Nu mai e pe placul Bruxelles-ului. Parlamentarii europeni vor sa interzica un produs foarte popular si in Romania

Au rezolvat toate problemele din Uniunea Europeana si acum parlamentarii de la Bruxelles isi indreapta atentia catre un nou „dusman”.

CITESTE SI: Accident violent pe o sosea din vestul tarii. 2 oameni au murit, alti doi sunt grav raniti 

Shaorma si kebabul au intrat in atentia Parlamentului European, dupa ce grupurile socialistilor si verzilor au cerut interzicerea lor in intrega Uniunea Europeana.

Potrivit specialistilor, fosfatul are rolul de a „lega” compozitia, pentru ca altfel shaorma s-ar usca si s-ar destrama pe rotisor, insa, pe de alta parte, substanta chimica poate provoca probleme de sanatate, in special asupra inimii si sistemului circulator.

Potrivit legislatiei europene, folosirea fosfatului pentru conservare e permisa doar in cazul carnii proaspete, pentru ca astfel expunerea la efectele substantei ar fi limitata. Jurnalistii de la Bild sustin insa ca aproape toata carnea folosita in UE pentru shaorma si kebab este livrata congelata, ceea ce inseamna ca sta mult mai mult timp impregnata cu fosfat.

CITESTE SI: Un criminal de razboi si-a pus capat zilelor in sala Tribunalului Penal International de la Haga. Video 

In razboiul poltic pentru sharoma si kebab, crestin-democratii ii acuza pe socialisti si pe verzi ca provoaca panica exagerand efetele fosfatului.

Prin consumul de shaorma si kebab, un cetatean european ingereaza intr-un an atat fosfat cat ar ingera daca ar consuma 1,5 litri dintr-o foarte cunoscuta marca de bautura carbogazoasa”, a declarat un expert.

Miza conflictului este uriasa, pentru ca, potrivit Bild, in Uniunea Europeana se consuma, zilnic, 500 de tone de carne pentru shaorma si kebab. Cea mai afectata ar fi Germania, pentru ca aici se produce circa 80% din carne, iar cele doua alimente sunt extrem de populare in randul turcilor, cea mai numeroasa minoritate.

Citeste mai multe: AICI

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.