Modernizarea liniei de cale ferata Caransebes – Timisoara – Arad, pregatiri pentru exproprieri. Licitatie de 1 milion de euro

TIMISOARA. Cu banii asigurati prin PNRR, modernizarea liniei de cale ferata Caransebes – Timisoara – Arad trece intr-o noua etapa.

CITESTE SI: Rezervistii, inapoi la arme, la Timisoara. Aproape 3000 de oameni dusi la trageri cu pistolul mitraliera. Romanii, pregatiti de Armata sa-si apere tara. Video 

Pornesc pregatirile pentru viitoarele exproprieri de pe traseu. CFR a lansat licitatia pentru gasirea unei firme care sa intocmeasca documentatiile cadastrale care vor sta la baza exproprierilor pentru utilitate publica ce vor fi necesare.

Conform anuntului postat in Sistemul Electronic de Achizitii Publice, serviciile cadastrale de intabulare a coridorului de expropriere sunt aferente terenurilor afectate de lucrare situate pe raza unitatilor administrativ teritoriale:

  • Caransebes, Paltinis, Constantin Daicoviciu si Sacu – judetul Caras–Severin;
  • Gavojdia, Lugoj, Costeiu, Belint, Topolovatu Mare, Recas, Remetea Mare, Ghiroda, Timisoara, Dudestii Noi, Sanandrei si Ortisoara – judetul Timis;
  • Vinga, Sagu, Arad si Vladimirescu – judetul Arad.

Trebuie realizate:
– documentatiile cadastrale, avizate si receptionate de catre oficiile judetene de cadastru, documentatiile individuale pentru fiecare lot rezultat
– incheieri, extrase de carte funciara si planuri cadastrale individuale
– rapoarte de fundamentare a evaluarii, cu liste
– liste actualizate pe baza documentatiilor
– actualizarea listelor cu proprietarii in interiorul coridorului de expropriere si a suprafetelor de expropriat
– documentatii de dezmembrare, dupa caz, apoi intabulari

Valoarea estimata a contractului este de 4.622.200 lei fara TVA, adica putin peste 1 milion de euro cu TVA.

Intocmirea documentatiilor trebuie facuta in 362 de zile calendaristice.
Firmele interesate isi pot depune ofertele pana in 6 iunie.

Va reamintim, Compania Nationala de Cai Ferate CFR S.A. modernizeaza linia feroviara Caransebes – Timisoara – Arad cu finantare prin PNRR si au fost incredintate contractele pentru cele 4 tronsoane.
Proiectul face parte din Master Planul General de Transport al Romaniei si este parte componenta a celor doua coridoare ce traverseaza teritoriul national, respectiv: Coridorului Rin – Dunare si Coridorului Orient / Est – Mediteranean.

Magistrala de cale ferata Caransebes – Lugoj – Timisoara – Arad are o lungime de 162 kilometri si este impartita in 4 loturi:

Lotul 1: Caransebes – Lugoj (39,56km) – castigator licitatie: Asocierea WEBUILD SPA – SALCEF SPA – 1,3 miliarde lei (fara TVA)
Lotul 2: Lugoj – Timisoara Est (53,91km) – castigator licitatie: FCC CONSTRUCCION SA – 1,9 miliarde lei (fara TVA)
Lotul 3: Timisoara Est – Ronat Triaj (13,86km) – castigator licitatie: Asocierea WEBUILD SPA – Partecipazioni Italia SPA – SALCEF SPA – 1,4 miliarde lei (fara TVA)
Lotul 4: Ronat Triaj – Arad (54,86 km) – castigator licitatie: Asocierea WEBUILD SPA – Partecipazioni Italia SPA – SALCEF SPA – 2,1 miliarde lei (fara TVA)

 

 

Advertisement Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Strict în Timișoara, mă doare și mă interesează Lotul 3: Timisoara Est – Ronat Triaj (13,86km). Construcția pe acest lot a fost adjudecată de prin octombrie, anul trecut, cu termen de 6 luni de analiză etc până la începerea lucrărilor. Acum se pare că abia încep demersurile pentru exproprieri… WTF, Grindeanu?!??

  2. De 2 ani tot se pregătesc….la Sfântul așteaptă

  3. Va dura mult și execuția, ca pe Rin dunare

  4. Intra in discuție si „noua gara intermediară”? Ptca includerea ei este si o problema de cale dar si de „automatica feroviară/centralizare feroviară” ulterior alte cheltuieli, refaceri, ..
    Succes!

    • Optimiste ganduri!
      Etapa actuala e „CFR a lansat licitatia pentru gasirea unei firme care sa intocmeasca documentatiile cadastrale care vor sta la baza exproprierilor”.
      – cand gaseste firma, se vor face contestatii, apoi o noua licitatie.
      – in fine, cineva va face documentatiile cadastrale
      – urmeaza exproprieri
      – apoi contestatii
      – apoi licitatie pentru studiu de fezabilitate, caci chiar daca au acum, nu va mai fi valabil in 2031
      – apoi contestatii despre cine face SF-ul
      – apoi SF
      – dupa aceea licitatie pentru proiectare
      – … si contestatii pentru proiect
      – si vine si licitatia pentru executant
      – …si contestatii
      – apoi gasesc ei un deal cu vrabii ocrotite sau vin ONG-urile ca nu sunt tunele pentru ursi. N-avem ursi acum, da’ cu schimbarile climatice, cine stie, poate si elefanti, nu?
      – ……………….
      – ……………….
      Si asa mai departe… Pana ajunge Grindeanu si toti care se ocupa de proiect la pensie speciala. Noi vom fi batrani sau morti si nu mai stie nimeni ce s-a discutat.
      Eu am propus in 2014 un tren (automotor) de la aeroport la Gara de Nord, eventual cu halta la Mall. Am rams surprins ca mi s-a raspuns, cica proiectul exista deja din 2009. Suntem in 2023 si singurul lucru nou e ca discutiile se poarta in public. Dar trenurile au nevoie de sine, pe discutii nu merg, deraiaza la greu.

  5. Păi de ce la Dudeștii Noi?…cum va merge linia de cale ferată?…de la Sânandrei o cotește spre Dudeștii Noi? când poate merge direct Ronaț și Timișoara.Poate mă înșel dar Dudeștii Noi nu este pe traseul Caransebeș-Timișoara-Arad