Noi serii de cursuri la CCIAT, in noiembrie. In ce domenii te poti specializa?

TIMISOARA. Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis, prin Directia Formare si Perfectionare Profesionala organizeaza, in cursul lunii noiembrie 2016, la Centrul Regional de Afaceri al CCIAT din Bd. Eroilor de la Tisa nr. 22, urmatoarele cursuri:

Contabil – curs de initiere cu aplicatii practice in programul SAGA

Cursul are caracter intensiv si pregateste participantii pentru evidenta contabila primara, cu aplicatii in programul SAGA. Practic si util, cu aplicabilitate imediata, cursul trateaza prima etapa a demersului contabil, intocmirea corecta a documentelor contabile.
Programa de contabilitate are doua module care se intrepatrund: contabilitate primara si contabilitate asistata pe calculator.

Cursul se adreseaza atat persoanelor cu studii superioare, precum si celor cu studii medii care doresc sa se califice sau sa-si perfectioneze cunostintele in domeniu.

Structura cursului:
– Notiuni introductive
– Intocmirea, corectarea, arhivarea si reconstituirea documentelor primare
– Inventarierea patrimoniului
– Contul
– Inregistrarea operatiunilor economico-financiare
– Intocmirea balantei de verficare si a situatiilor financiare
– Monografie contabila
– Examen

Partea practica referitoare la intocmirea documentelor primare, inregistrarea in contabilitate a operatiunilor economico-financiare si obtinerea balantei de verificare se face utilizand aplicatiile informatice.

Cursul este autorizat de Autoritatea Nationala pentru Calificari. Certificatele obtinute la absolvirea cursului au recunoastere nationala si sunt emise de Ministerul Muncii si de Ministerul Educatiei.

Taxa de participare este de 800 RON, iar membrii CCIAT beneficiaza de o reducere de 10%, conform Ghidului Serviciilor. Cursul se va desfasura in perioada 14 noiembrie – 9 decembrie 2016.

_______________________________________________________________________________

Controlul intern/managerial la nivelul entitatilor publice. Noutati legislative (OSGG nr.400/2015 – republicat)

„Conform Art.28 din O.G. nr.119/1999 cu modificarile si completarile ulterioare, neindeplinirea de catre ordonatorul de credite a obligatiei de a elabora si prezenta raportul anual asupra sistemului de control intern / managerial se sanctioneaza cu amenda de la 3.000 lei la 5.000 lei”.

Cursul are ca scop:
-Prezentarea masurilor de control intern necesare pentru implementarea si dezvoltarea Sistemului de Control Intern Managerial (SCIM); Abordarea unor modalitati practice de implementare a SCIM in cadrul entitatilor publice, in concordanta cu Ordinul Secretariatului General al Guvernului nr. 400/2015.

Obiectivele generale ale cursului vizeaza: Constientizarea managementului general de la nivelul entitatilor publice cu privire la responsabilitatea in proiectarea implementarii si dezvoltarii continue a sistemului de control intern managerial–SCIM, inclusiv a Registrelor de riscuri si a procedurilor operationale pentru fiecare activitate care se deruleaza la nivelul entitatii publice (art.2 din OSGG nr.400/2015 pentru aprobarea Codului controlului intern/managerial al entitatlor publice, republicat); Abordarea unor modalitati practice de implementare a sistemului de control intern/managerial la nivelul entitatilor publice – metode dinamice si interactive.

Cursul este in concordanta cu noul act normativ – OSGG nr.400/2015 pentru aprobarea Codului controlului intern/managerial al entitatlor publice, republicat.

Cursul se adreseaza urmatoarelor categorii de persoane:
– Ordonatori de credite principali, secundari si tertiari;
– Manageri din institutii publice;
– Auditori interni;
– Membrii Comisiilor de Monitorizare (CM) constituite pentru Dezvoltarea si Implementarea Sistemului de Control Intern Managerial – SCMI la nivelul entitatilor publice;
– Membrii Echipelor de Gestionare a Riscurilor (EGR) constituite la nivelul entitatilor publice;
– Responsabili cu gestionarea riscurilor de la nivelul structurilor functionale ale entitatilor publice;
– Personal din entitatile publice implicat in procesul de dezvoltare si implementare a SCMI.

La finalul cursului, participantii vor sti: Sa cunoasca si sa identifice etapele procesului de implementare a sistemului de control intern/managerial in entitatea publica in care activeaza; Sa analizeze si sa implementeze cerintele celor 16 standarde de control/managerial in entitati publice; Sa analizeze documentele de organizare specifice institutiilor publice din care fac parte (organigrame, regulamente, proceduri, strategii etc); Sa realizeze autoevaluarea standardelor de control intern/managerial din cadrul institutiei publice in care activeaza; Sa intocmeasca raportul anual asupra sistemului de control intern/managerial.

Cursantii vor primi un Certificat de Participare emis de Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis.

Taxa de participare este de 450 lei + TVA, iar membri CCIAT beneficiaza de o reducere de 10%, conform Ghidului Serviciilor. Perioada de desfasurare a cursurlui este intre 21 si 23 noiembrie 2016, de marti pana joi, intre orele 16 si 20.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.