Noi serii de cursuri de formare profesionala, organizate de CCIA Timis

TIMISOARA. Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis prin Directia Formare si Perfectionare Profesionala vine in sprijinul celor interesați cu noi serii de cursuri, dupa cum urmeaza:

Sesiune de instruire „Utilizare S.I.C.A.P”

Perioada: 21 – 25 octombrie 2019
Program: (luni-vineri, intre orele 17.00-19.30)
Taxa de participare: 650 lei + TVA/pers.
– 10 % reducere membrii CCIAT)
– 20% reducere pentru absolvenții cursului „Expert achiziții publice” organizat de CCIA Timis
Formator: Daniela GOIA

Adresabilitate: Programul de formare profesionala se adreseaza compartimentelor de achiziții publice / persoanelor care utilizeaza platforma S.I.C.A.P. (sistem informatic colaborativ pentru mediu performant de desfasurare a achizițiilor publice), cât si viitorilor utilizatori S.I.C.A.P., având rolul de a usura modul de operare si ințelegere a sistemului in ceea ce priveste procedurile electronice de achiziții publice.
Prin participarea la Sesiunea de Instruire S.I.C.A.P., operatorii economici vor deprinde abilitați in utilizarea mijloacelor electronice pentru aplicarea procedurilor de atribuire si pentru realizarea achizițiilor directe, prin intermediul catalogului electronic.

Tematica:
-Detalierea unor aspecte legate de documentația de atribuire – fisa de date si documentele suport (documentul unic european, DUAE); obligații privind incarcarea documentației de atribuire in S.I.C.A.P.;
-Procedurile desfasurate integral prin mijloace electronice (on-line) devin regula pentru toate tipurile de proceduri;
– Procedura simplificata inițiata prin publicarea in S.I.C.A.P., insoțita de documentația de atribuire aferenta: perioade si date limita pentru oferte;
-Utilizarea mijloacelor electronice: e-Certis, sistemul on-line si off-line; Catalogul electronic si noul S.I.C.A.P.; dosarul achiziției – trasabilitatea acțiunilor asigurata de S.I.C.A.P.; arhivarea electronica a dosarului achiziției publice, in cazul procedurilor efectuate prin mijloace electronice.

Sesiunea de Instruire „Utilizare S.I.C.A.P” ofera oportunitați de dezvoltare pe piața achizitiilor publice,  prin participarea acestora la procedurile de achiziție publica si incheierea de noi contracte cu instituțiile publice, inregistrate in Sistemul Electronic de Achiziții Publice.

La finalizarea Sesiunii de Instruire, cursanții vor intra in posesia unui Certificat de Participare eliberat de catre CCIA Timis.

Responsabil de mediu (Cod COR 325710)

Perioada: 31 octombrie – 11 noiembrie 2019
Program: luni-vineri, intre orele 17.00-21.00)
Taxa de participare: 1000 lei + TVA/pers.
– 10 % reducere membrii CCIAT

Adresabilitate
Cursul se adreseaza tuturor celor interesati sa gestioneze procese de mediu si agentilor economici care genereaza deseuri.

In conformitate cu prevederile Legii nr.211/25.11.2011, art. 22, alin.3, persoanele juridice care deţin autorizaţie/autorizaţie integrata de mediu “au obligatia sa desemneze o persoana din randul angajatilor proprii care sa urmareasca si sa asigure indeplinirea obligatiilor prevazute de prezenta lege sau sa delege aceasta obligatie unei terte persoane”.

Tematica:
– Instruirea persoanei desemnate cu gestionarea deseurilor din cadrul firmei, astfel incat sa se asigure indeplinirea obligatiilor legale in domeniul gestionarii deseurilor
– Aplicarea prevederilor legale privind protejarea mediului
– Aplicarea procedurilor de calitate
– Gestionarea cerintelor legale de mediu
– Elaborarea programului de management de mediu
– Monitorizarea factorilor de mediu
– Realizarea auditului intern
– Supravegherea activitatii pentru prevenirea efectelor provocate de situatiile de urgenta
– Raportarea activitatii de mediu
– Elaborarea documentatiei sistemului de management mediu

MANAGER PROIECT (Cod COR 242101)

Perioada: 4 – 19 noiembrie 2019
Program: 4 – 13 noiembrie – pregatire teoretica (luni-vineri, intre orele 16.30-20.00); 14 – 19 noiembrie – pregatire practica / realizarea proiectului.
Taxa de participare: 1000 lei /pers.
– 10 % reducere membrii CCIAT
– 20% reducere pentru absolvenții cursului Expert accesare fonduri structurale si de coeziune europene organizat de CCIAT.

Adresabilitate
Cursul se adreseaza persoanelor cu studii superioare care doresc sa acumuleze cunostințe si abilitați in domeniul managementului de proiect. Cursul isi propune sa pregateasca specialisti pentru a coordona realizarea si implementarea proiectelor cu finanțare europeana, adresându-se, totodata, si tuturor celor care doresc sa-si dezvolte abilitați practice, utile pentru rezolvarea problemelor specifice managementului proiectelor. Trainingul se va axa pe conceperea şi implementarea proiectelor finanțate atât din domeniul public cât si din cel privat. Cursul va trata modalitațile de redactare a unui proiect şi tehnicile managerilor de a asigura un bun control asupra proiectelor.

Structura cursului:
Management organizațional vs management de proiect;
Managementul proiectului /ciclul proiectului (PCM);
Definirea proiectului;
Planificarea proiectului;
Implementarea proiectului;
Surse de finanțare – cadrul legislativ si instituțional, instrumente de finanțare UE.
Cursul se finalizeaza cu un examen, in prezența unei comisii ANC.
Cursurile se desfasoara la Centrul Regional de Afaceri al CCIA Timis
Certificatele obţinute la absolvire au recunoaştere naţionala şi internationala si sunt emise de Ministerul Muncii şi de Ministerul Educaţiei si Cercetarii Stiintifice.

Informații si inscrieri: Direcția Formare si Perfecționare Profesionala, Centrul Regional de Afaceri, Bd. Eroilor de la Tisa nr. 22, cam. 105, Tel. 0256/219172, 0256 294 922, 0720/444120, 0720/444121.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.