Nu vom mai avea campanii de curatenie de primavara si toamna la Timisoara sau in judet, in scurta vreme. Unde vom putea arunca mobile veche, obiectele sanitare si alte deseuri voluminoase, gratuit, de mai multe ori pe an

TIMISOARA. De mai multa vreme la Timisoara si in judet gunoiul se aduna separat, pe categorii, prin noul sistem de colectare introdus de ADID Timis si RETIM Ecologic Service SA.

Astfel, in pubelele galbene, oamenii depoziteaza hartie, carton, plastic si metal, adica deseurile reciclabile, ambalajele de sticla le pun in clopotele verzi de pe strada, iar restul gunoiului menajer in pubelele negre.

Mai mult, in zonele periurbane ale Timisoarei si la tara, in judetul Timis, s-a petrecut reintoarcerea la un obicei banatean vechi de peste 100 de ani si au fost reintroduse compostoarele, recipientele speciale in care oamenii isi pot pune iarba, frunzele si tot ce mai aduna de prin gradini, deseuri biodegradabile, care mai apoi se transforma in ingrasamant natural.

Pentru a veni in ajutorul cetatenilor, RETIM a decis sa rezolve mai usor problema deseurilor voluminoase pe care oamenii obisnuiau sa le scoata din case si gospodarii doar de doua ori pe an, la campaniile de curatenie de primavara si toamna.

Este vorba de bucati de mobila, canapele, fotolii, saltele vechi, obiecte sanitare, cum ar fi chiuvete, vane sau vase de WC, si alte obiecte de uz casnic.

Acestea vor putea fi aruncate de mai multe ori pe an, intrucat RETIM va pune la dispozitia cetatenilor containere speciale.
Practic, o data la 3 luni, vor fi organizate puncte de colectare pentru deseurile voluminoase, iar locurile in care se vor gasi aceste containere, ce vor fi deservite de un angajat al RETIM, vor fi anuntate din vreme. Astfel, oamenii le vor putea duce acolo in mod gratuit. In acest fel, in timp, nu vor mai exista campaniile clasice de curatenie de primavara si toamna si pentru aceste deseuri, ca pana acum, pentru ca cetatenii se vor putea scapa de ce nu le mai trebuie prin case in mai multe randuri.

Atentie, insa, in aceste containere destinate deseurilor voluminoase NU vor putea fi aruncate deseurile electrice si electrocasnice, adica televizoarele, masinile de spalat, frigiderele, computerele, etc. Pentru acestea vor fi 6 puncte fixe organizate in Timisoara si altele in judet, unde vor putea fi duse, intrucat intra la o alta categorie de deseuri.

Prima campanie trimestriala pentru strangerea deseurilor voluminoase a demarat deja in 26 martie 2018, la Buzias, si se va incheia in 4 mai 2018, la Victor Vlad Delamarina si priveste doar cateva localitati din judet, nu si Timisoara.
Informatiile despre punctele de colectare din fiecare localitate, precum si programul de functionare le puteti consulta AICI si pe retim.ro/voluminoase.

La Timisoara in aceasta perioada se fac pregatiri pentru organizarea viitoarelor puncte de colectare pentru deseuri voluminoase, astfel ca, deocamdata, nu se schimba cu nimic Campania de curatenie de primvara ce demareaza in 16 aprilie si se incheie in 13 mai.
Toate informatiile despre locurile unde vor fi montate containerele pentru deseurile voluminoase la Timisoara vor fi anuntate de RETIM in timp util.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Tot orasul este burdusit de gunoiae uriase, unele mai mari ca cele din poza.
    Acest obicei idiot al primariei a degenerat, astfel ca se arunca absolut orice, absolut pe tot parcursul anului.

  2. Solutia pentru a nu mai avea astfel de rampe de gunoi clandestine sunt amenzi mai mari pentru aruncarea gunoaielor aiurea si puncte de colectare accesibile si informarea cetatenilor cu privire la locatia acestora prin flayere sau chiar pe acei saci de gunoi ce se dau pentru colectarea deseurilor reciclabile.

  3. O bună parte dintre rampele de gunoi ilegale din oraș, vizibile aproape în spatele fiecărui bloc, au apărut tocmai datorită campaniei de curățenie organizate de Primărie. Asta pentru că salubritatea întârzie să adune gunoaiele, și ele se adună în mormane, și pentru că numeroși locuitori ai orașului nu se mai deranjează să-și ducă gunoiul la pubvelă, ci-l aruncă peste aceste rampe. Oricum, startul l-a dat chiar Primăria prin invitația adresată de a ne scoate gunoaiele pe stradă. Zis și făcut! Și iată rezultatul.