Nu platim parcarea intre blocuri la Timisoara pana in martie 2022. A fost infiintat Serviciul Public pentru Administrarea Parcarilor din oras. Se vor modifica si tarifele, si zonele de taxare, abia din primavara

TIMISOARA. Avem un nou serviciu de gestionare a parcarilor din Timisoara. Va exista o perioada de tranzitie de la vechiul Timpark la noul sistem, astfel ca in ianuarie si februarie 2022 nu se va plati parcarea in cartiere, iar tarifarea va fi aplicata doar in zona verde din centrul Timisoarei.

Dupa trei dezbateri publice si inca o discutie de aproape doua ore in sedinta, marti, Consiliul Local a aprobat, la limita, infiintarea Serviciului Public pentru Administrarea Parcarilor din Timisoara. Acesta va avea 87 de angajati si, practic, va prelua Timpark de la Societatea de Drumuri Municipale, cu salariati, echipamente si utilaje.

Tocmai numarul de angajati al noului serviciu a pricinuit o serie de dezbateri, intrucat consilierul local din partea PNL Dan Diaconu considera ca numarul maxim de salariati este depasit in raport cu ce prevede legea in cazul serviciilor de acest gen.

Pe de alta parte, consilierul PSD Radu Toanca a anuntat ca va cere un punct de vedere al Prefecturii pentru ca, sustine el, proiectul de hotarare ar fi avut nevoie de votul a doua treimi dintre alesii locali, si nu doar de majoritatea simpla, respectiv 14 voturi pentru, atatea cate a si obtinut administratia Fritz de la toti consilierii USR (13) plus consilierul dat afara de la PNL, Raul Ambrus, care asigura de luni bune voturile necesare pentru proiectele useristilor.

 

CITESTE SI: Noul Regulament de Parcare in Timisoara. 110 lei, cel mai scump abonament intre blocuri, pana la 7 lei ora de parcare in centru. Vezi lista cu cele peste 200 de strazi din noul sistem Timpark si zonele de tarifare

Odata cu infiintarea, noul serviciu va gestiona locurile de parcare si va fi condus si controlat de primarul Dominic Fritz, acesta putand sa delege unele atributii unuia dintre viceprimari.

De asemenea, infiintarea si functionalizarea Serviciului de Administrare a Parcarilor Publice vine dupa ea si cu o majorare a tarifelor de parcare, dar si cu modificarea zonelor in care se aplica taxarea.

Mai exact, in zona centrala nu se va mai putea parca in baza abonamentelor, ci doar platind pentru fiecare ora, mai multe bulevarde si strazi vor intra, pentru prima data, in zona de plata si vor fi infiintate abonamente pentru parcarea rezidentilor, adica in parcarile din cartiere, intre blocuri.

Parcarile dintre blocuri vor fi platite abia din martie

Noile tarife vor fi supuse aprobarii consilierilor locali intr-o sedinta din luna ianuarie in care se va vota si noul regulament de parcare.

Calendarul este următorul:

👉Vot HCL de Înființare Serviciu de gestiune TimPark – Decembrie
👉Pus în operațiune noul serviciu – Decembrie + Ianuarie
👉Vot HCL Regulament și Tarife noi – Ianuarie
👉Schimbarea tuturor tăblițelor TimPark – Ianuarie + Februarie
👉Regulament nou aplicat – 1 Martie

In primele doua luni din 2022, pe perioada de tranziție între vechiul model de gestiune și noul model, tarifarea va fi aplicată doar pentru Zona Verde, în centrul orașului. În ianuarie și februarie nu se va plăti parcarea în cartiere. Va exista o campanie de informare a TimPark pentru ca toți cetățenii să se obișnuiască cu noul regulament„, a precizat viceprimarul Ruben Latcau.

Iata noile tarife de parcare in Timisoara propuse de administratia Fritz!

Lista strazilor incluse in noul Serviciu de parcare la Timisoara si zonele de tarifare in care se gasesc

 

Advertisement Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. O nouă povară pe umerii timișorenilor. Timișoara nu are căldură, dar Fritz vrea taxarea parcărilor. Ce a făcut acest gunoi de om, pentru aceste parcări că să aibă tupeul de a introduce o nouă taxă nejustificată. Câți dintre cetățenii acestuia oraș îl mai vor ca edil?

