Ne-am batut joc si de asta. Tunelul iubirii din Banat a disparut. Cum a pierit un simbol care atragea mii de turisti

Considerat o minune a naturii, inclusa nu demult chiar pe lista de comori ascunse ale Europei, intocmita de Parlamentul European, din Tunelul Dragostei din Banat nu va mai rasuna glasul rotilor de tren, iar asta il va distruge‘. Avertizarea venea chiar din 2014 cand se anunta ca in scurta vreme nicio locomotiva nu va mai tulbura linistea locului, iar singurii care s-au mai bucurat de frumusetea lui, insa doar pentru o vreme, au fost turistii ori indragostitii care au venit in ultimii ani pe jos pana aici ca sa-si incante ochii.

CITESTE SIAvalansa de cereri in casatorie in Tunelul Dragostei din Banat. FOTO Cum arata in plina vegetatie?

CITESTE SI: Tunelul dragostei, aflat aproape de Timisoara, e pe ‘lista de comori ascunse ale Europei’! VIDEO!

Previziunea trista s-a adeverit.

Linia de cale ferata Caransebes – Boutari, care a pus din nou Banatul pe harta turistica a Europei, a devenit istorie pentru circulatia trenurilor, prin decizia CFR care o socotea nerentabila.

Frunzisul ce strajuieste calea ferata, care s-a ‘mulat’ dupa forma trenurilor ce mai treceau prin zona, s-a schimbat in ultimii ani, intrucat garniturile nu au mai zadarnicit cresterea vegetatiei.

Pe linia Caransebes – Boutari n-a mai circulat niciun un tren de marfa din 2017 si nu a mai avut cine sa mentina forma spectaculoasa a arbustilor ce se unesc in miez de vara peste calea ferata.

Cum niciun tren nu a mai retezat frunzisul, iar cei de la CFR nu s-au obosit sa faca ceva si nici responsabilii din turism, Tunelul Iubirii va ramane doar in amintirea celor care au apucat sa-l viziteze ori si-au jurat credinta vesnica intr-o romantica cerere in casatorie.

Unul dintre cei care au promovat frumusetea locului, Mihai Tamasila, a tras un semnal de alarma pe pagina sa de Facebook inca de acum un an

Colegii de la infocs.ro au mers in zona zilele trecute, iar imaginile surprinse confirma din plin tristul deznodamant.

Vegetatia crescuta peste tunel si intre traverse a acoperit in totalitate tunelul. Linia apartine CFR-ului si, daca vreun ONG sau vreun voluntar intervine sa faca ceva acolo ar putea fi acuzat de ‘interventie neautorizata’, ce intra in sfera penalului. Ba s-a mers pana acolo incat s-a turnat piatră peste calea ferata in anumite locuri„, au notat cei de la infocs.ro.

Mai multe imagini gasiti AICI.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. hai, ca ati facut destui aceeasi poza expirata.

  2. Intr-o tara de manelisti ,condusi de ,,genunche ,, si,, imunoblobina,,+,,ma p..s pe Diaspora,,…nu te poti astepta la nimic bun.Tot ce nu e ,,manea,, trebuie sa dispara..Azi-maine se va da foc la scoli si gradinite,biblioteci si muzee…ca nu mai trebuie…Sa traiasca psd-eaua si veselica -,,catindata,,la Cotroceni👎🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  3. Mergeam des cu trenul pe ruta Timisoara-Belgrad, de fiecare data garniturile erau pline efectiv, cel putin de la Belgrad spre Timisoara se statea in picioare, si asta a fost scoasa pe motiv de nerentabilitate. Abracadabrant. Si cu dracu vrei sa fie rentabil in pana mea atunci, sa ne luam bilete si sa ne suim pe vagoane ca in India?

    • Sunt declarate nerentabile pentru că mulți merg „cu nașul” și degeaba sunt pline vagoanele dacă la casierii nu sunt încasări – aceeași soartă au avut-o și trenurile de pe ruta Timișoara – Lipova.

  4. hahahahaahaaaa minune a naturii

  5. La atac de fier vechi, poftiti la sina de cale ferata.

  6. Dacă vă așteptați să gândească cineva de la conducerea CFR (și din orice altă instituție de stat), companie năpădită de proști, hoți și impostori, vă înșeați amarnic. Și oricum, este o situație tipic românească: avem ceva frumos, dat de la Dumnezeu, și facem ce facem și stricăm totul. Frumoasă țară, păcat că-i locuită!