Nu vreau sa va intristez acum, dar trebuie sa fim rationali. Sunt tot mai multi pacienti in stare grava. Apelul medicului Virgil Musta care a vindecat de coronavirus peste 200 de oameni la Timisoara

TIMISOARA. Vegheaza la capataiul bolnavilor cu coronavirus la Timisoara, in spitalul Victor Babes, unde din peste 300 de internati, mai bine de 200 au fost vindecati si au plecat acasa.

CITESTE SI: Vom avea putine decese la un numar mare de cazuri care ne imunizeaza, cu o conditie, insa. Cum vede medicul Virgil Musta de la Timisoara castigarea razboiului cu coronavirusul 

CITESTE SI: Se vindeca mai repede infectatii cu coronavirus la Timisoara pentru ca noi nu amestecam pacientii. Dezvaluirea medicului Virgil Musta de la Spitalul Victor Babes. Video 

Medicul Virgil Musta isi continua demersurile pentru constientizarea populatiei cu privire la pericolul care nu a trecut si recunoaste ca situatia este tot mai grava in Romania. Face un nou apel la responsabilitate acum in pragul sarbatorilor pascale.

„Apel la rațiune, cu credința în suflet!
Simt nevoia să vă scriu din nou. Am o mare neliniște în suflet când văd ce se întâmplă zilele acestea. Trecem printr-o perioadă periculoasă, foarte înșelătoare. Afară este frumos și toți avem tendința de a ceda și a slăbi măsurile de distanțare socială și de izolare.
Ne pregătim mulți de Sfintele Sărbători de Paști, mergem prin magazine și piețe să ne aprovizionăm. Acestea sunt aglomerate, iar cozile sunt mai mari. Am văzut multe persoane care poartă mască și respectă distața și asta e foarte bine, dar am văzut și destui care nu mai poartă masca și nu păstrează distanța de 2 m.
Am observat persoane care sunt mulțumite de faptul că epidemia la noi în țară este încă sub control și consideră că asta este ceva firesc. Omit însă faptul că acest lucru s-a realizat greu, în special prin efortul colectiv susținut de distanțare socială, izolare și respectarea regulilor de igienă.
Sunt mulți care nu înțeleg faptul că suntem încă pe panta ascendentă a îmbolnăvirilor și a deceselor!
Sunt deja destui oameni în jurul nostru care au virusul, unii asimptomatici sau cu simptomatologie minoră, ceea ce crește riscul să luam oricare dintre noi infecția și nu știm cum va evolua boala la fiecare dintre noi.
Multă lume nu știe că sunt tot mai mulți pacienți în stare gravă internați, iar secțiile de terapie intensivă dedicate Covid-19 sunt aproape pline, chiar și la noi la Spitalul Victor Babeș din Timișoara este aproape plin. Sau creat spitale suport și se iau măsuri de creștere a capacității, dar chiar și așa locurile pot deveni insuficiente dacă numărul cazurilor crește mult și continuu.
Nici nu vreau să mă gândesc unde putem ajunge și noi în România, dacă zilele acestea nu respectăm cu strictețe toate regulile pe care sunt convins că deja le știți foarte bine!
Din păcate, avem deja exemplele concrete ale multor țări mult mai dezvoltate decât noi. Am văzut cu toții situația Italiei, o țară îndoliată acum, cu zeci de mii de îmbolnăviri și cu peste 20.000 decese cauzate și de un sistem de sănătate depășit (cu toate eforturile medicale făcute și la ei), în care pacienții mor pe culoarele spitalelor sau acasă, deoarece nu mai au loc în secțiile de terapie intensivă sau în saloanele spitalelor.
Nu vreau să vă întristez acum, dar chiar este foarte important să rămânem foarte raționali zilele acestea, zile care pot ajuta la depășirea mai rapidă și mai ușoară a epidemiei sau pot duce la o situație foarte grea ulterior.
Sunem într-un război în care nici unii dintre noi nu am mai fost, iar acest lucru impune schimbarea modului de gândi, de a ne comporta și de a acționa. Impune renunțări și sacrificii materiale poate, dar nu imi doresc deloc ca aceste sacrificii să însemne chiar viața noastră sau a persoanelor dragi nouă.
Cu înțelepciune, răbdare, înțelegere și curaj vom trece cu bine această încercare!
Eu sunt credincios și Îl iubesc pe Dumnzeu și aș dori să am și eu și voi toți un Paște fericit, cu bucurie și multă lumină în suflet. Dar, vreau ca și la anul să petrecem Sfintele Sărbători de Paști împreună. Pentru aceasta, la noi în familie ne-am pregătit mai modest decât în ceilalți ani (cumpărături și alte lucruri materiale).
Mă voi ruga acasă și voi petrece Sarbătorile Pascale doar cu familia mea acasă. Va îndemn să faceți la fel și voi și sunt convins că Bunul Dumnezeu ne va ocroti și ne va ajuta să trecem cu bine peste această pandemie.
Credeți că puteți face și voi aceste lucruri? Sunt convins că da și că veți explica și altor cunoștințe care nu sunt pe acest grup să procedeze la fel, oricât de mult ne-am fi dorit să facem și acum ceea ce făceam în alți ani.
Vă mulțumesc pentru înțelegere și pentru efortul fiecăruia.
Sarbători Pascale Fericite vă doresc tuturor!”, a transmis medicul Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infectioase Victor Babes din Timisoara.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Medicii adevărați sunt pe baricade, acum… Nu au timp de poezii, scrisori, prosteli cu dacă și parcă…
    Individul ăsta guraliv pare doar un șefuț care, conform definiției, n-are altă treabă… Își dă cu părerea – nu e cazul! Aș vrea să-l văd cu botniță, lucrând. Nu avem timp, acum, de scrisori lacrimogene, nici de infatuare din scaune înalte… Medicii adevărați nu au timp de papagalisme, acum…

    • De acord cu tine.

