Motiunea de cenzura a picat! Guvernul Boc ramane in functie!

Opozitia nu a reusit sa adune decat 219 voturi in favoarea motiunii de cenzura, in timp ce minimul necesar pentru trecerea acesteia era de 236 de voturi. Prin urmare, Cabinetul Boc ramane in continuare in functie. Documentul a fost votat doar de parlamentarii opozitiei - PSD, PNL si PC, carora li s-a adaugat un singur senator al puterii, Liviu Campanu.  Parlamentarii puterii - PDL, UDMR si UNPR, s-au abtinut de la vot.  Anterior votarii motiunii, liderul social-democrat, Victor Ponta, declarase ca opozitiei ii lipsesc doar trei voturi pentru a demite Guvernul Boc. Motiunea de cenzura a opozitiei, intitulata "Motiunea Romaniei majoritare, motiune populara", a intrunit doar 219 voturi "pentru", fata de 236 necesare pentru adoptare, iar un vot a fost anulat. Anuntul oficial al rezultatului votului a fost facut, de la tribuna Parlamentului, de secretarul Camerei Deputatilor Dumitru Pardau. El a precizat ca, din totalul de 470 de parlamentari, au fost prezenti 414. De asemenea, Pardau a mentionat ca au fost distribuite 220 de bile albe si 220 de bile negre. Din cele 220 de voturi exprimate, 219 au fost in favoarea motiunii, iar unul a fost anulat. Pentru adoptarea unei motiuni de cenzura ar fi fost necesare 236 de voturi. Dupa anuntarea rezultatului votului, premierul Emil Boc a declarat ca rezultatul inregistrat la motiunea de cenzura reprezinta o victorie a ratiunii in fata populismului si a demagogiei opozitiei, care a venit cu tolba plina doar cu promisiuni fara acoperire. "Stiu problemele oamenilor, le inteleg nemultumirea, dar nu exista alta cale mai buna decat de a da cat se poate", a spus Boc. El a adaugat ca Guvernul isi va angaja raspunderea pentru legea educatiei joi dimineata, de la ora 10.00, si ca preocuparea Cabinetului ramane ca efectele crizei sa fie cat mai repede depasite, dar fara pasi inapoi si compromisuri. In textul motiunii, opozitia acuza actualul Guvern ca nu mai respecta Programul de guvernare aprobat de Parlament, la investitura, in decembrie 2009, mai ales in ceea ce priveste luarea masurii de crestere a TVA, ca "a declansat un razboi economic impotriva romanilor", ca a inceput cu un "atac" impotriva mediului privat, ca a produs un dezastru generalizat in economie, ca duce tara spre colaps social si economic.

Opozitia nu a reusit sa adune decat 219 voturi in favoarea motiunii de cenzura, in timp ce minimul necesar pentru trecerea acesteia era de 236 de voturi. Prin urmare, Cabinetul Boc ramane in continuare in functie.

Documentul a fost votat doar de parlamentarii opozitiei – PSD, PNL si PC, carora li s-a adaugat un singur senator al puterii, Liviu Campanu.  Parlamentarii puterii – PDL, UDMR si UNPR, s-au abtinut de la vot.  Anterior votarii motiunii, liderul social-democrat, Victor Ponta, declarase ca opozitiei ii lipsesc doar trei voturi pentru a demite Guvernul Boc.

Motiunea de cenzura a opozitiei, intitulata „Motiunea Romaniei majoritare, motiune populara”, a intrunit doar 219 voturi „pentru”, fata de 236 necesare pentru adoptare, iar un vot a fost anulat.

Anuntul oficial al rezultatului votului a fost facut, de la tribuna Parlamentului, de secretarul Camerei Deputatilor Dumitru Pardau. El a precizat ca, din totalul de 470 de parlamentari, au fost prezenti 414. De asemenea, Pardau a mentionat ca au fost distribuite 220 de bile albe si 220 de bile negre.

Din cele 220 de voturi exprimate, 219 au fost in favoarea motiunii, iar unul a fost anulat. Pentru adoptarea unei motiuni de cenzura ar fi fost necesare 236 de voturi.

Dupa anuntarea rezultatului votului, premierul Emil Boc a declarat ca rezultatul inregistrat la motiunea de cenzura reprezinta o victorie a ratiunii in fata populismului si a demagogiei opozitiei, care a venit cu tolba plina doar cu promisiuni fara acoperire.

„Stiu problemele oamenilor, le inteleg nemultumirea, dar nu exista alta cale mai buna decat de a da cat se poate”, a spus Boc.

El a adaugat ca Guvernul isi va angaja raspunderea pentru legea educatiei joi dimineata, de la ora 10.00, si ca preocuparea Cabinetului ramane ca efectele crizei sa fie cat mai repede depasite, dar fara pasi inapoi si compromisuri.

In textul motiunii, opozitia acuza actualul Guvern ca nu mai respecta Programul de guvernare aprobat de Parlament, la investitura, in decembrie 2009, mai ales in ceea ce priveste luarea masurii de crestere a TVA, ca „a declansat un razboi economic impotriva romanilor”, ca a inceput cu un „atac” impotriva mediului privat, ca a produs un dezastru generalizat in economie, ca duce tara spre colaps social si economic.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.