Nu se mai planteaza corcodusi pe strada Grigore Alexandrescu din Timisoara. Se pregateste receptia lucrarilor

TIMISOARA. Santierul din nordul orasului, care a intarziat luni bune, este aproape de a fi inchis. Potrivit autoritatilor, toate lucrarile au fost finalizate, si, pentru ca nu vor mai fi plantati copaci deocamdata, asa cum era prevazut in proiect initial, urmeaza sa inceapa procedura de receptie a lucrarilor.

CITESTE SI: Se platesc taxele si impozitele marite la Primaria Timisoara abia de la jumatatea lunii ianuarie. Impozitul pe locuinta este mai mare cu 25%, pe nerezidential e triplu 

Primaria a decis sa nu mai sadeasca pomii, pentru ca nu sunt de acord cu cei care figureaza in documentatie, corcodusi.

Lucrarile sunt finalizate. Mai trebuiau plantati copaci, dar primaria a renuntat la acest aspect dintr-un motiv foarte simplu. Agentia de Mediu Nationala ne-a cerut sa plantam corcodusi, iar in caietul de sarcini era prevazuta dimensiunea unor puieti foarte mici si, decat sa plantam corcodusi si sa fim in situatia in care in 10 ani avem corcodusi care murdaresc trotuarul si bulevardul, am ales sa renuntam la respectivii copaci si sa plantam, separat, prin contractele noastre de spatii verzi„, a spus viceprimarul Ruben Latcau pentru opiniatimisoarei.ro.

In plus, autoritatile se pregatesc sa ceara si penalitati de la constructor,  firma Super Construct, pentru zilele de intarziere pe care le considera nejustificate.

In faza aceasta, dupa ce vom finaliza receptia, putem aplica penalitati. La finalizarea receptiei, se constata, impreuna cu dirigintele de santier, toate zilele de intarziere. Dupa ce le platim banii pe lucrare, Primaria face o factura pentru penalitati catre constructor. Noi ne vom recupera penalizarile pe proiectul acesta„, a completat pentru opiniatimisoarei.ro Ruben Latcau.

Iluminatul public de pe aceasta strada a ramas deocamdata in aer, intrucat n-a fost cuprins in proiect. Urmeaza ca si acest aspect sa fie rezolvat.

Va reamintim, dupa reabilitare, strada Grigore Alexandrescu are 4 benzi de circulatie, au fost amenajate trotuare si piste de biciclete, iar la intersectia cu Calea Torontalului s-a construit un sens giratoriu. De asemenea, au fost schimbate toate retelele de utilitati.

Valoarea contractului de lucrari se ridica la aproape 7 milioane de lei, adica putin peste 1,4 milioane de euro.

FOTO: Orasul Timisoara

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Sa vine agentia s stranga corcodusele. Ar trbui taiati toti corcodusii si duzii din oras.

    • Ce-ar fi sa vii tu sa-mi numeri corcodusele.

      • Pai numai un corcodus putea spune asta.

      • @Adrian. Tizul tău, Adrian Năstase, cerea să i se numere ouăle, dar presupun că tu n-ai.

      • 1. Ptr Adr: Alupigus,
        2. Parcările nu constituie prioritate, altfel erau prinse in planul „marelui manager”. Cei din zona pot parca si pe DN6, oare de unde incepand si pana unde?
        3. S-au introdus restricțiile de viteza, OK . Dar table indicatoare NIXAM! Ca, da toată UE cunoaște „noile tradiții de Timișoara ,

  2. Este o realizare buna această strada Grigore Alexandrescu. Dar, iluminatul nu e trrminat, pe banda intai langa blocuri sunt parcate multe mssini, asa ca nu e libera decat o banda. Atunci la ce folosesc doua benzi? La intersectia cu Calea Aradului a rămas intr- o forma si gândire proasta. Sunt trei benzi ( nesemnalizata cum trebuie) dar spre oras e o banda in bătaie de joc cu vreo maxim trei locuri. Pe Calea Aradului, la intrare in oras, sînt aglomerații. De ce? Pentru ca iar sunt trei benzi dar complet necordonate cu semaforizarea. Cand intra in intersecție cei din Gr. Alexandrescu, cei din Calea Aradului care ar vrea sa meargă spre Torontalului, Mehala, Săcălaz, Jimbolia stau pur si simplu pe loc, banda respectivă nefiind utilizată. Ia ganditi ca lumea acea intersecție!!

    • Și ce te miri, Pardaillane?! Așa e în bantustan, în horașul ciorilor numit Timicioara, anormalul este normal și viceversa. Hop și tu ca musca-n lapte și ca proasta-n… târg….

