TIMISOARA. Program special la muzeele si galeriile de arta din Timisoara cu ocazia deja traditionalului eveniment Noaptea Muzeelor. Cu mic cu mare, timisorenii au mers sa admire expozitiile deschise in institutiile culturale.
Asociatia Timisoara – Capitala Culturala Europeana a coordonat si in acest an evenimentul la nivel local, la care s-au inscris 14 muzee si galerii de arta din oras.
Muzeul de Arta din Timisoara a fost unul dintre cele mai vizitate, fiind deschis pana la ora 1:00. Cei care au ales sa calce pragul Palatului Baroc care adaposteste Muzeul de Arta au putut urmari, inca de dupa-amiaza, expozitii de arta decorativa, europeana, pictura banateana din secolul al XIX-lea, arta banateana veche, o expozitie fabuloasa de litografii color semnate de Henri de Toulouse-Lautrec, Pablo Picasso, Hermann Paul, dar si lucrari de arta constructivista din Ungaria din perioada postbelica.
Muzeul Banatului a pregatit, cu ocazia evenimentului Noaptea Muzeelor, o serie de surprize placute pentru cei care au participat. In noaptea de sambata spre duminica, in Bastionul Theresia au avut loc doua recitaluri de muzica de camera si muzica veche, dar si o expozitie de arme istorice.
Programul a inceput la ora 20.00 cu recitalul renumitului cvartet timisorean de muzica de camera, Incanto Quartetto, iar de la ora 23.00 a fost urmat de un concert live al trupei de muzica veche Peregrinii.
In acelasi timp vizitatorii au putut admira expozitia de arme, dar au si incercat miscari de… duel istoric, sub supravegherea specialistilor muzeului.
Tot in cadrul evenimentului Noaptea Muzeelor vizitatorii au putut admira pana la ora 02.00 expozitia fotografica „Locuri si oameni de Prin Banat” organizata de echipa Prin Banat.
Si la Muzeul Satului Banatean au mers multi vizitatori. Timisorenii care s-au deplasat pana la Padurea Verde au putut admira expozitia „Arta si Simbol in civilizatia populara banateana„.
La Timisoara, in acest an s-au implicat la evenimentul Noaptea Muzeelor: Muzeul de Arta Timisoara, Muzeul Banatului Timisoara, Muzeul Satului Banatean, Muzeul Catedralei Mitropolitane (Colectia de Arta Veche Bisericeasca de la Catedrala Mitropolitana Timisoara), Memorialul Revolutiei din Timisoara, Galeria Calina, Galeria Calpe, Galeria Jecza, Galeria Helios, Galeria Mansarda (incinta Facultatii de Arte Plastice si Design Timisoara), Galeria Pro Armia – Casa Armatei, Casa Artelor – Galeria Pygmalion si Galeria Subterana, Galeria Vitralia si Asociatia Regia Artistica Timisoreana.