Numaratoarea inversa pentru Turul Romaniei a inceput! Starul se da la Timisoara

TIMISOARA. Cea de-a 53-a editie a competiției cicliste Turul României va debuta pe 8 septembrie, la Timisoara. Una dintre cele mai prestigioase curse de ciclism rutier din sud-estul Europei si cel mai important eveniment sportiv international din tara noastra din acest an va alinia la start aproximativ 120 de ciclisti ce vor parcurge un traseu total de peste 800 km.

Turul Romaniei va debuta marti, 8 septembrie, cu ceremonia de prezentare a echipelor, care va avea loc in Piata Libertatii, la ora 16:00. Va urma o cursa-prolog, in cadrul careia echipele vor parcurge un traseu de 3,6 km in jurul Pietei Libertatii, startul sportivilor urmand a fi dat in mod individual, din 30 in 30 de secunde, incepând cu ora 18:00.

START: Piata Libertatii – Strada Lucian Blaga – Piața Iancu Huniade – 20 Decembrie 1989 – B-dul C.D. Loga – B-dul Regele Ferdinand – Pod Mitropolit Andrei Saguna (Mihai Viteazu) – B-dul Vasile Parvan – Strada I. C. Bratianu – Strada Carol Telbisz – Strada Dimitrie Cantemir – FINISH (Piata Libertatii). Festivitatea de premiere a cursei-prolog va avea loc la ora 19:30 (aproximativ), tot in Piata Libertatii.

Turul Romaniei va continua miercuri, 9 septembrie, cu prima etapa. Startul festiv al acesteia va avea loc la ora 11:45, in dreptul magazinului Auchan – parcarea Iulius Town, iar startul tehnic – de la ora 12:00, din zona sensului giratoriu aflat la interesectia DN69 cu E671. Ciclistii aliniati la start vor parcurge un total de 171,2 km, pe traseul: Timisoara – Ortisoara – Vinga – Arad – Simand – Chisineu Cris – Salonta – Nojorid – Oradea (Finish etapa 1).

Tinand cont de contextul sanitar actual, editia din acest a Turului Romaniei nu va putea beneficia de spectatori pe parcursul traseului.

Turul Romaniei sau „Mica Bucla” este cea mai importanta competitie ciclista din Romania. Prima editie a Turului, castigata de echipa Bulgariei, a avut loc in 1934, pe o distanta de 1026 de kilometri, avand 7 etape. Originile Turului dateaza insa de la inceputul secolului trecut. In august 1910, inspirata de Turul Frantei, publicatia „Revista Automobila” a organizat Circuitul Munteniei, la care au participat 18 concurenti, pe ruta Bucuresti-Sinaia-Targoviste-Butimanu-Bucuresti.

Advertisement Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.