Noua maternitate care se construieste langa Spitalul Judetean Timisoara a ajuns la etajul IV

TIMISOARA. Firma care construieste noua maternitate Bega de la Spitalul Judetean din Timisoara a inaltat cladirea, pana la etajul IV. Chiar daca ritmul lucrarilor a fost unul bun, per ansamblu, iar antreprenorul avea ambitia de a face un nivel pe luna, tot au aparut unele intarzieri.

CITESTE SI: Sistem inteligent de securitate, cu camere video ce reactioneaza la orice miscare, chiar si la atingerea gardului, statie PSI si celula de criza, in planul de modernizare al Aeroportului Timisoara. Are finantare europeana 

Presedintele Consiliului Judetean Timis, Alin Nica, spune ca intarzierile sunt cauzate de lipsa unor materiale de pe piata constructiilor.

S-a avansat pe santier, insa progresul este usor incetinit fata de asteptari. Sunt mici intarzieri la structura de rezistenta, generate de contextul dificil de pe piata constructiilor si avem dificultati cauzate de birocratie. Din fericire, toate pot fi rezolvate prin eforturi comune ale beneficiarului, prestatorului, supervizorului si finantatorului”, a declarat Alin Nica.

Consiliul Judetean Timis are deja in lucru evaluarea ofertelor pentru dotarea noului spital Bega cu echipamente medicale, dupa ce a organizat licitatia in vara.

***
Va reamintim, reprezentantii Consiliului Judetean Timis au semnat, in 6 iulie 2020, contractul prin care lucrarea (proiectare+executie) a fost incredintata asocierii Constructii Erbasu SA – Tehnodomus SRL – Hospital Technical Solutions – Kral Medical Solutions SRL – Tehnoplus Medical Service – Sfera Con.

Lucrarea este finantata din fonduri europene si prevazuta sa dureze 2 ani, cu tot cu proiectare, iar costurile se ridica la aproximativ 13 milioane de euro, cu tot cu dotarile ce vor completa aparatura acum existenta la Maternitatea Bega.

Noua maternitate va avea compartimente de fertilizare in vitro, obstetrica-patologica, ginecologie, chirurgie laparoscopica si histeroscopica, obstetrica fiziologica si de spitalizare de zi. De asemenea, sunt prevazute compartimente de terapie intensiva, prematuri, nou nascuti eutrofici, cat si facilitati pentru insotitori. Maternitatea va avea si o sectie ATI, bloc operator, sali de nasteri si camere de garda.

Suprafata noii maternitati, care este ridicata in vecinatatea Spitalului Judetean Timisoara, langa Casa Austria, va fi de 5.000 de metri patrati.

In noua cladire spatiul va fi impartit in patru – „curat, murdar, intermediar si neutru”, pentru a reduce riscul de infectii nosocomiale si pentru o mai mare eficienta a actului medical.

Datorita proximitatii Unitatii de Primiri Urgente, se va realiza o interconectare intre Clinica de Obstetrica-Ginecologie si departamentele Spitalului Judetean (de exemplu: pneumologie, cardiologie, laborator, radiografie, etc.). De asemenea, va fi posibila utilizarea transportului cu salvari de la maternitate pana la UPU sau de la Urgente pana la noua maternitate.

Va avea 124 de paturi, cu 30 mai multe decat cele care deservesc in prezent batrana Maternitate Bega.

Totodata, personalul medical va lucra cu echipamente noi, performante, care vor fi achizitionate in cadrul proiectului. In noua maternitate va exista si iluminat inteligent, bazat pe controlul luminii pentru pacienti.

Actuala Clinica de Obstetrica-Ginecologie Bega din Timisoara functioneaza intr-o cladire istorica modernizata, care insa are o vechime de 140 de ani si nu a fost construita in scopuri medicale.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Cred ca mi-a scapat informatia relativa la parcări; vor veni parinti sa aduca copii apoi in vizită, s.a.
    La spitalele adiacente problema este aceeași!
    PS. Vizitați un spital similar din D si reveniți cu experiența de acolo.

    • Locco style. Am vecini care si-au ocupat tot spatiul din curte cu diverse constructii si isi tin masina in strada.

  2. Spatiul a fost impartit in patru categorii : „curat, murdar, intermediar si neutru”.Ce activitati se vor incadra la „murdar”?Cred ca se pot gasi si alte denumiri mai acceptabile pentru cele patru categorii de spatii la o maternitate noua!