  3. Cum, rămâne Parpanghel Bănățanu fără corcodușe îmn Timicioara?! Rușine, rușine, rușine, de trei ori rușine!

  4. Haoleu, și ce mai mâncă bănățanii miei, mânca-ț-aș?! Corcodușele pe care le culegeau din pomi erau baza în sezon (bananierii lui Robu s-au uscat și nu mai oferă nimic). Curățenie în horaș nu, căldură la calorifer nu, hapă caldă nu, iar acum și fără corcodușe…

  5. 2 benzi pe sens spre aradului care una defapt este parcare pentru locuitorii din zona si uite asa s-a revenit iar la o banda pe sens.

  6. Daca nu se monteaza semne cu „Oprirea Interzisa” pe sensul spre Aradului, o treime din investitie e absolut degeaba.

    • Si limitatoare de viteza. De cand au pus parapet, se crede lumea pe autostrada.

  7. Curcudusul pomul preferat a celor din usr.
    Fritz & Latcau in ce luna din 2022 veti sarbatori festivalul Pride?

    • Ma intreb pe ce baza a stabilit Agentia Nationala de Mediu ca alti pomi in afara de corcodusi nu trebuie plantati acolo. Si aia sigur nu sunt USR, ci uselisti pe stil vechi, unsi cu toate alifiile urat mirositoare.

      • Cel putin in judetul Timis usrul (cei de la butoane) e format in mare parte din expsdisti sau din copiii psdistilor iar asa zisul plus din ceva nemultumiti din udr Timis. Pe scurt usr = pnl = psd.

  8. Declaratie din „preaputul gandirii DR lascau”. Adica, avizul de la Agentia de Mediu Timis se obtine in alta faza de proiectare anterioara PT+DDE. Deci, faza PT+DDE trebuia sa fie realizata conform cerintei Agentiei de Mediu Timis, unde clar era explicat ce fel de specie de arbusti trebuie plantati, altfel PMT nu obtinea avizul de mediu. Acum, posibil un idiot face NR, iar alti pomi vor fi plantati cu alti bani obtinuti din buzunarul cetatenilor. Receptia la terminarea lucrarilor, dupa cum spune numele se realizeaza la TERMINAREA LUCRARILOR, iar PVR la Terminarea Lucrarilor trebuie sa contina suma finala, dupa executia TUTUROR LUCRARILOR. Cat despre penalizari, zilele restante nu se socotesc de catre dirigintele de santier si trebuiesc cunoscute inainte de Receptia Lucrarilor. Dupa Receptia Lucrarilor ( PVRTL) executantul poate cere deblocarea a 70 % din garantia depusa, iar daca suma de penalizare depaseste aceasta valoare ( intarzieri foarte mari la finalizarea lucrarilor) plateste din buzunarul propriu DR (dublu repetent) lascau sau incompetentul DoNimicFrig ?

  9. Sa puna duzi

  10. Sa puna arbusti ornamentali. Sunt acum specii foarte frumoase de arbusti si multi raman verzi toata iarna, ba unii au si fructe colorate in diferite culori.

  11. Vrem palmieri …..

    • La pachet cu Robu. :))

  12. Inca nu suntem instare sa avem capacele metalice la nivelul asfaltului. Aceasta este valabil pentru toate drumurile noi sau reabilitate. Oare chiar nu va pasa de masini si de faptul ca datorita acestei neconformitati in cateva luni aceste capace vor deveni „muzicale”?
    Marcajul la intersectia cu Aradului e o gluma nepotrivita,

  13. Cand zici corcodusi presupun ca e vorba de acei pruni sau ce or fi, cu frunze rosiatice (care prin definitie sunt arbori ornamentali). Pai daca cauti fructe in aia … o sa cauti o vreme. Caci, evident, despre fructe cazute pe jos e vorba cand spune de murdarit trotuarul si bulevardul.
    Asa ca asta e o alta minciuna usr-ista, probabil au ei o „afacere” pregatita. Ce daca sunt mici? N-au timp sa creasca? Acasa in gradina pui copaci direct pe rod? Maimutoiul asta de ruben devine tot mai deranjant pe zi ce trece. Mai un pic si o sa-l depaseasca pe gunoiul de robu.

    • Așa, ”insistează”, bănățane! Că altfel te lasă nemernicii fără corcodușe și după aia ce mai mănânci?! Că nu poți să te umfli numai cu ceapă, pentru că te alungă pe urmă toți din cauza ”parfumului”, mai ales stăpânii de la București și Craiova, care și așa cam strâmbă din nas când dau de tine…