Motivul pentru care Parcul Alpinet din Timisoara nu se deschide, deocamdata

TIMISOARA. De aproape un an se lucreaza la Parcul Alpinet din Timisoara, de pe canalului Bega, de langa terasa Flora, iar primaria se pregateste sa il inaugureze in curand. Pana atunci, insa, mai sunt de facut unele lucrari.

CITESTE SI: Sentinta in Dosarul Poli. Ciuhandu, Orza, Miut, Staia, achitati. Fostul secretar al Primariei Timisoara, Ioan Cojocari, condamnat cu suspendare si pus la munca in folosul comunitatii. Are de acoperit un prejudiciu de aproape 6 milioane de euro 

Primarul Nicolae Robu spune ca in parc mai sunt de facut unele finisaje, inainte de inaugurare, insa este nemultumit si de cum arata Splaiul Tudor Vladimirescu, care margineste parcul.

Nu am facut inca inaugurarea pentru ca am vrut ca tot ansamblul sa arate la fel de bine si am remarcat ca pe splai, spatiul verde pe partea cu cladiri, nu arata foarte bine si am cerut celor de la Horticultura sa faca aceleasi aranjamente de plante cu frunze colorate si flori si intre strada Brasov si intersectia de langa Piata Maria, ca pe partea cealalta, spre Flora. Marti o sa inauguram. Se mai fac ajustari la sistemul de irigatie din parc. Mai sunt lucrari de finisaj”, a declarat Nicolae Robu.

CITESTE SI: Punctul in care s-a ajuns cu lucrarea de pe Calea Martirilor din Timisoara. Ce se va intampla pana la sfarsitul lunii august

Primarul a mai spus ca dupa ce va fi gata Parcul Alpinet, ”se va produce o concentrare” pe Parcul Central, astfel incat, pana in iarna, sa se termine lucrarile si acolo, avand in vedere ca aceeasi firma care lucreaza la Alpinet este angajata in reamenajarea Parcului Central.

Lucrarile in Parcul Alpinet au inceput la jumatatea lui 2017 si suma la care s-a adjudecat lucrarea este de 1.122.000 de lei, fara TVA. Lucrarile ar fi trebuit sa dureze 6 luni, insa au fost inregistrare intarzieri.

Primele amenajari in Parcul Alpinet au fost demarate intre 1930-1934, pe o suprafata de doua hectare, de catre arhitectul Mihai Demetrovici. Prima denumirea parcului a fost Arboretum, iar cu trecerea timpului a fost redenumit Alpinet. Infatisarea actuala i se datoreaza arhitectului Stefan Iojica, cel care l-a amenajat in 1967, cu ocazia expozitiei floricole. In 2003 a fost reamenajat din nou prin plantarea de magnolii, care au inlocuit plopii piramidali de pe faleza.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Robule, poate porniti si iluminatul public pe acea strada, ca s-a oprit demult cu ocazia lucrarilor!!!!
    Este bezna totala pe Vladimirescu!

  2. Lucrarile demarate jumatatea lui 2017ar fi trebuit sa dureze 6 luni!
    Nu stiu dece mi-am adus aminte de nuvela „O zi mai lungă decât veacul” (Cinghiz Aitmatov) care – ca si celelalte nuvele ale sale – ar trebui citita de cat mai multa lume.

  3. Culmea de tupeu jegos, sa contractezi si sa demarezi 2 lucrari stiind ca n-ai resurse sa le realizezi concomitent, iar beneficiarul sa-ti accepte aceasta, intr-o atitudine binevoitor paternalista. Oriunde altundeva, ma refer la mediul privat, aceasta s-ar fi soldat cu usturatoare penalitati pentru nerespectarea termenelor contractuale.

  4. Sunt curios daca lucrarile la Alpinet incepute acum un an au prevazute si o penalizare pentru intarziere. Oare lucrarea va fi platita la timp si inaintea lucrarilor de la Spitalul de Copii?