Noul campus al Universitatii de Medicina din Timisoara, pe ultima suta de metri. Lucrarile se apropie de 90% realizare. VIDEO

TIMIȘOARA. Campusul modern pentru studenții și profesorii de la Medicină, care se află încă în construcție lângă Timișoara, la Ghiroda, este aproape gata.

CITESTE SI: Va fi decorat cu plante cataratoare iluminate cu proiectoare. Podul subred din Timisoara pentru modernizarea caruia se ‘bat’ 5 constructori. Va costa 8 milioane de euro

Stadiul lucrărilor este undeva la 85-90 la sută, iar termenul de finalizare a fost stabilit pentru luna iunie, anul acesta.

Lucrările sunt în grafic, sunt executate de Strabag. Termenul de realizare este undeva la mijlocul sau finalul lunii iunie. Putem spune că stadiul este undeva la 85-90 la sută. Au respectat graficul”, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro profesorul Andrei Motoc, prorector al Universității de Medicină și Farmacie Timișoara.

Potrivit prorectorului UMF, planul este ca în toamna acestui an studenții să poată învăța în noul spațiu de la Ghiroda.

Între timp, Compania Națională de Investiții urmează să organizeze o licitație pentru mobilierul și aparatura necesare.

Noul campus al UMF Timișoara este construit de CNI si, mai apoi, la finalizarea lucrărilor, urmează să fie donat Universitatii de Medicina din Timisoara. Construcția a început în anul 2022.

Proiectul prevede construirea unei clădiri cu două amfiteatre, 10 săli de seminarii, centru de conferințe, muzeu antropologic, centru expozițional, birouri pentru cadre didactice și personal științific, două săli de studiu și discuții, grupuri sanitare, spații tehnice și administrative, spații de circulație și ascensoare. De asemenea, se vor construi și dota un corp de clădire cu rol didactic, dar și un imobil cu unități de cazare, sală și terenuri de sport.

Construcția va avea dotări moderne, instalații electrice, de protecție împotriva șocurilor, sistem de avertizare și detecție la incendiu, sistem voce-date, sistem de supraveghere video, sistem de avertizare panică, instalații de stins incendii, instalații termice, de ventilare, precum și de irigare a spațiilor verzi.

La ora actuală, la Medicina din Timișoara își desfășoară activitatea peste 7.000 de studenți. Pe langa activitatea didactică, au loc și activități de pregătire medicală în specialitate pentru aproximativ 2.360 de rezidenți. Activitatea didactică și cea științifică sunt realizate de 819 cadre didactice, specializate în peste 100 de discipline.

De asemenea, în cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara se desfășoară studii universitare de doctorat în 3 domenii, sub îndrumarea a 106 profesori conducători de doctorat, respectiv 87 la medicină generală, 14 la medicină dentară și 5 la farmacie.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. CU CE AJUNGEM ACOLO in camp ???

    • Intreaba-l pe primarul Fritz ce a trimis la plimbare reprezentantii UMFT cand se discuta de aceasta investitie in Timisoara …

      • Bine ca nu l-or dus la groapa de gunoi de la Ghizela

      • De fapt va fi noul campus de videochat al orașului.

    • E si mai fain, mai ales cand trebuie sa mergi neaparat la nr. impus de cursuri, ca sa nu fii pedepsit cu neacceptari la examen sau taxe in plus de platit. Dc trb sa mergi acolo timp de 10 sapt de ex. nu o sa fie prea placut, mai ales daca se vor preda si materii la care profesorii intarzie, nu vin deloc, anunta cu cateva ore doar inainte sa inceapa ca numai vin/intervine cv (cum inca se intampla) sau care predau in stilul „citit de pe slideuri”. Poate pana acolo o sa aibe si studentii o reducere/gratuitate la transp in comun macar. Chiar si asa, o sa fie pers care cheltuie bani pe taxiuri, ubere pt ca acel transp in comun nu e foarte de incredere sau nu stiu, cum o sa asigure o capacitate suf?

  2. circula autobuz StPT de cativa ani , este statie chiar la aprox300m.

  3. Și așa a ajuns Ghiroda sat universitar

  4. E urat cu spume ca toate cladirile din stilu bauhaus.. Da macar e nou.. Uratirea face parte din global reset.. promovata peste tot in muzica, arhitectura, filme.. daca te uiti la eurovizion vomiti..

    • N-are nicio legătură cu Bauhaus, ăsta e stilul Ciolanhaus, ai zis CNI și tragi apa. Măcar funcțional să fie, deși eu nu mi-aș face mari speranțe.

    • Eurovision-ul nu mai este de mult despre muzică ci pentru a promova anumite politici și a apăra pe creier. Normal ca nimeni nu se mai uita cum nu se mai uita multă lume nici la discursurile lui Ceaușescu.

  5. Este perfect adevărat addi …hidosenia si uratul sunt promovate foarte agresiv, dar ce este mai rau, este faptul ca sunt implementate in clădiri, care dăinuie zeci de ani …foarte trist!
    Iar la Eurovizion, nu ma mai uit de ani buni …tu se întoarce stomacul pe dos !

  6. Nu aud nimic de cantina unde atat personalul campusului cat si studentii sa poata lua masa calda, sanatos si civilizat.
    A fost omisa mentionarea sau chiar nu are cantina?

    • Problema cantinei dainuie de multi ani buni chiar in actualul campus. Cantina unde poti lua o masa gatita, si nu cu ea venita de acasa, este tocmai cea din Complexul studentesc, care e si asa supraaglomerata si folosita. Principalele corpuri sunt la distanta buna de mers. Deci mananci pe unde apuci, adica in amfiteatre, sali, holuri, banci de afara (daca mai sunt libere) din parc sau de alaturi, cum de altfel se fac si cursuri si laboratoare, in incaperi „nepregatite” pt materie (ca sa fiu dragut doar). E super frumos cum sunt tratati studentii la o astfel de unitate, desi si ea incaseaza suf bani din taxe. Si daca problema a persistat atata timp, mai este vina doar a Primariei?
      De profesori si alte cadre nu vorbesc pt ca ei desigur ca pot manca in propriile birouri sau isi pot comanda orice mancare calda, la un pas de o comanda cu un curier Glovo. Studentii sunt cei care stau mai rau, fara un spatiu dedicat si civilizat pt luarea meselor, pt ca stau ore intregi la cursurile si laboratoarele dintr-o singura zi doar.

  7. o atrocitate ce doar intr-o tara africana subdezvoltata ca romania ar fi putut sa se intample

    • trist e că se mai și laudă cu ea și/sau dau vina pe primar :)))