Nu mai merge cu copiatul de lucrari! Universitatea de Vest din Timisoara si-a cumparat soft antiplagiat

[caption id="attachment_134076" align="alignright" width="450" caption="Marilen Pirtea, rector Universitatea de Vest"][/caption] TIMISOARA. Toate lucrarile de cercetare elaborate in cadrul UVT vor putea fi testate inainte de a merge spre publicare. Universitatea de Vest din Timisoara a achizitionat un soft antiplagiat ce nu poate fi pacalit. Lucrarile care vor putea fi verificate sunt de la nivel de dizertatie de masterat, pana la articole de cercetare menite a fi publicate in reviste internationale de cel mai inalt nivel. Acces la softul antiplagiat au membrii comunitatii academice a Universitatii de Vest din Timisoara, de la toate cele 11 facultati. Programul se conecteaza, prin internet, la o baza de date de nivel international si verifica, in mod automat, lucrarile introduse in sistem. Softul mentioneaza procentul in care lucrarea a fost plagiata, precum si segmentele copiate din alte surse. „Ne dorim ca prin acest demers sa eliminam situatiile in care lucrari ale cercetatorilor din Universitate sa fie suspectate de plagiat dupa publicarea lor in diferite reviste de specialitate. Impunem, astfel, o noua conduita care va conduce la cresterea calitatii articolelor de cercetare, dar si a notorietatii Universitatii pe plan international”, a declarat rectorul Universitatii de Vest din Timisoara, Prof. univ. dr. Marilen Pirtea. Softul antiplagiat a fost achizitionat in cadrul unui proiect mai amplu care prevede realizarea Centrului de Cercetari Est-European in Economie si Afaceri, in cadrul Facultatii de Economie si de Administrare a Afacerilor. Centrul va fi dotat si cu alte programe de cercetare de tip Stata sau EViews si cu baze de date de unde cercetatorii isi pot lua informatiile necesare in baza carora sa elaboreze studii pentru a fi publicate in reviste de nivel international.

Marilen Pirtea, rector Universitatea de Vest

TIMISOARA. Toate lucrarile de cercetare elaborate in cadrul UVT vor putea fi testate inainte de a merge spre publicare. Universitatea de Vest din Timisoara a achizitionat un soft antiplagiat ce nu poate fi pacalit.

Lucrarile care vor putea fi verificate sunt de la nivel de dizertatie de masterat, pana la articole de cercetare menite a fi publicate in reviste internationale de cel mai inalt nivel. Acces la softul antiplagiat au membrii comunitatii academice a Universitatii de Vest din Timisoara, de la toate cele 11 facultati.

Programul se conecteaza, prin internet, la o baza de date de nivel international si verifica, in mod automat, lucrarile introduse in sistem. Softul mentioneaza procentul in care lucrarea a fost plagiata, precum si segmentele copiate din alte surse.

Ne dorim ca prin acest demers sa eliminam situatiile in care lucrari ale cercetatorilor din Universitate sa fie suspectate de plagiat dupa publicarea lor in diferite reviste de specialitate. Impunem, astfel, o noua conduita care va conduce la cresterea calitatii articolelor de cercetare, dar si a notorietatii Universitatii pe plan international”, a declarat rectorul Universitatii de Vest din Timisoara, Prof. univ. dr. Marilen Pirtea.

Softul antiplagiat a fost achizitionat in cadrul unui proiect mai amplu care prevede realizarea Centrului de Cercetari Est-European in Economie si Afaceri, in cadrul Facultatii de Economie si de Administrare a Afacerilor. Centrul va fi dotat si cu alte programe de cercetare de tip Stata sau EViews si cu baze de date de unde cercetatorii isi pot lua informatiile necesare in baza carora sa elaboreze studii pentru a fi publicate in reviste de nivel international.

Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.