Mutarea Dermatologiei din centrul Timisoarei, o greseala majora. Medicii i-au scris ministrului Sanatatii. Primarul Nicolae Robu o tine pe-a lui: fostul sediu al universitatii Tibiscus e mai bun

TIMISOARA. Medicii de la Clinica de Dermato-Venerologie sunt revoltati de insistentele primarului Nicolae Robu, care-i vrea cu orice pret plecati din centrul orasului, desi mutarea este aproape imposibila: se pierd investitii si costa foarte mult, spun doctorii.

Cadrele medicale de la Dermatologie au trimis o scrisoare deschisa Ministerului Sanatatii, Primariei Timisoara, Prefecturii Timis, Directiei de Sanatate Publica, dar si altor institutii abilitate. Practic, atrag atentia ca mutarea nu se justifica, deoarece costurile de mutare si reamenajare nu-si gasesc justificarea si „impovareaza un buget local si asa debil si grevat de alte prioritati majore”. Si aceasta, in conditiile in care in clinica de pe strada pietonala Marasesti „s-au investit peste 500.000 de euro pentru reabilitarea cladirii pe structura de spital, soldate cu functionalizarea optima a clinicii in conformitate cu standardele medicale in vigoare”.

Situatia Clinicii de Dermato-Venerologie nu este unica. Si clinicile din Munchen, Londra, Szeged sau Viena sunt amplasate tot in centrul oraselor. La fel se intampla si la Cluj, spun medicii.

Mai mult decat atat, Universitatea de Medicina si Farmacie din Timisoara ar vrea sa infiinteze in clinica o biobanca nationala de tesuturi, in scopuri de cercerare a bolilor de piele, atrag atentia cadrele medicale.

Conducerea Dermatologiei nu este de acord cu noua locatie gandita de primar, fostul sediu al Universitatii Tibiscus, din Complexul Studentesc.

CITESTE SI: Bolnavi in locul studentilor! Primarul Nicolae Robu vrea sa mute Dermatologia in fostul sediu al Universitatii Tibiscus din Timisoara

„Consideram ca noua locatie propusa este NECORESPUNZATOARE (contrar promisiunilor de a ni se asigura o locatie si un standard mai bun decat cel actual) si contraproductiva (din punct de vedere al accesibilitatii pacientilor, fara mijloace de transport in comun in apropiere, fara lift si rampe –pacientilor dermatologici care in general se deplaseaza greu si unii sunt chiar nedeplasabili le va fi dificil sa ajunga la clinica si ulterior sa se deplaseze la etajele 2 si 3 ale cladirii”, se arata in scrisoarea deschisa trimisa ministrului Eugen Nicolaescu.

In noua cladire ar exista doar 2 intrari, asadar nu s-ar putea asigura circuitele sanitare, ale pacientilor, ale alimentelor.

„Cu riscul de a ne repeta, afirmam ca, in comparatie cu situatia Sectiei de Chimioterapie, a carei mutare este fortata de imprejurari, mutarea clinicii noastre, in care tocmai s-au incheiat reparatiile menite sa o aduca la un standard decent si legal de functionalitate, ar fi nejustificata si contraproductiva, costurile de mutare si reamenajare negasindu-si justificarea si impovarand inutil un buget local si asa debil si grevat de alte prioritati MAJORE”, se mai arata in scrisoarea semnata de medici.

Clinica de Dermato-Venerologie este cel mai vechi spital din Romania. Functioneaza in cladirea din centrul Timisoarei din anul 1745.

Descarca de aici scrisoarea!

CITESTE SI: Primarul Timisoarei Nicolae Robu vrea sa bage reprezentante straine si centre culturale in… microbi adunati in aproape 300 de ani, cat are Clinica de Dermatologie din Timisoara, cel mai vechi spital din Romania

Intrebat de redactorul opiniatimisoarei.ro despre pozitia medicilor, primarul Nicolae Robu a confirmat ca a primit scrisoarea deschisa.

„E un subiect mai lung, abordam luni subiectul. Am primit o scrisoare din partea conducerii Clinicii de Dermatologie si in urma scrisorii am invitat pentru astazi dimineata (n.r. vineri), pentru ora 8:00, la cladirea unde a functionat Universitatea Tibiscus de pe strada Daliei pe domnul director al Spitalului Municipal, Octavian Mazilu, a mai fost domnul Ovidiu Branzan, membru in Consiliul de Administratie, si o doamna laborant si, bineinteles, seful clinicii, prof. Solovan (n.r. Caius Solovan). Am asteptat pana la ora 8:15, domnul profesor nu a dat niciun semn si, prin urmare, am facut vizita cladirii in absenta sa. Toti cei de fata, toti specialisti, au mai vazut cladirea, au mai fost insotiti de directorul adjunct de la DSP, doamna Dumitru (n.r. Viorica Dumitru), si cu totii au ajuns la concluzia ca aceasta este o solutie mult mai buna decat solutia de la ora actuala unde functioneaza acum clinica, pe strada Marasesti”, a explicat Nicolae Robu.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. se spune ca numai”BOUL” este consecvent.
    se profileaza o administratie catastrofica…
    parerea mea!

    • cum adicatelea „se profileza „????
      pai e deja o administratzie de toata pleazna, pusa acolo ca sa praduiasca banii publici: city manager, becuri pe bega, statui ecvestre…