Nimeni nu vrea sa deseneze Traseul Revolutiei de la Timisoara, proiectul initiat de Dominic Fritz. Nicio oferta pentru primul contract de 50.000 de euro

TIMISOARA. Licitatie anulata de Primaria Timisoara, marti. Marcarea si definirea Traseului Revolutiei de la Timisoara din 1989, un proiect initiat de primarul Dominic Fritz, se amana, deocamdata.

CITESTE SI: Aproape 100.000 de euro cheltuiti pe documentatia si consultanta in baza carora administratia Fritz va organiza un concurs ca sa gaseasca o solutie pentru reamenajarea Pietei Victoria din Timisoara

Primaria a cautat o firma care sa asigure servicii de proiectare in faza documentatiei de avizare a lucrarilor de interventie pentru acest obiectiv si a lansat in decembrie o licitatie in Sistemul de Achizitii Publice.

Nicio firma insa nu a depus vreo oferta pana la termenul limita de marti, 8 februarie.

Proiectul administratiei Fritz vizeaza transformarea spatiului public in 9 puncte din oras intr-un mediu care sa evoce momentele Revolutiei si sa pastreze vie memoria zilelor lui Decembrie 1989.

Cele 9 puncte emblematice pentru Revolutie unde primaria planuieste diferite interventii urbanistice sunt: Piata Maria, Podul Traian, Piata Victoriei, Piata Libertatii, Piata Sf. Gheorghe, Prefectura, Podul Decebal, Parcul Poporului, Cimitirul Eroilor. Cu ajutorul tehnologiilor de realitate augmentata si realitate virtuala, timisorenii si turistii vor putea retrai atmosfera acelor zile, transmiteau in decembrie anul trecut reprezentantii Primariei Timisoara.

Pentru a pune in valoare si a surprinde cat mai fidel acele momente istorice de extrema intensitate, am cerut ca unul din criteriile de evaluare a ofertelor care se vor depune, sa fie existenta in cadrul echipei de proiectare a unui curator cu experienta in elaborarea de astfel de proiecte de memorie personala si colectiva, rezistenta prin cultura, stereotipuri, marginalizare, discriminare, oprimare si depasirea vechilor mentalitati”, transmitea in decembrie anul trecut primarul Dominic Fritz.

Se au in vedere montarea unor placute cu diferite inscriptii, crearea unei aplicatii dedicata turistilor si digitalizarea locatiile de pe traseu. Viitorul proiect va cuprinde si modernizarea unor pavaje pentru persoanele cu diferite probleme, prin iluminat public diferentiat, marcaj tactic, signaletica sonora si borduri la nivel cu carosabilul. Mobilierul urban si marcajele vizuale vor avea un concept unitar pentru toate locatiile, mai precizau reprezentantii primariei.

Caracterul locului urmeaza a fi conservat si valorificat, iar pentru doua zone (Piata Maria si Consiliul Judetean) vor fi realizate studii de iluminat public complete si vor fi propuse solutii de iluminat ambiental.

Contractul de proiectare in faza DALI era estimat la 195.071 lei fara TVA, adica aproximativ 50.000 de euro cu TVA. Cel mai probabil, administratia Fritz va relansa aceasta licitatie.

Lucrarile de interventie propriu-zise pentru viitorul Traseu al Revolutiei ar putea costa aproximativ 4,3 milioane de euro, transmit reprezentantii Primariei, iar finantarea va fi asigurata prin PNRR (Programul National de Redresare si Rezilienta).

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. il desenez eu cu creta daca imi dati o bere

    • Doar ca daca ar fii facut ceva cum trebuie, ar putea aduce turisti in Timisoara…

  2. Cred ca traseul Revolutiei este un rahat pe varza.Nu sunt obiective de vizi5at. Revolutia in ghlimele, a fost. Tu Friti habar nu ai de ea. 3sti un primar neputincios. Te mananca sacalii.

  3. Și vor face minuni… Buget sa aibe. Nu mai spun ca vor fii implicati multidisciplinar și studenții de la varii facultăți. Sociologie, istorie, Arte, etc

  4. mai lasati-o inca vreo 50 ani ca este posibiul ca sa apara altii care sa o stearga.