TIMISOARA. Este asteptat cu nerabdare primul tramvai dintr-un lot de 21 de bucati nou-noute, care urmeaza sa ajunga la Timisoara. Chiar daca fosta administratie anunta ca prima garnitura avea sa soseasca in toamna lui 2020, asta nu s-a intamplat, intrucat la fabrica din Turcia activitatea a fost suspendata mai multe luni din cauza pandemiei de coronavirus.
CITESTE SI: Santierul de pe Bulevardul Sudului din Timisoara, mai aproape de finalizare. Stadiul lucrarilor. Foto
Turcii de la Bozankaya au termen de predare a primei garnituri vara anului 2021, iar intre timp au fost facute o serie de demersuri pentru ca noile tramvaie sa poata circula prin oras imediat ce sunt livrate si trec de etapa de testare.
Potrivit reprezentantilor Primariei Timisoara, a fost deja depusa documentatia pentru omologarea tramvaiului, la Autoritatea Feroviara Romana, iar deindata ce este finalizata productia primei garnituri, acesta urmeaza sa intre in teste.
„Termenul de livrare a primului tramvai este 5.06.2021, in prezent acesta fiind in fabricatie. A fost depusa documentatia pentru omologare la Autoritatea Feroviara Romana, fara de care nu ar putea circula in Romania. La finalizarea fabricatiei primului tramvai, acesta se testeaza, se face receptia si se pune in circulatie. Dupa aceea, pot intra in productie celelalte, care vor fi realizate in functie de comanda emisa de primarie”, transmit pentru opiniatimisoarei.ro reprezentantii municipalitatii.
Va reamintim, noile tramvaie ce vor ajunge la Timisoara vor fi articulate, cu podea coborata, actionate prin invertoare si motoare asincrone de curent alternativ, alimentate de la retea de contact sau dintr-o unitate de stocare a energiei electrice (baterie montata in tramvai), cu post de conducere la un singur capat si usi de acces pe partea dreapta fata de directia de mers.
Proiectul prin care s-a castigat finantarea europeana a fost impartit in 3 etape, fiecare dintre ele cuprinzand cate 7 garnituri. Astfel, odata cu semnarea ultimului contract, ce a avut loc in 5 mai 2020, la Timisoara vor ajunge, in total, in urmatorii ani, 21 de tramvaie noi, produse de turcii de la Bozankaia Otomotiv.
Valoarea totala a fiecarei garnituri se ridica la 9.736.875 lei, fara TVA.
Pareri
alta prostie marca robu…. tramvaiele de la Astra Arad sunt atat de proaste ca pleaca la export… ?
Astra Arad nu produce tramvaie electrice propulsate de acumulatori reîncărcabili, doar tramvaie simple.
Din contră e mult mai prietenos cu mediul, e cu 0 poluare, și când e până de curent nu se oprește timpul în loc…
Cred ca ar trebui sa primesti premiul Nobeli pentru fizica. Inainte de asta (sept 2021) cititorii asteapta raspunsuri la:
– Cate pene de curent au fost/an in 2020, 2019, …?
– Care este raportul „prietenia cu mediul” fata de un tramvai clasic si de unde vine plusul (de prietenie)?
– La tramvaiul clasic de unde vine „poluarea”, de la pantograf catre sine?
– Cum stam cu „acumulatoarele”? Le importama, cat costa, …, durata de viata, … si … dupa ce mor ce facem cu ele, le reciclam ?
– care a fost raportul pret/tramvai ptr cele doua variante?
Dupa aceste 5 raspunsuri introductive, urmeaza altele 5 de aprofundare
@LL: te’nseli amice…nu e prostie… e porcie…e lacomie…e hotie
la multi ani la tat natu’!
Ce an greu 2020 … tocati mediatic cu C/19 încât evrething else come 2nd !
