Muncitorii romani din Spania sunt inlocuiti de moldoveni, chinezi si bulgari

Restrictiile romanilor pe piata din Spania a deschis calea vecinilor din est, a celor din vest si a chinezilor. Moldovenii, bulgarii si asiaticii sunt cautati in Peninsula Iberica in locul romanilor.

Decizia guvernului spaniol de a restrictiona accesul romanilor pe piata muncii nu a ramas fara urmari.

Restrictiile guvernului spaniol au blocat angajarile intr-un moment in care exista un serios deficit de munca in agricultura si constructii, domenii in care romanii excelau. Acum locul lor va fi luat de cetateni straini.

Bulgarii, chinezii si moldovenii vor merge la munca in Spania. Firmele de recrutare din tara vor trimite cetateni straini in peninsula pentru a acoperi numarul mare de cereri ale angajatorilor spanioli. Acesta este singura solutie pe care o au firmele de recrutare pana cand Comisia Europeana se va pronunta asupra restrictiilor rominilor pe piata muncii din Spania.

Angajatorii spanioli ar solicita forta de munca autentic romaneasca, doar ca noile proceduri aduse de restrictii sunt neclare.

Confuzia este cu atat mai mare cu cat la Camera de munca inca se elibereaza numere MIE pentru romani, ceea ce inseamna ca sistemul le permite accesul acestora pe piata muncii din Spania, cel putin in acte.

Ministrul Muncii spune ca Guvernul spaniol loveste in imigrantii care sunt majoritari in peninsula pentru a reduce rata somajului.

In prezent din cei un milion de romani care traiesc in Spania, 300.000 au contracte de munca, 200.000 sunt someri si restul sunt liberi profesionisti.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.