Noi programe de formare profesionala, la CCIA Timis, in luna februarie. In ce domenii te poti specializa?

TIMISOARA. Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis prin Directia Formare si Perfectionare Profesionala demareaza in cursul lunii februarie 2017 urmatoarele noi serii de cursuri:

Consilier de orientare privind cariera (Cod COR 242306)

Cursul se adreseaza specialistilor care ajuta tinerii si adultii sa se autoevalueze, sa comunice eficient cu altii, sa elaboreze planuri cu privire la propria cariera si la formarea adecvata necesara, sa aiba in vedere cariere alternative, sa faca fata cu succes diferitelor obstacole pentru a-si câstiga locul in societate si pe piata muncii.

Tematica abordata vizeaza:
-Obiectivele si metodele consilierii de orientare profesionala
-Evaluarea consilierii de orientare profesional
-Autoevaluarea consilierului
-Metode si tehnici de evaluare
-Activitatile consilierului
-Paliere de evaluare a activitatilor consilierului.
Perioada de desfasurare a cursului este 13 – 24 februarie 2017.

Responsabil de mediu (Cod COR 325710)

Cursul se adreseaza celor interesati sa gestioneze procese de mediu si agentilor economici care genereaza deseuri. Activitatea desfasurata de responsabilul de mediu cuprinde stabilirea aspectelor, obiectivelor de mediu, propunerea de masuri pentru rezolvarea problemelor de mediu, imbunatatirea performantelor de mediu ale organizatiei.

Tematica vizeaza:
-Instruirea persoanei desemnate cu gestionarea deseurilor din cadrul firmei, astfel incat sa se asigure indeplinirea obligatiilor legale in domeniul gestionarii deseurilor;
-Aplicarea prevederilor legale privind protejarea mediului;
-Aplicarea procedurilor de calitate;
-Gestionarea cerintelor legale de mediu;
-Elaborarea programului de management de mediu;
-Monitorizarea factorilor de mediu;
-Realizarea auditului intern;
-Supravegherea activitatii pentru prevenirea efectelor provocate de situatiile de urgenta;
-Raportarea activitatii de mediu;
-Elaborarea documentatiei sistemului de management de mediu.

Perioada de desfasurare este intre 20 si 24 februarie 2017.
Controlul intern / managerial la nivelul entitatilor publice – Noutati legislative (OSGG nr.400/2015 – republicat)

Cursul se adreseaza urmatoarelor categorii de persoane:
– Ordonatori de credite principali, secundari si tertiari;
– Manageri din institutii publice;
– Auditori interni;
– Membrii Comisiilor de Monitorizare (CM) constituite pentru Dezvoltarea si Implementarea Sistemului de Control Intern Managerial – SCMI la nivelul entitatilor publice;
– Membrii Echipelor de Gestionare a Riscurilor (EGR) constituite la nivelul entitatilor publice; – Responsabili cu gestionarea riscurilor de la nivelul structurilor functionale ale entitatilor publice;
– Personal din entitatile publice implicat in procesul de dezvoltare si implementare a SCMI.

Cursul are ca scop prezentarea masurilor de control intern necesare pentru implementarea si dezvoltarea Sistemului de Control Intern Managerial (SCIM), abordarea unor modalitati practice de implementare a SCIM in cadrul entitatilor publice, in concordanta cu Ordinul Secretariatului General al Guvernului nr. 400/2015.

Obiectivele generale ale cursului vizeaza: Constientizarea managementului general de la nivelul entitatilor publice cu privire la responsabilitatea in proiectarea implementarii si dezvoltarii continue a sistemului de control intern managerial–SCIM, inclusiv a Registrelor de riscuri si a procedurilor operationale pentru fiecare activitate care se deruleaza la nivelul entitatii publice (art.2 din OSGG nr.400/2015 pentru aprobarea Codului controlului intern/managerial al entitatlor publice, republicat); Abordarea unor modalitati practice de implementare a sistemului de control intern/managerial la nivelul entitatilor publice – metode dinamice si interactive.

Perioada de desfasurare a cursului este intre 20 februarie si 22 februarie 2017.

La finalul cursului, participantii vor primi un Certificat de Participare emis de Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis.

Toate cursurile se desfasoara la Centrul Regional de Afaceri al CCIA Timis din Bd. Eroilor de la Tisa nr.22.

Certificatele eliberate la absolvirea cursurilor autorizate de catre Autoritatea Nationala pentru Calificari, impreuna cu suplimentele descriptive in care se mentioneaza competentele dobandite, au regim de acte de studii, fiind recunoscute oficial pe piata muncii din România, conform OG nr. 129/2000. La cerere, certificatele pot dobandi recunoastere internationala.

Conform Codului Fiscal art. 21, alin 2 lit. H, costul cursurilor autorizate de Autoritatea Nationala pentru Calificari se deduce integral din impozitul pe profit sau venit.

Informatii suplimentare si inscrieri se pot face la Centrul Regional de Afaceri al CCIAT din Bd. Eroilor de la Tisa nr. 22, cam.104, sau la tel. 0372185272, 0724604132, e-mail: [email protected], Ana Maria LUCA, consultant cameral DFPP.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.