DAR ce am putea face constructiv in noul an. Ma gîndesc că grosul banilor (ieuropeni of course cum ar zice meltenii ) se vor scurge in buzunarele câtorva mari companii de construcții (care sifonraza min 15% cu tri angajați & laptop). NU stiu daca cocoana EUROPA ne permite dar am putea forma 2/3 mari trusturi de construcții: FEROVIARE (cu reactoare americane merge totul electric) drumuri & poduri si ” civile ” (stadioane etc).
One Q si rezolvat: oferta competitivă de cumpărare ptr ” campionii ” naționali simultan cu listarea unui pachet pa BVB (ptr parfum de capitalism, de stat 🙂 Se păstrează managementul (dacă competitiv) se introduc KPI & infuzie capital etc.
Fondurile de pensii oricum trebuie să parchează banii (win & win), altfel veti continua sa aveti bugatti & elicoptere și vile plecate cu gold – după ce urlarati ca nicu avea cartușe kent in dulap si minca fructe de mare.
SUCCESURI !! la producția la HA de web pantofari & google va ” respecta ”
dar va vrea sa stati totusi aici ca e mai lesne
Doar turcii dau spaga,de aceea castiga. Caietul de sarcini se face dupa caracteristicile tramvaielor turcesti. Asa scapa cei care fac licitatii.
Trei întrebări pentru pensaţi, fardaţi și nespălați :
1 Știți care este necesarul de tramvaie in România ?
2 Știți cat timp este necesar pentru fabricarea unui tramvai ?
3 Știți cât timp ar trebui să treacă pentru ca Astra Arad să poată livra numărul de tramvaie necesar in România ?
Ha ha ha! Nu au cum sa circule prin oras, infrastructura permite circulatia lor doar pe 2-3 linii care au fost modernizate, sa nu mai zicem si de peroanele statiilor, o sa loveasca in ele pentru ca sunt mai late si mai joase ca cele actuale, o sa vina si o sa stea in curte pentru ca nu o sa se poate face teste cu ele
HAhaha….ce tare e asta , cu autoritatea feroviara….fara avizul lor, nu se poate…poate de importanti ce sunt a ajuns infrastructura feroviara in Romania la nivelul sec XIX…..”t-ai dracu’de nemernici!
Dar ce mai circula cineva cu tramvaiul in TM sau cu mijloacele de transport în comun :))) toți sunteți comozi si emancipati încât nu va mai ajunge nimeni la nas, va cărați cu masina pana la wc dacă se poate….eu sa fiu în locul lui Fritz as desființa total transportul în comun din oras ca oricum nimeni nu îl folosește pe timp de pandemie ca sa nu se viruseze
Tot de la turci cumparati cei care neau facut țigani cea mai prostă calitate made in Turkey in orice , româneşti nu cumpărați să rămână banii în țară, că de Mercedes naveți bani
Pentru faza cu țiganii, Boicotați orice lucru turcesc!
turcesc înseamnă prost calitativ.
tramvai Mercedes încă nu am auzit. Mașini da, e plin de ele pe șosele patriei și UE.
Bravo Robu!!!!
Auleu ce de Fritzi pe aici. Astea, tramvaiele, nu va mai convin ca-s pe fonduri europene. Il meritati pe Fritz! Din fericire, proiectul asta nu l-a mai putut opri.
Mai bine Herr Fritz decât Alibaba și frații lui tuciureni în patru labe
Si zici că este mai bun Fritzi ca numai te apleci ??
Ce de comentarii usr-iste care vor sa distraga atentia de la faptul ca Robu a obtinut fonduri europene de 52 de milioane numai pentru tramvaie. Ba ca nu-s bune, ba ca nu ne trebuie tramvaie, ba ca cine mai circula cu tramvaie, ba ca-s de la turci. Pai, daca ei au castigat licitatia. Trebuia sa participati voi cu tramvaiele voastre din cap. Fritz parca spunea ca Robu nu a obtinut fonduri europene, decat foarte-foarte putine. Sa vedem cand obtine el 52 de milioane de euro. Dominic care nu va face Nimic!