Muncitorii chemati inapoi la treaba pe Podul Dragalina, in Timisoara. Cand se reia circulatia tramvaielor? Raspunsul primarului Nicolae Robu. Video

TIMISOARA. Dupa ce toata vara a batut vantul pe santierul de la Podul Dragalina, intrucat proiectul de reabilitare trebuia refacut, acum muncitorii se vor intoarce la treaba.

CITESTE SI: Timisoara, o piata a extremelor: are cea mai mare criza de forta de munca din toata Romania, dar si cele mai putine firme cu capital romanesc. Ce au reusit multinationalele in zona 

Anuntul a fost facut de primarul Nicolae Robu care spune ca modificarea tehnica a fost rezolvata si se reia lucrarea.

Iar din cauza sistarii operatiunilor, numarul de zile care s-au scurs pentru refacerea proiectului vor fi adaugate termenului initial de finalizare a lucrarilor. Astfel, daca in mod normal lucrarea ar fi trebuit sa fie gata in februarie anul viitor, noul termen este sfarsitul lunii martie – inceputul lui aprilie.

Ieri am dat ordin de incepere a lucrarilor la Podul Dragalina. Din 12 iulie lucrarile au fost sistate din motive pe care le am explicat de mai multe ori. S-a impus o modificare de proiect si abia dupa aceea s-a putut da ordin de incepere a lucrarilor. Firma trebuie sa profite de vremea buna si sa execute cat mai mult din ce e de facut acolo pana la venirea iernii, pentru ca anul viitor sa finalizam. Podul Dragalina are un plus de contributie la fluenta traficului in oras, pentru ca are si linia de tramvai. De la 10 metri va ajunge la o latime de 25. Pe de o parte se face reabilitarea a ceea ce avem construit si se construiesc 2 noi poduri pe langa fiecare dintre cele existente. In final, cele 3 tronsoane vor constitui un intreg, podul cu anvergura de 25 de metri. La podul Michelangelo acesta a si fost principiul de construire„, a declarat primarul Nicolae Robu.

La cel de-al doilea pod se munceste in ritm sustinut, da asigurari edilul sef.

La Eroilor s-a mai lucrat si se lucreaza la reconditionarea armaturilor existente in grinzile podului. S-au adaugat bare de armaturi noi in dreptul culeelor, s-au facut mai multe lucrari de reparatii „, a completat edilul.

Intrebat ce sanse sunt sa se redeschida traficul pentru tramvaie, pe Podul Dragalina, edilul s-a ferit sa dea vreun pronostic.

Nu stim daca se va face posibila deschiderea circulatiei tramvaielor, inclin sa cred ca mai degraba nu. Bine ar fi sa va pot da vestea buna, ca se deschide, pentru ca ne incurca rau ca nu pot circula tramvaiele acolo. Prefer sa fiu retinut in optimism si apoi sa vin cu vestea buna„, a spus primarul Nicolae Robu.

Va reamintim, Podul Eroilor avea ca termen de finalizare luna ianuarie 2019, iar Dragalina, luna februarie 2019.

Insa, cum in scurta vreme vor incepe ploile de toamna, iar mai apoi vine iarna, cel mai probabil, termenele de finalizare al cele doua lucrari vor fi oricum amanate, din cauza conditiilor meteo.

Pentru reabilitarea podurilor Eroilor si Dragalina, reprezentantii Primariei au iscalit inca din martie contractele cu firmele ce au castigat licitatiile. La finele lunii aprilie, municipalitatea a dat ordinul de pornire a lucrarilor.

Podul Eroilor este reabilitat de asocierea de firme Super Construct si Pod Construct, cu 3,7 de milioane de lei (cu tot cu TVA), adica aproximativ 800.000 de euro.

Podul Dragalina este refacut de firma Tehnodomus, care primeste 6,3 milioane de lei (cu tot cu TVA), adica aproape 1 milion si jumatate de euro.

Fiecare pod va avea cate doua benzi pe sens, dar si piste de biciclete si trotuare largite.

Banii pentru ambele santiere sunt dati de guvern prin PNDL, Programul National de Dezvoltare Locala.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Doamne, ce primar destept si bun avem!

  2. Vine toamna (ploi, frig) apoi iarna (ploi/zapada frig, sarbatori / 2 luni) – cand stiut ca nu prea se poate lucra – si abia apoi primavara si vara. Sa speram intro toamna si iarna blanda fara ploi (ce facem insa cu agricultura, poluarea in orase s.a.m.d.?)