N-ai cum sa n-o iubesti. Timisoara, ca o bijuterie. Cele mai frumoase filme cu orasul de altadata. Imagini pe care, poate, nu le-ai mai vazut. Video

TIMISOARA. O minunatie de oras burghez, frumos si dichisit, cu strazi  pitoresti si cladiri fascinante gandite de arhitecti faimosi adusi de la  curtile imperiale.

Cochetaria urbei era completata in cel mai fericit mod de o viata sociala tumultoasa plina de negustori, mestesugari, artisti, nobili. Asa ar putea fi descrisa, pe scurt, Timisoara de altadata.

Frumusetea fara seaman a Micii Viene a fost surprinsa de-a lungul vremii intr-o suita de ilustrate incarcate de istorie ce trezesc nostalgii de nesters. Multi dintre cei indragostiti de Timisoara de odinioara le-au adunat in filmulete fara pretentii, dar pline de farmec, ce ne infatiseaza splendoarea din alte timpuri a unor locuri prin care trecem zilnic.

Filmele postat pe internet in ultimii ani starnesc inca interesul celor care iubesc orasul, dar mai ales pe al tinerilor curiosi sa vada cum aratau cartierele, pietele, bulevardele si incearca sa identifice locurile ce le sunt atat de familiare in ziua de azi.

Va invitam sa va bucurati sufletul cu video-uri incantatoare cu Timisoara!

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Bravo Timisoara!

  2. Din pacate, a mai ramas doar memoria fotografica din acest oras frumos, curat , aerisit, luminos si civilizat.
    Azi suntem in tiganie, cu murdarie peste tot, fara iluminat decent, cocalareala , cu cladirile din imagini , unele disparute, altele jerpelite, stand sa cada…..
    Putem multumi pentru asta multora, dar mai ales demolatorului Robu!

  3. Ma tot intreb in sinea mea, si nu gasesc raspunsul: CINE au fost cei care au investit, DE UNDE au avut atatia bani sa construiasca, si mai ales cu ce forta de munca, intr-un interval de 5 ani toate cladirile din centrul orasului si nu numai, la inceput de secol 20? Cladiri pe care noi, acum, nu suntem in stare nici macar sa le reconditionam la exterior? DE UNDE se faceau bani atunci, din ce afaceri se putea scoate asemena profituri?