N-a fost sa fie, nici de data asta. Inca o incercare ratata pentru reabilitarea pasarelei din Timisoara ce nu a mai fost modernizata de la construirea ei, pe Bega, acum peste 70 de ani

TIMISOARA. Inca o licitatie cu ghinion pentru administratia Fritz.

Cu proiect facut inca din 2019, nici acum municipalitatea nu a reusit sa gaseasca un constructor pentru a reabilita pasarela pietonala ce leaga strazile Gelu si Crizantemelor, din cartierele Dambovita Iosefin. Au avut loc mai multe licitatii pentru a realiza aceastui obiectiv, insa toate ratate, intr-una dintre proceduri fiind chiar descoperite probleme mari si greseli in documentatia tehnica intocmita de municipalitate. La ultima incercare, lansata la final de iulie, niciuna dintre firmele interesate nu a mers pana la final.

CITESTE SI: Cele 3 cartiere cu cele mai ieftine chirii din Timisoara, inainte de inceperea anului universitar. Mai sunt garsoniere cu sub 100 de euro pe luna si apartamente cu 2 camere care nu ating 200 de euro

Practic, procedura a fost anulata, intrucat la data limita de depunere a ofertelor, miercuri, niciunul dintre cei inscrisi nu a criptat oferta/sau nu a raspuns la toti factorii de evaluare electronici, dupa caz. Cu alte cuvinte, firmele nu si-au dus pana la capat interntia de a participa la aceasta licitatie.

Reabilitarea presupune ca, la finalizarea lucrarilor de consolidare si modernizare, pasarela sa fie prevazuta cu culoare pietonale si pentru biciclisti, precum si cu zone de spatiu verde. Ar trebui sa fie iluminata arhitectural si sa aiba parapete de protectie. De asemenea, proiectul prevede executarea de lucrari atat la supra-structura, cat si la deschideri, la bretelele de acces, la trepte si trotuare.

Avand in vedere ca e deosebit de utila celor care locuiesc in zona, pentru a nu mai fi nevoiti sa ocoleasca aproximativ un kilometru pana la cel mai apropiat pod, este necesara reabilitarea, ceruta insistent si de riverani.

Odata stabilit constructorul, lucrarile ar trebui sa fie gata in 6 luni, iar valoarea estimata a contractului a fost, la ultima licitatie, de 10.766.099 lei fara TVA, adica aproape 2.600.000 de euro cu TVA.

Primaria Municipiului Timisoara a depus o cerere de finantare pentru acest proiect prin programul „Anghel Saligny”, insa nu a si primit banii de care avea nevoie.

Pasarela care face legatura intre strazile Crizantemelor si Gelu a fost construita in 1949, iar de atunci nu a mai fost reabilitata complet niciodata. In prezent, este folosita de oamenii care isi scurteaza, in acest fel, drumul de pe o parte pe cealalta a raului Bega, fara sa fie nevoiti sa ocoleasca mai bine de un kilometru, pana la cel mai apropiat pod.

Advertisement Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Din cauza coruptiei nu mai exista firme care lucreaza cu statul care au tarifele „pe bune”.
    Toate firmele astea s-au obisnuit sa castige licitatii cu preturi umflate de cateva ori si sa dea la partide o parte din bani.
    Castigarea licitatiilor se facea pe „chichite” din caietul de sarcini.
    Unii dintre noi, cetatenii, care am construit la viata noastra o casa sau mai multe cu o calitate a cladirii in care urmeaza sa locuiesti si la care am tras de preturi cat am putut ne uitam inebuniti la preturile posibile pentru o reabilitare de x milioane de lei cu care puteai sa faci o cladire din aia din nou de la zero.
    Astfel cand lansezi o licitatie cu preturi calculate pe bune, astazi nu mai gasesti pe nimeni sa-ti faca lucrarea pentru ca preturile „pe bune” nu mai sunt aliniate la preturile cunoscute. De exemplu 1km de autostrada are pretul deja impamantenit de 20mil euro / km. Nimeni nu mai intreaba de ce e asa de mare intr-o tara in care salariul mediu e 1000euro.

  2. Nimeni nu se va inhama sa carpeasca podul acela pietonal din beton crapat. Faci ca in proiect, dar podul vechi trebuie daramat complet. Armaturile sunt ruginite. Cum le reabilitezi?

  3. LAS CA MERGE SI ASA

  4. Apropo de … nu a gasit … mi-amadus aminte de bancul de pe vremea … in care un tip isi cauta, seara tarziu in fața Catedralei portmoneul pierdut.
    Dupa 1/4 de ora de ajutor, milițianul il intreaba … dar unde ți-ai pierdut portmoneul?
    Raspunsul 1: in parcul Rozelor! Intrebare 2 : Si atunci dece il cauți aici? Raspuns scurt 2: pentru ca aici este lumină!