Nu le place la maturat strazile in Timisoara. Cati asistati social au iesit la curatenie, dupa ce primarul Nicolae Robu a anuntat ca le taie ajutoarele. Video

TIMISOARA. Dupa ce a anuntat ca-i scoate la treaba pe toti asistatii social din Timisoara care n-au scutire de la medic pentru munca, primarul Nicolae Robu i-a trimis la maturat strazile, insa foarte putini dintre ei s-au si prezentat la post.

CITESTE SI: ‘Sa n-ajunga pe fundul canalului’. Se cauta solutii pentru primul transport agabaritic pe Bega, care sa rezolve o problema la unul dintre podurile aflate in reabilitare la Timisoara 

Sunt 42 de asistati social in Timisoara, apti de munca, iar acestia trebuie sa presteze fiecare cate 5-7 zile pe luna pentru a-si primi indemnizatia de 142 de lei.

Potrivit primarului Nicolae Robu, joi s-au prezentat la munca 7 din cei 42 de beneficiari de ajutoare sociale, iar vineri doar 5.

CITESTE SI: Vom trece peste Bega pe pasarele pietonale cu balustrade din sticla. Planurile Primariei Timisoara, in preajma unui pod din centrul orasului. Video 

Dincolo de umplerea unui gol de forta de munca trebuie sa se vada si simbolistica acestei decizii. Tin foarte mult la transmiterea unui mesaj sanatos in societate. Asta e o asistenta sociala nociva. Noi ii punem la munca. Se pare ca nu au inteles toti. Cei 42 apti de munca nu mai primesc niciun ban si vor vedea cand vine momentul incasarii ca se pare ca nu vin toti la munca. Ei cred ca se joaca. Cu mine nu se joaca. Daca unul nu vine, acel unu nu isi primeste banii. Eu nu doresc ca pe termen lung sa folosim matura ca unealta de curatenie in oras, dar e o situatie de forta majora. Deja de ieri avem un prim utilaj. Vom mai lua si altele. Mereu vor fi munci de facut in care vrem sa ii implicam pe asistatii social. Nu e rusine sa muncesti. Orice munca e mai onoranta decat tinerea mainii intinse la pomana de catre persoane apte de munca”, a declarat Nicolae Robu.

Cei 42 de asistati social din Timisoara, apti de munca, presteaza servicii in cadrul Horticultura, societatea care se ocupa de curatenia stradala, in Timisoara, de la inceputul lunii noiembrie, cand contractul intre Retim si Primaria Timisoara s-a finalizat.

Video: Remus Gradinariu

Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. sa platesti pe cineva cu 140 de lei pentru 5 zile de munca e ilegal in romania. exista un salariu minim garantat

    • daca taceai, filozof ramaneai….;)

    • Dar sa stai sa freci menta si sa iei 142 lei este legal?esti cumva asistat social si nu iti convine ca trebuie sa muncesti?

  2. Este mult prea putin 142 lei pentru 5 sau 7 zile de lucru , este o bătaie de joc , nu tin partea celor din categoria mai sus discutată, eu pun problema logic , revine aproximativ 25 de lei pentru o zi de munca , dar ,, trăim în România si acest lucru ne ocupa tot timpul ,, , mai puțin vreo 5 000 000 care au renunțat si au luat cap compas VEST, avem numai legi ,, deștepte ,, , cine comentează ii i cît eu sa muncească nu pe 25 de lei , ci pe 50 de lei , în orice domeniu trebuie sa existe un minim echilibru , aici sîntem departe , nu vreau sa aduc în discuție acele pensii speciale si de serviciu , care au cuantumuri uriașe.

    • Perfect de acord cu tine, acesti oameni sunt abuzati…pe langa faptul ca lucreaza pentru 25 lei pe zi, nu primesc nici vechime in campul muncii si contributii la statul mafiot. Pentru a intelege mai bine drama acestei tari, foarte multi oameni muncesc pentru 60 lei pe zi net…adica lunar trebuie sa se descurce cu 43 de lei pe zi…nici macar 10 Euro!
      Primaria ar trebui data in judecata pentru ca abuzeaza asistatii social…nu au dreptul sa abuzezi oamenii in halul asta, sa-i pui sa munceasca foarte greu (sunt minus grade afara) pentru o suma de bani mizera! Sa munceasca Robu si familia lui pe 25 de lei zilnic!!!

    • Asta e si ideea. Sa li se para putin 25 lei/zi, ca sa ii motiveze sa se angajeze la o firma, sa nu mai fie asistati.

  3. Este foarte bine ca statu sa nu dea bani degeaba, dar daca statu ma obliga pe mine ca patron, sa platesc salariul minim, cas, taxe… trebuie ca si statu sa faca acelasi lucru. i pui sa munceasca, dar le dai salariul minim

  4. La munca, nimic nu este gratis!
    Mult, putin, cineva plateste banii pe care astia ii primesc degeaba.
    Nu muncesti, nu ai!

  5. Sunt salarii de 10000 ron in PT pentru max 25 de ore lucrate efectiv pe luna, e adevarat, studii superioare, bla, bla, bla. Cum justifiaca Robu aceste posturi ultracaldute care luna de luna produc o valoare adaugata egala cu ZERO?

  6. Conform unui calcul sumar, un asistat ar trebui sa munceasca in medie cca. 19h/luna pentru a-si acoperi, la nivelul salariului minim cuantumul de 142 ron al indemnizatiei pe care o primeste lunar. Ce se intampla insa daca omul e dispus sa munceasca toata luna, adica 167h, primeste salariul minim integral? Ofera PT aceasta oportunitate?