Nu vor sa se mute. Protest al elevilor de la Liceul Tehnologic de Vest fata de decizia Primariei Timisoara

TIMISOARA. Elevii Liceului Tehnologic de Vest au început ultima săptămână de școală înainte vacanței de primăvară cu un protest.

CITESTE SI: Lucrari in forta la Centrul de Mari Arsi de la Timisoara. S-a trecut deja la anveloparea viitorului hub de sanatate si s-a turnat structura la heliport. VIDEO

Tinerii au ieșit în curtea interioară a școlii pentru a-și manifesta nemulțumirea legată de hotărârea Primăriei Timisoara de a-i muta din clădirea unde învață.

Ne faceți o mare nedreptate”, „Nu suntem delincvenți juvenili”, „Vrem sa învățăm în această școală”, „Nu ne mutați din vest” sau „România educată?” au fost doar câteva dintre mesajele pe care elevii le-au afișat la protest.

Va reamintim, vineri, viceprimarul Ruben Lațcău a anunțat că primăria ii va transfera definitiv pe elevii de la Liceul Tehnologic de Vest, din clădirea în care învață, pentru a le face loc celor de la Ana Aslan.

Administrația Fritz a propus spre aprobare Inspectoratului Școlar Timiș 4 variante de spațiu pentru copiii de la Liceul Tehnologic de Vest: Liceul Azur, Liceul Auto, Liceul Silvic Casa Verde și Electrotimiș.

În clădirea Liceului Tehnologic de Vest, de pe bulevardul Dragalina, vor fi mutați, după sărbătorile pascale, elevii de la Colegiul Ana Aslan, a căror școală intră în modernizare. Nici ei nu se vor mai întoarce vreodată în clădirea din centrul orașului, după finalizarea lucrărilor, pentru că acolo primăria vrea să mute elevii de clase primare de la Colegiul Pedagogic Carmen Sylva.

Municipalitatea are în plan ca pe copiii de la Ana Aslan să îi aducă în fostul Liceu Mincu, de lângă Finanțe, unde acum studiază elevii de gimnaziu de la Liceul Nikolaus Lenau, pe care îi va reloca în momentul în care se va deschide campusul școlar nou de pe Popa Șapcă, aflat încă în șantier.

Pe viitor, spune viceprimarul Ruben Latcau, clădirea de lângă gară a Liceului Tehnologic de Vest va rămâne un spațiu de rezervă pentru mutări temporare, având în vedere că sunt planuri de reabilitare și pentru alte școli.

Tot vineri, Ispectoratul Școlar Județean Timiș a transmis un punct de vedere după declarațiile viceprimarului Lațcău, în care spunea că NU va susține „niciun demers care are drept consecință diminuarea calității actului de predare-învățare și nici închiderea unor școli„.
Întregul mesaj al inspectorului șef Aura Danielescu îl puteți consulta AICI.

UPDATE: Dupa cateva ore, viceprimarul Ruben Latcau a mers la Liceul Tehnologic de Vest unde copiii nu au fost impresionati de explicatiile sale privind mutarea lor fortata in alta scoala, doar pentru ca administratia nu are solutii pentru alti elevi.

Iata reactia profesorilor!

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Astia au senzatia ca parerea lor conteaza?

    • Și părerea ta contează și mai puțin, un nimeni neimplicat în problema expusă. E dreptul fiecăruia să protesteze, sau e ca pe vremea lui Ceaușescu?
      Primăria, acea adunătură de incompetenți cu fițe sa facă astfel încât să găsească alte soluții!! Bine ca au pus ilegal mana toate clanurile de țigani pe clădiri întregi din centru. Chiar ar putea face rost asa de alte spatii dacă ar vrea cu adevărat.

      • Vezi? de asta nu are ursul coada!

    • S-AU GĂSIT CATIVA PROFESORI GICA CONTRA SA SE OPUNĂ DAR NU E DUPA EI:))

      • Când nu o să îți placa și o sa vrei să te opui la ceva o sa îți placa mult, nu? Asa e în dictatura, exact cum ai spus.

  2. Asa s-a distrus si liceul de Posta si Telecomunicatii,care era un liceu mult mai bun decat cele ce au ramas, o mare nedreptate. Combinatiile primarie-chirii-inspectorat…au dus la desfiintarea liceului ce eu l-am absolvit acum multi ani. Au ramas insa epavele CFR/Electrotimis/Mincu etc…La fel vor face si cu Aslan care in cativa ani dispare cel mai probabil,pentru a face loc ultracentral pentru cele 3-4 mari licee din oras.Nici liceul de Arte din centru, dupa mutare nu a mai fost niciodata ceea ce a fost.Cei relocati pentru a face loc altora…au o soarta trista. Peste 2 ani fiica mea cea mare va trebui sa inceapa liceul, voi cauta o scoala cu risc minim de relocare.Cand DIGI a cumparat cladirea lipita de Ana Aslan primaria ce a pazit? De ce nu au luat spatiul respectiv pentru cei de la Pedagogic?In Posta Mare, in fostul spatiu al Grupului Scolar Industrial de Telecomunicatii nu e loc?De ce nu se incearca activarea acelui spatiu? Acolo sunt 3 etaje cu sali mari si luminoase,gandite pentru invatamant.

