Nicolae Robu despre Spitalul de Copii din Timisoara: Sunt nevoit sa ridic piciorul de pe acceleratie

TIMISOARA. Se lucreaza la noul corp de cladire al Spitalului de Copii din Timisoara, pe bani de la bugetul local, deocamdata, insa lucrurile decurg greu, fapt care l-a determinat pe primarul Nicolae Robu sa spuna ca se vede nevoit sa ridice piciorul de pe acceleratie.

CITESTE SI: ‘S-au facut reviziile’. Timisoara, pregatita sa inceapa transportul pe Bega. Momentul in care se lanseaza la apa vaporasele 

Robu spune ca in cateva zile va achita facturi de aproximativ 3 milioane de lei, pentru constructia spitalului, insa spera ca la finalul anului, Ministerul Sanatatii sa faca un decont, daca nu pentru toata suma, macar pentru o parte din banii cheltuiti.

Se lucreaza la Spitalul de Copii, in data de 10 iulie vom plati cateva milioane, circa trei milioane de lei, avem de achitat doua sau trei facturi. Sper sa ne deconteze macar la sfarsitul anului. Sunt nevoit sa ridic piciorul de pe acceleratie. Nu am posibilitatea de a lua credit bancar. Oricum, rata de indatorare a Timisoarei este de sub 8%. Nu avem incasari la buget suficient de mari ca sa sustinem atatea lucruri cate avem noi in proiecte. Trebuie sa sustinem si Capitala Culturala, avem investitii de zeci de milioane„, a declarat Nicolae Robu.

Edilul spune ca anul acesta va fi finalizata constructia cladirii unde va functiona Spitalul de Copii, apoi pe masura ce va fi dotata, unitatea sanitara va fi data in folosinta, in etape.

CITESTE SI: Abonamentele pe doua linii de transport revin, la Timisoara. Cat vor costa

Anul acesta terminam constructia si ramane efortul de dotare. Se va da in folosinta in etape. Dupa ce terminam lucrarile de constructii, vom achizitiona paturi si mobilier si pe masura ce se va face dotarea se va da in folosinta. Nu cred ca va fi cazul sa dam deodata in folosinta. Nu s-a construit nicio cladire spitaliceasca de peste 50 de ani, in Timisoara. Noi facem Spitalul de Copii care va avea si pista de elicopter, apoi dam drumul la maternitate si avem extinderea de la Clinicile Noi„, a mai spus Robu.

CITESTE SI: Veste nesperata de pe piata imobiliara din Timisoara. Ce s-a intamplat cu preturile apartamentelor 

Noua cladire, cu o suprafata utila de 8000 de metri patrati, va gazdui mai multe sectii ale spitalului, inclusiv pe toate cele care functioneaza in cladiri retrocedate.

Spitalul va avea un numar de 150 de paturi. Spatiul va fi compartimentat astfel incat sa cuprinda o farmacie si spatii de depozitare, unitatea de primiri urgente, sectia de Radiologie, policlinica si laboratoare de analiza, bloc operator si sectii de terapie intensiva, dar si saloane de ortopedie, chirurgie, prematuri si saloane pentru mame.

Cladirea va avea demisol, parter si sase etaje si va costa aproximativ 40 de milioane de lei. Constructia a fost demarata in mai 2014.

Advertisement Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Glume si glumitze de la un bolnav psihic. „Sunt nevoit sa ridic piciorul de pe acceleratie” ???? confunzi pedalele, monser, mai bine ia piciorul de pe acceleratia cu fantana cantatoare si mut-o pe cea de la Spitalul de Copii.. „Nu s-a construit nicio cladire spitaliceasca de peste 50 de ani”. Sa ne amintim, construite dupa 1970: Spitalul Judetean, apoi sectia noua de ortopedie, Casa Austria, Victor Babes, Cardiologie la Padurea Verde.