Modificari in proiectul viitorului Pod Jiul la Timisoara. Vienezii prezinta ultima versiune

TIMISOARA. Startul lucrarilor de constructie a unui nou pod peste Bega este inca departe, insa in curand vom sti exact cum va arata acesta. Proiectul va ajunge in curand pe masa de lucru a consilierilor locali.

CITESTE SI: ‘Initiativa nu este una separatista, ci una europeana, pentru prosperitate’. Alianta Vestului, incheiata la Timisoara de primarii Nicolae Robu, Ilie Bolojan, Emil Boc si Gheorghe Falca. Video 

Proiectul podului Jiul a fost trimis firmei din Austria pentru ultimele modificari cerute de  Comisia de Monumente a Directie de Cultura si Patrimoniu National al Judetului Timis, iar cei care se ocupa de proiect, Vienna Consulting Engineers, au rezolvat toate neajunsurile. Primarul Nicolae Robu spune ca in curand va prezenta consilierilor locali planurile vienezilor pentru noul pod Jiul.

Am avut o intalnire cu proiectantul podului Jiul, stiti ca o firma din Viena a castigat licitatia, a fost un reprezentant al firmei si am discutat solutiile pe care el le-a pregatiti si sunt conturate clar doua solutii pe care ni le va propune clar prin documentatia completa la Studiul de Fezabilitate, si in urmatoarea sedinta de consiliu local vom pune la vot aprobarea SF pentru una din cele doua variante pe podul Jiul. Automat se da unda verde la partea a doua a conrtractului, elaborarea proiectului tehnic cu detaliile de executie. Studiul tehnic e destul de detaliat incat nu o sa ia prea mult timp elaborarea proiectului tehnic cu detaliile de executie. De indata ce vom avea si acest document vom trece la organizarea licitatiei pentru executie si in 2019 va incepe constructia acestui nou pod Jiul„, a declarat primarul Nicolae Robu.

Problemele cu proiectul podului Jiul au inceput inca din 2017, cand desenele prezentate de Nicolae Robu au trebuit modificate, cererea venind de la Directia de Cultura si Patrimoniu National al Judetului Timis. Schimbarile cerute au fost facute, acestea fiind insa minore.

Proiectul a fost deja redepus la Comisia de Monumente… pentru ca a primit aviz favorabil, conform deciziei Comisiei. S-a cerut o revizuire, proiectantul a corectat de luni de zile ceea ce a cerut Comisia, iar in ultima sedinta a Comisiei Zonale, proiectul a fost aprobat. Acel aviz inca nu e scris si trimis, ca e proaspat. Avizul din partea Comisiei a fost dat pe schimbarile facute de multa vreme. Intr-adevar, pe arhitectura a fost cererea de revizuire, nu pe amplasare, nu pe partea tehnica. Pe cum era desenat podul. S-a revizuit proiectul si e in regula„, explica la sfarsitul lunii septembrie pentru opiniatimisoarei.ro Sorin Predescu, directorul Directiei de Cultura si Patrimoniul National al Judetului Timis.

Potrivit planului intocmit pentru viitorul Pod Jiul acesta va avea 4 benzi de circulatie si trotuare, care trebuiau sa aiba trei metri si pe o parte si pe cealalta, iar in prima instanta, societatea Vienna Consulting Engineers, firma care s-a ocupat de desene, a facut trotuarele de numai 1,5 metri latime. Lucru ce n-a fost pe placul Primariei Timisoara. Asa ca, s-a procedat la modificarea latimii acestora, in 2017.

Podul urmeaza sa fie o prelungire a strazii Jiul ce vine de la pasajul de cale ferata, dinspre Circumvalatiunii, si sa faca legatura cu Splaiul Tudor Vladimirescu, peste canalul Bega, trecand pe langa halele Pasmatex si Paltim.

Firma care a castigat licitatia de intocmire a studiului pentru podul Jiul a fost Vienna Consulting Engineers SRL, care are o sucursala si in Bucuresti. Valoarea contractului a fost de 90.000 de lei, fara TVA.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Din ciclul pe ce sa mai risipim banii publici.