Noi programe de formare privind Accesarea de Fonduri Europene la CCIA Timis

TIMISOARA. Lansarea masurilor de finantare 2014-2020 aduce o serie de elemente si solutii inovative care sa asigure o gestionare eficienta si transparenta a fondurilor europene si totodata sa faciliteze accesul la finantare. Aceasta facilitare este asigurata prin scurtarea perioadelor de evaluare si selectie a proiectelor si prin aplicarea de simplificari procedurale si mecanisme utile potentialilor beneficiari.

In acest context, Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis, prin Directia Formare si Perfectionare Profesionala, vine in sprijinul celor interesati cu o noua serie a cursului Expert accesare fonduri structurale si de coeziune europene (COR 242213), care va fi organizat in perioada 31 octombrie – 11 noiembrie 2016 (luni – vineri, intre orele 1700– 2000), la Centrul Regional de Afaceri al CCIAT din Bd. Eroilor de la Tisa nr. 22.
_____________________________________________________________________
Certificatele obtinute la absolvirea cursului au recunoastere nationala si internationala, sunt emise de Ministerul Muncii si de Ministerul Educatiei si se elibereaza in macimum 30 de zile de la absolvirea cursului, care este avizat de Autoritatea Nationala pentru Calificari.

Cursul se adreseaza institutiilor, companiilor private, ONG-urilor, precum si tuturor persoanelor care doresc sa se dezvolte prin atragerea de fonduri europene pentru finantarea proiectelor de perspectiva. De asemenea, cursul este util membrilor echipei de proiect care, la finalul cursului, vor avea competentele si abilitatile specifice, necesare scrierii unei cereri de finantare si derularii cu succes a proiectului.

Cursul acopera intreaga tematica necesara accesarii si obtinerii surselor de finantare, indiferent de tipul de program:
– Programe de finantare prin care se pot obtine bani europeni nerambursabili pentru nevoile de dezvoltare ale firmei / institutiei;
– Pasii / etapele pentru obtinerea unei finantari nerambursabile;
– Modul de completare a unei cereri de finantare;
– Accesarea si utilizarea corecta a fondurilor europene;
– Ce implica din partea firmei / institutiei gestionarea unui proiect finantat din fonduri structurale;
– Nereguli si fraude in realizarea si derularea proiectelor ce beneficiaza de cofinantare europeana.

Se va lucra direct pe baza Ghidului Solicitantului, iar traineri cu experienta in domeniu vor oferi consiliere si indrumare prin proceduri legislative, vor prezenta exemple de buna practica si vor raspunde intrebarilor si problemelor aferente tematicii.

Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.