Mobilizare pe cea de-a treia descarcare de pe autostrada catre Timisoara, dupa finalizarea expertizei. Drumul de 10 km trebuie sa fie gata toamna viitoare. Foto

TIMISOARA. A intrat intr-o noua etapa proiectul de finalizare a lucrarilor ramase in aer pe a treia descarcare de pe Autostrada Vestului catre Timisoara, la Sanandrei.

CITESTE SI: Aproape 500 de muncitori cu 200 de utilaje lucreaza pe bucata lipsa de autostrada, din Timis, de nici 10 km, intre Margina si Holdea

Dupa ce in prima parte a lunii octombrie compania ARL Cluj (Strabag), care a castigat contractul de 56 de milioane de euro, a incheiat expertiza santierului si a stabilit cu exactitate ce a ramas de facut pe viitorul drum de legatura, muncitorii au trecut la lucrarile propriu-zise. Acestia sunt pe santier chiar si duminica.

Soseaua de 10 km va avea 2 poduri noi, 6 pasaje și 3 noduri rutiere.

Saptamana aceasta s-a intensificat activitatea pe santierul drumului de legatura DN 69 – A1. Se aprovizioneaza cu materialele necesare lucrarilor (prefabricate, piatra sparta si balast), continua lucrarile de stabilizare a terenului, decopertarea si evacuarea materialului, compactarea terenului, realizarea de umpluturi„, transmit reprezentantii Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Timisoara.

Va reamintim, la momentul rezilierii vechiului contract cu italienii de la Todini pentru aceasta sosea, stadiul lucrarilor era de aproximativ 25%.

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu declara in vara, la semnarea contractului cu noul antreprenor desemnat prin licitatie, ca ARL Cluj (Strabag) e o companie serioasa si ca nu are emotii ca santierul nu va fi incheiat la timp.

CITESTE SI: Avem constructor pentru a treia descarcare spre Timisoara de pe Autostrada. A fost semnat contractul de 56 de milioane de euro. Sorin Grindeanu: N-am emotii, sunt o companie foarte serioasa

In septembrie 2023, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, rezilia contractul cu italienii de la Todini, dupa o serie de amenintari si pasuiri. Decizia a fost luata din cauza incapacitatii financiare de gestionare a contractului de catre antreprenorul Todini Costruzioni Generali S.p.A., lipsa utilajelor si dotarilor suficiente pentru asigurarea unui ritm de executie corespunzator, lipsa personalului cheie si a personalului muncitor.

Traseul drumului de legatura incepe cu 300 m inaintea intersectiei existente, dintre drumurile DJ 692 si E671 (DN 69), cu amenajarea unui nod rutier si se dezvolta pe directia Nord-Est, spre Autostrada A1. Va avea o lungime de aproximativ 10 km.

Clasa tehnica a drumului de legatura este II, iar viteza prevazuta in proiect pentru acest drum este de 100 km/h.

Drumul, cu cate 2 benzi pe sens, care va porni de la intersectia cu Sanandrei, va fi, practic, a treia descarcare de pe autostrada catre Timisoara, dupa Remetea si Giarmata. Vor tranzita noua legatura intre 25.000 si 29.000 de masini, conform estimarilor din proiect.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Dacă nu mai aveti topics vedeti ca sunt cozi la bucale – right now – la ceva ciko

  2. Bine ca acum trebuie aduse materiale și se fac umpluturi. Astea nu se puteau face din timp? Dar cine se grăbește că și așa întârzierea este masivă.

  3. Ce baftă am avut că nu au făcut autostrada la vreo 50 km de Timișoara probabil ne-a ajutat Grindeanu pe atunci când era pe val și lupta pentru Teleorman probabil moare de rîs și acuma cînd vede cum este pupat în cur pentru binele pe care ni-l face.

    • Au crezut că suntem Shenzen sau Guangzhou de construim sute de kilometri pătrați noi anual de au decis să fie la 30 de kilometri, pe ideea să lăsăm orașul să aibă loc să crească

  4. Nu sunt sigur ca am înțeles… Sunt 2 benzi pe sens pana unde?pana în C. Sagului? … Căci actualmente din C. Sagului pana la autostrada este doar 1 banda pe sens… ori rămân din C. Sagului începe traficul cu adevărat (frontieră cu Serbia pe Foeni)