    • Binele se face in liniste, restu e doar teatru…

    • Nu dureaza foarte mult sa dai un asemenea interviu, si totusi din pozitia lui de om care deja a contribuit substantial la vindecarea multor pacienti, cred ca vocea lui are mai multe sanse de a fi auzita decit poate chiar a acelora din guvern.

      Foarte bine c-a dat interviul.

    • „Sa-l vad cu botnita”??? Ce fel de exprimare este aceasta? Dumneata, ce faci pentru semeni tai? Faci mai mult? Porti pe strada, botnita sa nu-i infectezi pe altii? Masurati-va cuvintele oameni buni. Ganditi de cinci ori si vorbiti odata! Din spatele frontului e foarte usor sa fii judecator!

  2. Eu cred ca este laudabil cand cineva gaseste puterea si timpul sa arata directie pentru ceilalti pe langa responsabilitati – care sunt foarte serioase pentru un doctor in pozitia Dumnealui in vremurile astea. Ar fi bine sa avem mai multi „sefi” din astia, nu cei cu tendinte dictatoriale.

  3. Așa părere de medic nu am.mai auzit! Întrebarea mea este că la ani de Paști virusul pleacă în concediu?!? Cum crede domnul Dr că vom scăpa de el?!? Sau avem de stat în casă până în 2022 și dacă nu mori de virus vei muri de alte lipsuri! M-aș bucura daca ar da interviu și un medic psihiatru sa ne de-a un procent cu câți oameni iau pastile de cap înainte de pandemie și câți au nevoie de tratament urgent de când stau in casă! Înțeleg o lună hai maxim doua dar nu poți sta doi ani că apoi ieșind să fie câteva persoane care sa răspândească virusul asemenea că la început! Nu are nici o logica , mă așteptam la un discurs mai înțelept din partea unui medic de așa valoare ! Majoritatea (60%) au murit de gripa „spaniola” după ce s-au vaccinat împotriva ei! Oare va urma o vaccinare obligatorie? Oare sa ne așteptăm la o cipuire in masa pt a controla prostimea? Sunt întrebări ? La care timpul (sau viitorul apropiat) ne va răspunde!
    Daca moșii și strămoșii noștri erau așa fricoși și gestionau că noi problemele și necazurile care s-au abătut de-a lungul vremii peste țărișoara noastră de mult eram doar o istorie despre care numai auzea nimeni niciodată!
    Nu am înțeles clar din acest mesaj când îi vom veni de hac acestei pandemii însă un lucru este cert: Hristos a înviat!

  4. Din pacate nimeni nu inventeaza un virus sa crape pe cei prost crescuti…
    Dar asta e natura..

  5. Sunt pro si contra:
    1. O fi sefut cum zic unii, dar, momentan, sub conducerea lui a reusit sa faca circuite si, desi e primul spital pus sub presiune, a reusit sa tina sub control si nu am auzit de niciun cadru medical infectat. Daca era vreunul, ma gandeam ca se ajungea la un focar, deci nu cred in musamalizare
    2. E nevoie si de doctori care sa comunice. Ce-i drept, parca putin prea mult l-am vazut. Si la TV la mai multe posturi a fost(pe la cele de stiri cel putin), in ziare mai zilnic cu o declaratie noua. In Korea, epidemiologul(o femeie) nu a vrut sa dea nici un interviu, ea zicea ca nu are timp pt ca se lupta cu pandemia. Acum sunt discutii si discutii, dar eu cred ca e bine ca se comunica(vezi punctul 3)
    3. Comunicarea, pe langa sfaturi, e si putin gresita: mereu aratam partea grava(poate pt a-i speria pe unii care sunt mai indolenti, dar nu le dam sanse la cei panicosi-nu vad cazuri aproape deloc cu oameni de la terapie intensiva care isi revin; nu stiu, poate nu prea ai exemple- in afara de directoarea de la Girota si de fostul ofiter, nu am auzit de altii)
    4. De ce spune d-nul dr ca sunt aproape pline sectiile ATI cand ne laudam ca avem peste 2000 de paturi si 1200 de ventilatoare inca de la inceput, fara ce s-au mai adaugat si cumparat?
    Bun, poate nu sunt toate activate, dar in datele oficiale sunt sub 300 la ATI,deci un sfert din 1200…Chiar nu inteleg…Ori vor sa ne sperie, ori se contrazic in cifre, ori ceva nu e bine organizat

    • Edit:Coreea de Sud*
      Si legat de cei indolenti, aia la fel raman, nu ii sperii asa usor.