Nimeni nu vrea sa faca studiul de 81.000 de euro propus de administratia Fritz pentru banda rapida de troleibuze si autobuze din centru catre Spitalul Judetean Timisoara. Licitatie anulata

TIMISOARA. Dupa ce la inceputul lunii iulie anunta ca intentioneaza sa dedice o banda transportului public din centrul orasului catre Spitalul Judetean, administratia Fritz a lansat si prima licitatie.

Primaria cauta o firma care sa realizeze Studiul de Fezabilitate si Proiectul Tehnic, iar pentru asta a pus la bataie peste 81.000 de euro.

CITESTE SI: Vom plati sa lasam masina si in parcarile din cartiere sau pe strazile dintre blocuri. In centru se va taxa la ora si vom avea Timpark pe toate bulevardele. E gata noul regulament si va intra in dezbatere publica la Timisoara

Pana la termenul limita de joi, 19 august, insa, nimeni nu a depus vreo oferta. Aceasta si dupa ce in spatiul public s-au iscat vii reactii cu privire la necesitatea cheltuirii acestor bani de catre Primaria Timisoara, in conditiile in care o astfel de banda dedicata mijloacelor de transport in comun deja exista.

Conform anuntului lansat in 10 iulie Sistemul Electronic de Achizitii Publice, firma care avea sa castige aceasta licitatie avea de prestat urmatoarele servicii: „expertize tehnice asupra infrastructurii stradale, întocmirea studiului de fezabilitate conform H.G. nr. 907/29.11.2016 actualizata, (inclusiv studiu topografic, studiu geotehnic, documentatii cadastrale, studiu de trafic/de circulatie etc.) si a documentaţilor pentru obţinerea tuturor acordurilor si avizelor stabilite prin Certificatul de Urbanism, elaborarea proiectului pentru autorizarea lucrarilor si obtinerea Autorizatiei de construire, elaborarea proiectului tehnic si asigurarea asistenţei tehnice din partea proiectantului pe perioada desfasurarii procedurii de achizitie a lucrarilor de execuţie (pentru formularea de raspunsuri la clarificari si in calitate de expert cooptat) si pe parcursul executiei lucrarilor pana la finalizarea implementarii proiectului si predarea proiectului As Built pe specialitaţi, la receptia lucrarii„.

SF-ul si PT-ul ar fi trebuit realizate in 6 luni, iar suma prevazuta in anunt, de la bugetul local, pentru documentatii, era de 336.135 lei fara TVA, adica peste 81.000 de euro cu TVA.

In Bugetul Timisoarei pe 2021, pentru asta administratia Fritz alocase doar 50.000 de euro.

Ramane de vazut daca primaria va relua aceasta licitatie.

***

Va reamintim, in acest moment, pe strada Cluj, de la Michelangelo si pana la Casa Tineretului, exista o banda dedicata mijloacelor de transport in comun si taximetrelor. Inainte ca aceasta artera sa devina cu sens unic, pentru o vreme, fosta administratie dedicase o banda troleibuzelor, taxiurilor si ambulantelor, in sensul catre centru. Ulterior, odata cu santierul de pe Aleea Ripenisa, a reconfigurat traficul, astfel incat din centru catre Spitalul Judetean se merge pe un singur sens, pe 4 benzi, iar cea dedicata mijloacelor de transport in comun e folosita si de ceilalti soferi. Cu totii spun ca pe acest sector de drum din Timisoara este poate cea mai buna ‘unda verde’, traficul fiind unul fluent chiar si in perioadele aglomerate.

Advertisement Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Fac pariu cu oricine că planul lui Fritz Witz Figur de a transforma Timișoara în poligonul de încercare pentru ideile lui fetişiste de ecologist va merge mai departe !!
    Când a spus că tariful parcărilor rămâne acelas până în iunie am spus că din a doua jumătate a anului parcarea în Timișoara va costa ca în vest și am avut dreptate!
    La fel am spus că toate benzile de circulație pe care le-a făcut Robu și pentru care a fost înjurat chiar de aceste gunoaie, vor fi folosite numai pentru transport în comun vă garantez că se va întâmpla !!

  2. Nu se baga nimeni pt ca se stie ca, contractul este cu dedicatie, in al 2-lea rand este o prostie o banda ocupata aiurea pt ca masinile nu se baga pe banda aceea daca au autobuze in fata fiindca se opresc in statie si asta inseamna sa stea dupa ele, daca este sa se faca un lucru bun ar trebuie 2 benzi dus 2 intors, sa se termine o data cu prostia asta cu sensuri unice

    • Daca un contract e cu dedicatie nu trebuie sa participe la licitatie macar unul – ala pentru care-i dedicat?!… sau asta eun alt nivel de dedicatie?…

    • Daca era cu dedicatie nu era „dedicatul” cel putin bagat?
      Dar aici nu s-a prezentat nimeni! Nu stiu, intreb si eu……

      • Pai firma careia ii este dedicat se va baga dupa ce mai creste pretul, la a doua licitatie.

  3. … nimeni nu vrea sa ii faca proiectele. Atatia oameni rai in orasul asta, nimeni nu vrea sa il ajute pe sarmanul Fritz cand vrea sa faca si el ceva. :))

    • Alta e problema… bugetul. De bugetul ala nu poate face ridicari topo, studiu trafic si restul ce se mai cere. Aceiasi problema ca pe vremea lui Robu. Nici el nu reusea sa gaseasca executanti in licitatii. problema e ca angajatii primariei cand fac bugetul proiectului socotest pe salariul minim pe economie bugetul, parca toti inginerii care vor lucra vor fi platiti de firmele respective pe salariul minim in conditiile in care ei nici un angajat al primariei e pe salariul minim.
      Cand o sa coboare pe pamant si vor vedea cat castiga un inginer si vor bugeta asa vor gasi si executanti si proiecte de calitate, altfel for esua si a doua si a treia oara.

  4. Pentru nenorocirea de pe Budai Deleanu au spus că au analizat și au făcut ei , acum plătesc studii pentru executare, unde vă sunt specialiștii papagalilor? Pînă la urmă sunt sau nu sunt specialiști în Primărie sau acum vreți să-i încadrați pe ai voștri bicicliști pe noua organigramă care văd că le stiu pe toate!