Motiunea de cenzura impotriva Guvernului nu a mai fost votata luni deoarece nu au fost prezenti in sala suficienti parlamentari.
CITESTE SI: Punctele de frontiera cu Ungaria ce raman deschise pentru tranzit. Vezi lista
PSD nu a reusit sa adune in sala de sedinta a Parlamentului suficienti senatri si deputati astfel incat motiunea de cenzura pe care a initiat-o sa fie dezbatuta si votata. sansele ca lista de prezenta sa fie completa au fost mici inca de la inceputul sedintei. Cu doar 170 de parlamentari care au raspuns la apel, sedinta a fost suspendata pentru o ora. Aceasta a fost reluata cu un apel nominal, insa numarul parlamentarilor a fost de doar 226, insuficienti pentru dezbatere si vot.
„A fost o strategie de a nu se face cvorum. A fost o strategie a PNL.in acest moment PSD nu are 233 de voturi, am incercat sa cream o majoritate. (..) in doua zile vom lua o decizie”, a declarat liderul PSD, Marcel Ciolacu, la final, sugerand ca, daca s-ar fi ajuns la vot, motiunea ar fi trecut.
PSD a initiat motiunea de cenzura „Guvernul PNL, de la pandemie la pande-mita generalizata. Belşug in buzunarele clientelei PNL, saracie in buzunarele romanilor”. Pentru a fi adoptata, iar guvernul demis, ea trebuia votata de cel putin 233 de parlamentari, scrie hotnews.ro.
In afara de PSD, Pro Romania si ALDE au anuntat ca voteaza ”pentru”, iar PNL, USR, PMP si UDMR au anuntat ca nu asigura cvorumul si nu participa la vot. De asemenea, cei 17 deputati ai minoritatilor au lipsit.
Pareri
Chiar si cind pierde, psd minte !!!! Cine vrea motiune, se asigura ca are cvorum !!!! Daca nu-l are, motiunea nu-si are rostul.
Asta-i psd, asta-i Ciolacu…
Este boala cea mai gravă pentru România și dacă nu scăpăm curînd de ea mă tem că va continua tot așa bine ar fi să se desființeze odată pentru totdeauna!!!
Deci PNL are majoritatea in parlament , iar afirmatiile ca PSD este majoritar a fost o minciuna ptr fraieri. PNL are verde sa faca ce vrea.
Cum in parlament sunt mai mult de doua partide niciunul nu are majoritatea absoluta (50%+1). Aia care iti permite si sa pretinzi guvernarea. Asa ca majoritatea de moment depinde de diverse clici de stransura, pe moment, pe un interes comun. Sau contra unui adversar comun, ca PNL.
La motiune au mai fost implicate si diverse manevre de culise, izolati cu Covid, minoritarii toti absenti, Radulescu scuipand sange „ca mitraliera”, si nu in ultimul rand motiunea a fost un vehicul pentru Cilacu ca sa se scoata presedinte la congresul partidului. Pe urma nu ii mai era de folos. Acum vocifereaza ca sa nu asocieze partidul esecul motiunii cu numele lui. N-avea nevoie de guvernare – oricum nu i-o oferea nimeni, dar doar si-ar fi batut cuie in talpa.