    • Unde în Constituție se prevede dreptul la parcare gratuită? Ai mașină, plătești. Spațiul public nu e proprietatea privata a nimănui sa isi parcheze mașina gratis. Niciunde în statele civilizate nu exista parcare gratuită. Doar romanul are tupeul de a cere parcare gratis. DDaca faci un calcul, cel mai scump abonament rezitential ajunge la 36 de bani pe zi. E infim.

      • Dacă tăceai……

      • Cred ca majoritatea sunt de acord cu plata parcarii. Problema este alta: se va parca exact la fel, plata respectiva nu iti garanteaza absolut nimic 🙂

      • @Popa – stai jos…

      • Ca in țările alea despre care vorbesti tu, la noi nu va fi niciodata. Acolo, în primul rând, nu se parchează pe STRAZI. Dacă ai casa sau apartament trebuie sa ai si loc/locuri de parcare. STRADA nu e PARCARE decât ocazional,nu toată ziua/noaptea ca să nu zic ca este cimitir pentru cele care sunt scoase din circulatie. În România totul e pe dos, dar in special oamenii. Se zice ca DUMBRAVITA e cel mai bogat SAT ( comună, daca vreti), dar din pacate,si needucat. Toti au case/apartamente private. Majoritatea au si locuri de parcare ( nu toti), dar ce sa vezi mașinile stau pe străzi. Sunt străzi, mai ales alea cu case insiruite, sau cu case cu mai multe apartamente, unde daca vrei sa mergi seara la cineva nu vei gasi loc de parcare, deși daca te uiti in curțile lor vei vedea locuri de parcare însă mașinile si le lasa in strada.

      • Ești prost!

        • Lasati omul in pace ca are dreptate. PRIMARIA a facut parcarea pe pamantul PRIMARIEI, PRIMARIA a platit tot ce tinea de parcare. Oamenii din acele zone nu au facut nimic sau nu au cotizat (in mod direct) nici un ban.
          „DA, BAH, DAR PRIMATIA A FACUT DIN BANII NOSTRII, A TUTUROR!”. Da, tocmai de aceea cine doreste sa parcheze sa plateasca ca se se intoarca banii la bugetul local ca si ceilanti contribuabili sa poata beneficia la randul lor de astfel de utilitati. Altfel, numa cei cu parcari proaspat facute profita de toti ceilanto locuitori ai urbei. Pana si cei din Lunei au contribuit, prin taxe si impozite, la ridicarea acelor parcari, deci, ei de ce nu au parcari facute?
          Mai e varianta, cum spunea @exemplul_vestic, sa mai renuntam la masini.

  2. Fritzzzz,lăscău. …voi chiar a-ți inebunit???? Cu abonament rezident doar noaptea?????? Ziua ce facem,vă dăm ….????????

  3. Bravo Fritz! Trage-le-o la prostii ce te-au votat! Timisorenii merita sa sufere pentru prostia de a te fi votat!

  4. Mai vindeti din troacele voastre si luati-o la pas. Daca olandezii pot, puteti si voi.

  5. Toata aceasta vrajeala este ca sa se faca serviciul de furat bani al partidului USR. Nu are legatura cu parcatul… doar cu furatul de bani, cu pusul membrilor de partid la salarii bune, la caldurica. Nici o treaba cu parcarile.. doar FURAT

  6. Si in Oradea au modificat in vara parcarile, in zonele centrale nu mai ai voie sa parchezi decat 2 ore. si tarifele sunt 4 lei pe ora exact cum s-a propus la noi. probabil de acolo le-a venit si la ai nostri ideea.

    • Oradea e mica-mica pe langa Timisoara, deci astfel de modele nu pot fi preluate. Maine-poimaine se vor inspira de la Deta sau Chisineu Cris… Niste papagali USR-istii astia, pusi sa distruga tot in Timisoara.

  7. Nu stiu cu cine a facut engleza cel ce a scris pancardele de mai sus insa in loc de „anticipated bought” parca mai bine mergea PREPAYED.
    Anticipated din engleza nu are acelasi inteles ca si anticipat-ul din romana.

  8. O fi fost vreun IT-ist care a conceput textul de pe pancarda. Astia nici engleza nu o stiu bine dar si romana au uitat-o sau o pocesc. A anticipa nu are ce cautai in acel context. Suna tare aiurea traducerea in romana „cumparat cu anticipare”. WTF!?

  9. Rezidentul de la ora 17 plata70 roni și pentru restul zilei