Dureri suportabile, travaliu mai scurt si un copil sanatos sunt cateva din motivele pentru care reprezentatele sexului frumos apeleaza la modul de a aduce pe lume un copil in apa. Pentru aceasta metoda, care se practica la Spitalul Athena din Timisoara, femeile trebuie sa scoata din buzunar aceeasi suma ca pentru o nastere prin cezariana, adica 1.500 de euro. „Pentru a putea naste in apa, o femeie trebuie sa fie in primul rand sanatoasa, hotarata si pregatita pentru acest lucru. Din pacate, in judetul nostru nu exista cursuri pentru pregatire a nasterii in apa, cum sunt in alte parti, insa nasterile pe care le-am avut pana acum au fost un succes”, a spus Chahem Nedal, medic primar in cadrul Spitalului Athena. Femeile care vor sa treaca mai usor peste durerile facerii o pot face acum apeland la serviciile celei mai moderne clinici din vestul tarii, Athena. Mamicile care aleg sa nasca natural, in apa, scapa de contractiile intense, au travaliul mai scurt, iar durerile sunt de mai mica intensitate. Apa din bazinul unde au loc nasterile are aproximativ 37 de grade. Este un fel de jacuzzi performant care permite monitorizarea batailor inimii copilului in permanenta. Rolul activ al femeii este sustinut intr-o ambianta calma, non-medicalizata si intima. Durerea este redusa considerabil, fara substante farmaceutice. Un alt avantaj al nasterii in apa este acela ca femeia se recupereaza mult mai repede si s-a dovedit statistic ca cele mai multe dintre mamici nu mai sunt la fel de speriate si stresate de momentul aducerii pe lume a micutului. „Este foarte important ca bebelusul sa fie perfect sanatos si cu o greutate normala pentru a se naste in apa, la fel cum este important ca si femeia sa fie perfect sanatoasa, fara boli venerice sau altele”, a spus Vasile Mihai, medic primar in cadrul Spitalului Athena.
Dureri suportabile, travaliu mai scurt si un copil sanatos sunt cateva din motivele pentru care reprezentatele sexului frumos apeleaza la modul de a aduce pe lume un copil in apa. Pentru aceasta metoda, care se practica la Spitalul Athena din Timisoara, femeile trebuie sa scoata din buzunar aceeasi suma ca pentru o nastere prin cezariana, adica 1.500 de euro.
„Pentru a putea naste in apa, o femeie trebuie sa fie in primul rand sanatoasa, hotarata si pregatita pentru acest lucru. Din pacate, in judetul nostru nu exista cursuri pentru pregatire a nasterii in apa, cum sunt in alte parti, insa nasterile pe care le-am avut pana acum au fost un succes”, a spus Chahem Nedal, medic primar in cadrul Spitalului Athena.
Femeile care vor sa treaca mai usor peste durerile facerii o pot face acum apeland la serviciile celei mai moderne clinici din vestul tarii, Athena. Mamicile care aleg sa nasca natural, in apa, scapa de contractiile intense, au travaliul mai scurt, iar durerile sunt de mai mica intensitate. Apa din bazinul unde au loc nasterile are aproximativ 37 de grade. Este un fel de jacuzzi performant care permite monitorizarea batailor inimii copilului in permanenta. Rolul activ al femeii este sustinut intr-o ambianta calma, non-medicalizata si intima. Durerea este redusa considerabil, fara substante farmaceutice. Un alt avantaj al nasterii in apa este acela ca femeia se recupereaza mult mai repede si s-a dovedit statistic ca cele mai multe dintre mamici nu mai sunt la fel de speriate si stresate de momentul aducerii pe lume a micutului.
„Este foarte important ca bebelusul sa fie perfect sanatos si cu o greutate normala pentru a se naste in apa, la fel cum este important ca si femeia sa fie perfect sanatoasa, fara boli venerice sau altele”, a spus Vasile Mihai, medic primar in cadrul Spitalului Athena.
· diabet, patologii renale, pulmonare si cardiace
· hipernervozitate sau hipersensibilitate
· frica de apa
· stare generala de extenuare
· SIDA, Hepatita B sau orice alta boala contagioasa
· hemoragii anormale, conditia numita “placenta praevia”
· consistenta anormala a lichidului amniotic
· o pozitie inadecvata a fatului
· disproportie fetopelviana
· anomalie fetala