Noua cladire a Spitalului de Copii Louis Turcanu din Timisoara, aproape finalizata

TIMISOARA. Dupa multe amanari, intreruperea lucrarilor si o serie de controverse pe tema fondurilor pentru realizarea lui, noul corp de cladire al Spitalului de Copii din Timisoara este pe cale de a fi finalizat.

CITESTE SI: Soferii din Timisoara vor cauta din nou rute ocolitoare in 2018. Doua poduri din oras intra in reabilitare. Foto 

Potrivit reprezentantilor spitalului Louis Turcanu, pe parcursul acestui an lucrarile vor fi incheiate.

„Investitia principala la noi este noua constructie, corpul B al spitalului, care este o investitie a Primariei Timisoara si care, din cate stiu eu, in 2018 va trebui finalizata, pentru ca atunci sunt termenele de predare. Asta este speranta noastra cea mai mare”, a spus Ovidiu Adam, managerul Spitalului de Copii Louis Turcanu din Timisoara.

Pe de alta parte, finalizarea lucrarilor nu inseamna si darea in functiune imediat a noului corp de cladire. Mutarea sectiilor spitalului in noul corp depinde si de Ministerul Sanatatii, care trebuie sa aloce o parte din fondurile necesare pentru dotarea cu aparatura a spitalului.

„In ceea ce priveste dotarea noii cladiri, o parte din fonduri o sa vina de la Minister, deci mai avem nevoie, la o evaluare grosiera, de aproximativ 20-25 de milioane de lei. Din cate stiu eu, probabil aceste cheltuieli vor fi suportate jumatate-jumatate, dar asta va stabili Primaria, care este autoritatea contractanta”, a completat Ovidiu Adam.

CITESTE SI: 2018, anul santierelor la Spitalul Municipal din Timisoara. Ce se construieste 

Noua cladire, cu o suprafata utila de 8000 de metri patrati, va gazdui mai multe sectii ale spitalului, inclusiv pe toate cele care functioneaza in cladiri retrocedate.

Spitalul va avea un numar de 150 de paturi. Spatiul va fi compartimentat astfel incat sa cuprinda o farmacie si spatii de depozitare, unitatea de primiri urgente, sectia de Radiologie, policlinica si laboratoare de analiza, bloc operator si sectii de terapie intensiva, dar si saloane de ortopedie, chirurgie, prematuri si saloane pentru mame.

Cladirea va avea demisol, parter si sase etaje si va costa aproximativ 40 de milioane de lei. Constructia a fost demarata in mai 2014.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Tot nu ati aflat nimic cu parcarile aferente zonei spitalului?
    Poate stie cineva, ceva.

  2. Cum dracu nu va dezobijnuiti de minciuni? Cladirea n-are nici macar geamuri si usi! Pun pariu ca nici la anul nu va fi gata!