Ai facut mai mult si crezi ca meritai o nota mai mare? Te poate salva contestatia, care se depune duminica, incepand cu ora 16:00. Procedura nu este greoaie si se poate face cu usurinta de orice absolvent de liceu care a dat Bac-ul.
Contestatiile la probele scrise se depun si se inregistreaza la centrul de examen, in perioada prevazuta de calendarul examenului de bacalaureat.
(2) Presedintele, impreuna cu unul dintre vicepresedinti, cu secretarul sau cu un membru al comisiei din centrul de examen, primesc contestatiile si le inregistreaza.
(3) Cererile prin care se contesta notele obtinute la evaluarea initiala, insotite de un borderou in care se precizeaza numele candidatilor si probele, respectiv, disciplina/disciplinele pentru care este depusa contestatia se inainteaza comisiei din centrul zonal de evaluare, de catre un delegat al comisiei din centrul de examen.
(4) Dupa centralizarea cererilor prin care se contesta notele obtinute la evaluarea initiala, lucrarile se secretizeaza. Secretizarea se face, in toate centrele zonale de evaluare din judet, cu acelasi tip de hartie pusa la dispozitie de comisia de bacalaureat judeteana/a municipiului Bucuresti . Dupa aceasta, se aplica stampila „Bacalaureat 2011 – C.Z.E.”.
(5) In cazul in care Comisia nationala de Bacalaureat decide organizarea de centre de contestatii la nivel judetean/al municipiului Bucuresti, lucrarile se inainteaza, prin delegat, comisiei judetene /a municipiului Bucuresti de contestatii, singura in masura sa acorde o noua nota lucrarii. Totodata, se transmite un borderou in care se mentioneaza proba de examen, disciplina, tipul de subiect, numarul de ordine al lucrarilor si numarul de pagini pentru fiecare lucrare contestata.
Art. 73 (1) Pentru lucrarile care au primit initialtnotetcuprinse intre 4,50 – 4,99, inclusiv notele de 4,50 si 4,99, sau o nota cel putin egala cu 9,50, nota definitiva este nota acordata de catre comisia de contestatii.
(2) Pentru lucrarile care au primit initial, la comisia din centrul zonal de evaluare, alte note decat cele mentionate la aliniatul (1), nota definitiva este nota acordata de comisia judeteana de contestatii/a municipiului Bucuresti, daca intre nota initiala si nota acordata la contestatii se constata o diferenta de cel putin 0,50 puncte. Daca diferenta dintre cele doua note este mai mica de 0,50 puncte, nota definitiva este nota initiala, acordata de comisia din centrul zonal de evaluare.
(3) Nota definitiva, acordata in conformitate cu procedura mentionata la alin. (1) si (2), nu mai poate fi modificata si reprezinta nota obtinuta de candidat la proba respectiva.
(4) Comisiile de bacalaureat din centrele de examen opereaza in catalogul electronic schimbarile care se impun dupa aflarea rezultatelor la contestatii, recalculeaza, dupa caz, media generala de bacalaureat si rectifica in mod corespunzator rezultatul examenului.
(5) Rezultatele la contestatii se comunica celor in drept prin afisare la avizierul centrului de examen, conform calendarului.
VEZI AICI PROCEDURA COMPLETA DE DEPUNERE SI REZOLVARE A CONTESTATIILOR!
Pareri
Eu am luat 9,40 si trebuia sa iau 9,60.am nevoie pt facultate de media 9,60,cat trebuia sa iau. Sa inteleg ca nu are niciun sens contestatia?
Cand se fac contestatiile??
Mai am o intrebare … unde se fac contestatiile??
Contenstatiile se fac in sala de lectura, unde de fapt trebuia sa stati inainte. Chiar nu va intrebati nici unul, cum de ati picat atatia? Mai sunt cateva locuri, la disco, in cluburi, pe terase si in special pe facebook, stiti, ala de socializare, numai ca trebuia sa va socializati inainte cu materiile. Aici se fac contestatiile, GRABITIVA.
bine ca esti tu destept
Corect, eu mi-am luat bacul, am mai terminat si vreo doua facultati, asta pe vremea cand se facea, SCOALA-N tara asta. Stiu ca-i trist sa constati ca altii sunt destepti, dar timpul pentru a invata nu-i pierdut niciodata. BAFTA !! Nu esti chiar prost din moment ce ai constatat ca exista inteligenta la altii, din pacate pentru tine, doar la altii.
BRAVO presa, este foarte bine ca-i ajutati cum sa faca contestatii. Dupa ce le fac, luatii la voi. Ca sa scri de Becali, Columbeanca, Vanghelie si altii, nu ai nevoie de BAC. Astia sunt modelele pe care voi le promovati.
Tu nu eşti inteligent , tu eşti geniu . Sper că ştii ce-i ăla sarcasm . Eu nu am trecut examenul de bacalaureat aşa că am destul timp liber să te invăţ gramatică . Ungur prost , cum să scrii ,,scri”.