Nu va bateti joc de educatie si de viitorul Romaniei! Profesorii au iesit in strada la Timisoara. Video

TIMISOARA. Actiune de protest in strada a profesorilor la Timisoara. In plina greva generala in invatamant, aproape 400 de dascali s-au adunat vineri in fata Prefecturii Timis pentru a-si striga nemultumirile.

Demisia Ciuca si Bode!„, „Respect„, „Salarizare corespunzatoare!” si „Demnitate„, sunt sloganurile pe care le scandeaza profesorii. Dascalii au inceput protestul cu intonarea imnului national.

 

Acestia sunt inarmati cu vuvuzele si pancarte pe care au scris mai multe mesaje pentru guvernanti: „Nu va bateti joc de educatie si de viitorul Romaniei!”, „Vrem salarii decente„, „Impozitati profiturile!„, „Majorati salariile!„, „Iohannis, Romania Needucata„, „Nu 6% din PIB Educatiei, ma-Ciuca Invatamantului!„.

Traficul in zona Palatului Administrativ din Timisoara a fost inchis pe bulevardul Revolutiei din cauza actiunii de protest care este programata sa dureze pana in jurul orei 14.00.

Va reamintim, greva generala continua in Educatie, dupa ce reprezentantii sindicatelor nu au acceptat oferta Guvernului.

CITESTE SI: Profesorii nu primesc majorari salariale, Guvernul le ofera doar prime. Cresc lefurile personalului nedidactic

Vom reveni cu imagini video

Advertisement Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Tot cam 2500 pe luna este si salariul la privat, deci unde e problema ? Doar ca la privat ai doar 21-26 zile de concediu pe an, nu 4 luni ca cei din invatamant. Ce-ar fi sa nu mai stea cu miloaga, ci sa li se introduca in Contract clauze de performanta, clauze de calitate, rezultate obtinute, etc etc. Nu doar santaj si maini intinse cu miloaga. Pana una-alta, sunt super bine platiti pentru nivelul de calitate pe care il presteaza. Nivelul analfabetismului functional din Romania este cel mai mare din Europa si asta li se datoreaza fix lor. Daca vor mai mult, sa se angajeze in mediul privat sau sa-si deschida propriile afaceri. Nu i-a obligat NIMENI sa se angajeze in invatamant !!!

  2. profesori astia sunt niste prefacuti
    pentru banchet 500 roni/copil x60 doua clase
    100 /200 roni pozele
    vorbim de peste 12k de euro din care cheltuielile reale sunt vre-o 3k
    deci 9k se face para para
    si ei mai cer lefuri marite? gunoaie de kkt

  3. Au cerut majorare de 25% ??? Oamenii astia sunt rupti de realitate ! Dar unde se cred, pe alta planeta ? Au fost obisnuiti prost ! Vrei mai mult, vreti bani mai multi, deschideti-va propriile afaceri, si veti vedea cum si cat de greu se face banu’ !!!

  4. !!:)

  5. Se vede ca sunteti foarte foarte prosti, profesorii ar trebui sa aiba 2400 de euro salariu, nu 2400 de lei, asta daca vrei sa ai oameni buni, daca nu, ii ai pe cei de acum si rezultatele se vad, copiii aia ajung adulti si dupa stiu ei mai bine cum se fac banii sau cat ar trebui sa castige un profesor

  6. Costele, esti in afara economiei reale ! Nu se poate in niciun stat normal la cap, un bugetar sa aibe salariu mai mare decat la privat ! Atat poate economia romaneasca, desteptule ! Daca un profesior ar lua 2400 eur pe luna, atunci la privat ar trebui salarii de 15000 eur pe luna. Esti prost ! Si apropo, salariul NU ASA se acorda, ci in functie de niste criterii: de performanta, de calitate, de rezultate, de evaluarea elevilor si evaluarea parintilor, de proiectele la care participa, de grdul de promovabilitate si participare la concursuri, etc. Cam asa stau lucrurile. Deci lasati cersitul si frecatul dudei, milogilor ! Fix atata meritati: 2400 pe luna, atat este si la privat ca debutant.

  7. Cand o sa aibe profesorii criterii de performanta in contract, doar atunci sa mai emita pretentii. Pana atunci, majoritatea habar n-au sa foloseasca un calculator (vezi panica lor din pandemie). Nu ia-a obligat nimeni sa se angajeze profesori. Daaaar, e bine fara criterii de performanta, dar cu 4 luni vacanta platita pe an si cu o droaie de cadouri si de sporuri, nu-i asa ?

  8. Inainte sa dati drumul la gura , mai ganditi si LOGIC asa putin …
    Avem nevoie de profesori !? avem !
    Avem nevoie de profesori buni ? avem !
    … pai atunci hai sa-i motivam ceva mai bine, pentru ca e si asta o cauza a incompetentei din sistem !! si sa fie atrasi si absolventii buni, nu doar cei care au luat o diploma si cam atat .!
    … iar ce vorbiti voi aici de salariu la privat sau afaceri proprii sau orice alta meserie nu cred ca isi are rostul pentru ca tocmai ce am stabilit ca da … avem nevoie de profesori la fel cum avem nevoie si de orice alta meserie banala .!!
    in plus .., bani adunati si imartiti, sau meditatii, sau mai stiu eu ce alte mij-masuri care le fac profesori eu zic ca e rezultatul „cancerului” din sistem..!! care nu prea are legatura cu „debutantii”, iar ca acesta, sa fie cat de cat starpit, ar trebui investit mai bine tocmai in acesti debutanti ..

  9. E clar ca ati avut profesori dinastia platiti cu salariul ala de mizerie, la profi primesti salariul minim, daca ai puls aia te angajeaza, de ce si-ar bate cineva capul sa fie profesor pe 2400 de lei cand poate sa se angajeze lejer la profi unde nu trebuie sa sti nimic? De ce ar vrea un om sa fie profesor bun pe mizeria aia de bani cand ar putea sa se faca IT-st si sa castige lejer 2000 de euro? Daca platesti putin nu poti avea pretentii, trebuie sa ai salarii mari si dupa poti cere performanta. Si de ce ar trebui sa existe o diferenta mare de salarizare intre stat si privat?

  10. Intai sa le introduca criterii de competenta si de eficienta in contracte, sa fie evaluati anual dupa rezultate, si doar apoi discutam de salarii. Santajisti de doi lei. Dar e bine la stat, ca nu te-ntreaba nimeni nimic si ai contract pe viata. Hai sa lasam vrajeala ieftina.

  11. Nu este vina profesorilor tineri că sunt tembeli cu diplomă. Universitățile sunt de vină, vorbesc de cele de stat, ajunse fabrici cu profit mare, dividendele majore fiind împărțite celor cu rang de conferențiar sau profesor universitar. Lectorii sunt cât de cât OK, asistenții cât tinichigiul. Problema educației din România nu va fi rezolvată până când nu vor ieși în stradă conferențiarii și profesorii universitari, adică niciodată.

  12. Văd foarte multe comenturi deplasate, care mai de care, nu ma mai mira nimic. Celor vehemenți si supărați pe profesori le recomand daca vor performanta sa-si educe prima data progeniturile pentru ca nu ai cum sa faci performanță cu degenratii zilelor noastre care sunt efectiv incontrolabili, lipsiți de orice urma de bun simt, simtul responsabilității si lista ar putea continua…Da, dupa poate putem vorbi de performanță si ce vor ei.
    P.S Nu sunt profesor, dar nu pot sa nu observ ce sa întâmpla.