Nu dati CNP la recensamant, primiti amenda acasa! Codul Numeric Personal ESTE OBLIGATORIU la Recensamant 2011

TIMISOARA. Daca nu dati CNP-ul recenzorilor, veti primi amenda direct in cutia postala. Codul Numeric Personal este obligatoriu la Recensamantul Populatiei si Locuintelor, asa cum prevede legea.

Timisorenii care nu si-au dat CNP-ul la recensamant pana acum, fie pentru ca nu au vrut, fie pentru ca nu li s-a cerut,  se vor trezi din nou cu recenzorii la usa, care le vor solicita informatiile personale.

Acea declaratie a functionarului Institutului National de Statistica, care confirma inca o data zicala romaneasca <o piatra aruncata necesita 1.000 de oameni sa o scoata> se poate aplica si in aceasta situatie. Este vorba de acea declaratie care a debusolat pe toata lumea. Trebuie CNP, nu trebuie CNP? Este obligatorie scrierea CNP-ului, in caz contrar se aplica o sanctiune de la 1.500 la 4.500 de lei„, a declarat prefectul Mircea Bacala.

Alaturi de alti prefecti din tara, Bacala a cerut sanctionarea purtatorului de cuvant al INS care a spus public ca nu mai este necesar CNP-ul la recensamant.

Persoanele sunt obligate sa furnizeze pe propria raspundere informatiile, pentru ca exista o baza legala. Nerespectarea acestei legi atrage dupa sine raspunderea contraventionala a celor vinovati. Trebuie sa dea obligatoriu CNP, etnia, religia, limba materna si alte informatii„, spune Sorin Belea, seful Directiei de Statistica Timis.

Potrivit acestuia, timisorenii sau timisenii care refuza sa-si dea CNP-ul, vor primi amenda direct acasa. „Va fi o comisie la nivelul Prefecturii Timis si comisia va stabili gradul de vinovatie al celor care nu-si dau Codul Numeric Personal. La nivelul Timisoarei, presedintele comisiei locale a imputernicit Politia Locala sa dea amenzi„, a mai spus Sorin Belea.

Cum stam cu recensamantul in Timis?

Aproape jumatate dintre timiseni au fost numarati pana acum. Cel mai bine si-au facut treaba recenzorii din orasul Lugoj, unde 47,24% din lugojeni au fost recenzati. In Timisoara, 44,38% de oameni au fost numarati, Deta si Faget fiind urmatoarele orase din top. In ceea ce priveste comunele, in Gavojdia au fost recenzati aproape 60% din timiseni, localitatea fiind urmata de Becicherec, Darova, Livezile, Parta si de Sacosu Turcesc.

De cealalta parte, la coada clasamentului relizat pana in acest moment se afla orasul Buzias, cu 37,32%, si comunele Topolovatu Mare, Manastiur, Pischia, Tormac si altele.

Cu judetul Timis ne aflam in a doua jumatate a clasamentului, daca ar fi sa facem unul dupa procente. Judetul Timis este unul foarte mare si complex, care are termen de comparatie nu judetele de pe primele locuri, Valcea si Covasna, care nu au nici studenti. Noi ar trebui sa ne comparam cu orasele Cluj, Iasi si chiar si cu Bucurestiul„, a completat Belea.

Media pe judet este de 44,59%, in timp ce in Timisoara a ajuns la 44,38%. Situatia recensamantului in judetul nostru va fi publicata in fiecare zi, dupa ora 15:00, pe site-ul Prefecturii Timis, pe fiecare localitate in parte.

Advertisement Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. „Persoanele sunt obligate sa furnizeze pe propria raspundere informatiile, pentru ca exista o baza legala. Nerespectarea acestei legi atrage dupa sine raspunderea contraventionala a celor vinovati. Trebuie sa dea obligatoriu CNP, etnia, religia, limba materna si alte informatii“, spune Sorin Belea, seful Directiei de Statistica Timis.”
    … Ceva mai penibil, absurd, idiot – n-am auzit de ieri…
    „Trebuie sa dea obligatoriu CNP, etnia, religia, limba materna si alte informatii“ – „pentru ca exista o baza legala. Nerespectarea acestei legi atrage dupa sine raspunderea contraventionala a celor vinovati.”
    Aveti grija daca va dati crestini sau orice altceva, astia or sa va caute la biserica, trebuie sa frecventati… Luati amenda mare daca doar pupati moaste din cand in cand – si mi se pare normal. Sper sa aveti si bacul luat la limba materna; daca va declarati romani si vin astia sa va verifice cu teste la limba? Amenda, puscarie…

  2. Cum e posibil sa ma caute recenzorul seara dupa ora 20:30, cand are la dispozitie toata ziua? Nu le place lumina sau vin pe furis la usa mea? Daca nu ma gaseste acasa de ce nu-mi pune vreo instiintare sa fiu acasa la o anumita ora… HG 922/2011 aduce modificari la HG 1502/2009 si este un amalgam de instructiuni haotice si aiurea din care nu se intelege ce se va intampla daca nu primesc recenzorul 🙂 In Monitorul Oficial Partea I nr. 689 din 28 septembrie 2011 nu apare textul „legii”, iar interpretarile de pe google sunt partinitoare.

  3. Dupa cate stiu (pe propria piele) hotararile de guvern nu prea au valoare juridica la Curtea Contitutionala si nu sunt bagate in seama in cazul vreunei sesizari. In instanta insa pot fi interpretabile, asa ca nu platiti amanda 🙂 Au avut timp sa scoata o LEGE, care sa treaca prin Parlament si Presedentie ! Cine da amanzile, cine va lua masuri contraventionale ? Va rog presa locala puneti-va la punct cu legislatia juridica in domeniu si apoi dati cu tifla punitiva…

  4. fratilor eu sunt plecata din tara de 7 ani nu dau cnp-ul nimanui,mai ales in rominia.culmea e ca am facut si aici recesamintul si nu sse cere nici un cnp.ca la romani la nimeni….????

    • Cum o spui:”mai ales in romania”,extraordinar,unde te ai nascut?unde ai crescut?v-ati dus slugi la straini si va credeti superiori celor din tara.Acolo spalati batrani la fund,aici nici nu-i vedeti pe strada!!

  5. ?

  6. ??