TIMISOARA. Primavara se apropie cu pasi repezi si in gospodarii vor fi toaletati copacii, vor fi taiate viile sau gardurile vii. Deseurile vegetale de acest gen nu vor fi ridicate de RETIM, insa pot fi duse la centrele de colectare.
Compania de salubritate le transmite abonatilor sa nu puna acest gen de resturi in pubela neagra. In acest recipient pot fi depuse deseuri vegetale in cantitati mici, un buchet de flori sau plante care s-au uscat in ghivece.
Crengile copacilor, cele provenite din gardul viu sau coardele de vita de vie, nu. Acestea trebuie duse la cele patru centre de colectare din Timisoara, dupa ce au fost taiate la dimensiune nu mai mare de 50 cm si legate in manunchi. Tot in aceste locatii vor ajunge si iarba rezultata din tunderea gazonului sau frunzele cazute din copaci, ambalate in saci.
Daca o cantitate mare de deseuri vegetale va fi gasita in pubela neagra, echipele RETIM nu vor ridica recipientul.
Iata programul de functionare al centrelor de colectare de la Timisoara:
Calea Torontalului, nr. 94 (L-V: 9:00-19:00, S: 8:00-16:00)
Calea Mosnitei, nr. 2-4 (L-V: 9:00-19:00, S: 8:00-16:00)
Str. A Imbroane, nr. 70 (L-V: 9:00-19:00, S: 8:00-16:00)
Str. Ovidiu Cotrus, nr. 201 (fosta adresa: Calea Chisodei, Str. Mile Carpenisan, nr 3) (L-V: 9:00-17:00, S: 8:00-16:00)
Cantitatea de deseuri vegetale preluata gratuit este de 3mc/persoana/luna.
In localitatile din judet, timisenii trebuie sa sune la primarii pentru a afla unde pot depune deseurile vegetale. Numerele de contact sunt disponibile pe site-ul retim.ro.
Pareri
Si ce să facă lumea cu frunzele pe care le mătură de pe trotuar?
Dupa 2035 le vor folosi in preparatele alimentare marca …… (????)
Și atunci,cei care au gard viu la bloc îl tund ei,îl taie ei ,după care îl baga în saci comanda ta i și merg până pe str.Chisodei…să depună. Mi-ar place să-l cunosc pe cel cu ideea.Nu mai spun ca alții au pergole de vie,că na….să fie frumos,ăia ce fac,le aruncă pe stradă că ce or să facă.