TIMISOARA. La aniversarea a 40 de ani de la infiintare, Spitalului Clinic Judetean de Urgenta din Timisoara i s-a dat numele acad. prof. univ. dr. Pius Branzeu, cel care a fost initiatorul ideii de construire a acestei unitati spitalicesti.
Aniversarea de la Spitalul Judetean din Timisoara a reunit medici si asistente care lucreaza astazi in acest spital, dar si fosti manageri, fosti sefi de dectii ori fosti angajati ai unitatii.
Momentul aniversar a inceput cu o slujba religioasa si cu dezvelirea unei placi comemorative, precum si a unui tablou care il reprezinta pe Pius Branzeu. Dezvelirea a fost facuta de actualul manager, medicul Marius Craina si fostul manager, medicul Florin Birsasteanu. Alaturi de cei doi s-a aflat nepotul lui Pius Branzeu.
Spitalul a primit si un nou nume, incepand de astazi acesta se va numi Spitalul Clinic Judetean de Urgenta ”Pius Branzeu” din Timisoara.
Apoi, in amfiteatrul recent renovat toti invitatii, precum si conducerea actuala a spitalului au participat la un moment aniversar in care s-au spus amintiri despre incepururile acestui mare spital, dar s-au inmanat si diplome si plachete.
Unul dintre invitati si-a amintit ca initial actualul Spital Judetean din Timisoara ar fi trebuit sa fie construit pe actualul bulevard Vasile Pirvan, insa in final s-a luat decizia sa se construiasca pe locul unde functioneaza acum. In acea vreme, in zona nu se afla nimic, era doar campie. Intre timp, orasul s-a dezvoltat foarte mult, iar in zona din jurul spitalului au fost construite locuinte.
Tot la inceputuri, pentru construirea spitalului s-a folosit lemn inca verde, iar cand acesta s-a „uscat”, ferestrele nu mai puteau fi inchise, astfel ca prima schimbare de la Judetean au fost chiar ferestrele din partea de nord.
Cu toate acestea, dotarile spitalului erau, inca din acea vreme, unele dintre cele mai bune.
Momentele aniversare vor continua pe parcursul intrregii zile si se vor incheia seara cu un spectacol aniversar la Opera Romana din Timisoara.
Pareri
DEce pe vremea lui ceasca sa putut construirea unei unitati spitalicesti de o asemenea amploare si acuma cand au trecut 40 de ani nu.Exemplu graitor noua constructie spitaliceasca de pe calea Torontalului se construieste de peste 10 ani si finalizarea este prevazuta cand o da domnul.Bine ca avem bani pentru luxul a peste 500 de parlamentari,bani pentru referendumuri de mii de euro de care nu tine cont nimeni(referendum pentru numarul de parlamentari)peste 75%pentru si alte bazacoveni de acest gen
Prietene, acel spital de pe Torontalului se ”construieste” de mai bine de 25 de ani. Adica constructia lui a inceput inainte de revolutie.
Radu atunci dece nu au mai asteptat astia inainte de al impusca pe ceasca sa il finalizeze ca astia vezi ca nu sant instare numai si numai vorbarie goala si umplerea proprilor buzunare