    • Cred ca glumesti. Mincu… cel putin pana in 2005 era mult peste Posta.

  3. @Anubis. Erau cam pe acelasi palier in anii cand eu am fost liceean prin 2000. Eu ma refer ca a devenit epava in ultima vreme cu contributia deliberata a factorilor de decizie. Nu ca era atat de slab acu 20 ani.

    • Carpeli peste carpeli, exagerat de scumpe, adica furaciune. Trebuiau sa fie luate pe rand, daramate si facute altele noi, dupa standardele secolului in care traim. Sa le dea constructorului care a facut Iulius si face o scola pe luna.

  4. Un repetent ca Latcau a ajuns sa stabileasca unde invata elevii din Timisoara ? Care este calitatea acestui tripadus politic in procesul educativ ? Scolile nu au ce cauta sub administratiile locale entitati eminamente politice cu interese de grup . Cand il aud pe Latcau cate scoli construieste si renoveaza el ma umfla rasul . Mai Latcau le faci pe banii tai ? Sau asta ai in fisa postului ? Primaria sa contruiasca scoli si gradinite sa le predea spre folosinta Inspectoratului Scolar care stie exact ce nevoi sunt in educatie . Nu mai stabiliti voi Primaria Timisoara unde invata elevii ! La-am auzit ca vrea sa reduca numarul de directori . Stie Latcau de cati este nevoie ? Stie ce probleme sunt intr-o unitate de invatamant ? Prima data Latcau desfintati la voi in primarie multitudinea de directii plina de angajati si sefi cu carnet USR . Bai chiar nu va mai este rusine nu mai aveti limite in a va arata incompetenta ?

    • În orice tara care se respecta liceele de fițe sunt centrale și sărăntocii învață la periferie. Mars la periferie cu sărăntocii astia, sa învețe de tineri cum stau lucrurile în viata.

    • Așa e @intreb are, nu cumva să se reducă numărul de directori. Trebuie sa fie cat mai mulți, la fel ca bugetarii și ăia din servici să poată infiltra toate domenii și să intre și în politică să să fie sigur 2 în turul 2, ca altfel e risc de sistem. Îți dai seama că dacă s-ar tăia pensiile speciale s-ar prăbuși țara.

      • Mai Bioxy, tu vezi… intre bari🤡🤡 peste tot, ai o obsesie. Cred ca directorul si scoala e ok, tu cate dlscoli vreis afie la un director?🤡🤡🤡

        Ce voiam sa te intreb, tot n-ai pornit spre front sa mananci muscali pe paine? Sau si acolo tot kakat ai manca cu polonicul?

        Puti a bioxid de clei. Penibil.

  5. Revolutia Bunei Guvernari!🤡🤡🤡
    Bleah…🤢🤮🤮

  6. Copiii au cel mai mult de suferit in urma schimbarilor propuse de voi. Cati elevi, de la cate scoli, sunt afectati de toate aceste invarteli? Elevii de la Vest protesteaza ca nu vor sa plece din cladirea unde invata acum, in timp ce elevii de la Ana Aslan nu vor nici ei sa se mute in cladirea Liceului Tehnologic de Vest. Cei ce sunt acum clasa a 9-a de exemplu, cand au optat la admitere pentru un liceu, pe langa specializare au luat in considerare si distanta fata de casa si usurinta de a se deplasa dintr-un punct in altul. Ati hotarat sa-i mutati pe toti acum dintr-o parte in alta fara sa luati in considerare acest aspect, fara sa puneti la dispozitie mijloace de transport suficiente si legaturi potrivite. La copiii din suburbie v-ati gandit? Sau trebuie noi parintii sa ne asiguram ca au cum sa ajunga la scoala in timp, aglomerand si mai mult traficul rutier la orele dimninetii?

  7. Ați votat fritz , o să primiți lătrău, pardon lațcău , o să primiți lațcău până o să vă iasă pe ochi !!!!

  8. Poate ar trebui să ne punem problema din ce motiv sunt întârziate lucrările la campusul Lenau pentru că din acea cauză nu poate avea loc această rocadă fără un deranj prea mare. Desigur că maestrul Fritz a trebuit să își impună viziunea și asupra acelui proiect pentru că nu coincidea cu viziunea sa eco-marxistă și de acces mai trebuiau cheltuite niște milioane de euro pentru fantasmagoria aceea în galben și negru, culorile sale preferate.